Invitation til OL for fotografer

INVITATION til professionelle fotografer i Danmark

World Photographic Cup konkurrencen som afholdes World Wide, er som OL for fotografer 

WPC er verdens eneste konkurrence for alle professionelle fotografer
– hvor både mode, portræt, reklame, reportage, natur og pressefotografer konkurrerer side om side efter samme regler, bedømt online af 20 – 25 dommere worldwide.

WPC Denmark

Deltag i konkurrencen om at komme på det danske fotograflandshold

WPC, som er frugten af et samarbejde og ide i FEP (Federation of European Professional Photographers), hvor dff sidder med i bestyrelsen, og PPA (Professional Photographers of America).
Danmark har haft fotograflandshold med fra starten i 2013/2014, hvor der var 20 lande med. WPC har vokset sig stadig større og større, høster international anderkendelse og i dag er det et samarbejde imellem FEP, PPA, AIPP (Australian Institute of Professional Photography) og UAPP (United Asia Professional Photography).

Antallet af deltagende lande imponerende og stadig stigende, sidste år deltog ca. 40 lande.
Konkurrencen om de ærefulde medaljer og titlen som WPC vinder hold er blevet meget værdifuld. Når man udvælges blandt få fotografer til at repræsenterer de danske farver, og måske kommer i Top 10, åbner der sig helt nye markedsføringsmuligheder og den danske presse har gentagne gange udvist stor interesse for WPC.

At kunne sammenligne og måle sig med kollegaer fra andre lande er helt sikkert med til ”egen udvikling”, kreativitet og fremme fotografiet, både nationalt og internationalt.

Hvert deltagerland, uanset størrelse, sammensætter et landshold som består af 10 og op til 30 professionelle fotografer.

I Danmark er det dff / Dansk Fotografisk Forening som koordinerer deltagelsen i WPC og sammensætter landsholdet. Der er åbne for indsendelse til WPC 2024 konkurrencen i Danmark.
Deadline for at deltage er den 10. oktober 2023 kl. 23:59

Upload dine billeder her

Det er op til det enkelte land hvordan holdet sammensættes, så i nogle lande er det den nationale billedkonkurrence som giver adgang på landsholdet, i Danmark har vi valgt at afholde en national WPC så alle professionelle i Danmark kan indsende billeder i det nationale system som du finder på dff´website.

Hvert land kan deltage i WPC 2024 med 3 billeder i hver af de 10 kategorier; Commercial – Illustration/Digital Art – Nature Landscape – Nature Wildlife –Illustrative Portrait – Naturel Portrait – Reportage/Photojournalism – Sports – Wedding Open – Wedding Documentary.


Kan jeg komme på landsholdet?

JA
, alle professionelle fotografer i Danmark kan indsende 1 billede i hver af ovenstående kategorier, altså max. 10 billeder i alt til WPC DENMARK 2024 konkurrencen.

Billederne som indsendes i den danske runde om at opnå en plads på det danske fotograflandshold, bedømmes efter 2 kriterie, de samme som i WPC finalen bedømmelsen; Impact and Visual Langauge – Technical excellence and Composition, som hver tæller max. 50% af den samlede billedscore.
Se også beskrivelsen her: https://worldphotographiccup.org/rules-and-regulations/

Alle fotografer, uanset om man er medlem i dff eller ej, er velkommen til at uploade bidrag til konkurrencen på www.dff-photo.dk, det koster 75,- kr. pr. billede. Faktura fremsendes lige efter upload deadline.

Et udvalg sammensætter fotograflandsholdet efter bedømmelsesresultaterne, og sender de 30 danske billeder samlet til WPC bedømmelsen, hvor internationale dommere bedømmer alle billeder efter samme regler som i den danske WPC.

Time Line
Billederne uploades i vores system på www.dff-photo.dk, senest den 10. oktober 2023 kl. 23:59
Billederne bedømmes og landsholdet sammensættes, billederne sendes til WPC bedømmelse.
WPC bedømmelse online i november
WPC offentliggøre alle indsendte hold / billeder i december
WPC offentliggøre Top 10 den 30. januar 2024 på Imaging USA
WPC ceremoni med Guld, Sølv, Bronze i hver kategori og samlet WPC landshold vinder kåres den 24. april -24 i Texas

Rights, Licenses & Releases
se: https://worldphotographiccup.org/rules-and-regulations/

Categories
se: https://worldphotographiccup.org/categories/

Technical Requirements

Colour and black & white pictures may be submitted. Images must be:

Parameters:

  1. A minimum of 4,000 pixels on the longest side
  2. Format: maximum-quality JPEG, to be under 16 megabytes
  3. Embedded profile: sRGB, Adobe 98 or Greyscale


Team Awards & Computing Team Scores

se: https://worldphotographiccup.org/rules-and-regulations/


Judging Process and Criteria

se: https://worldphotographiccup.org/rules-and-regulations/

dff / Dansk Fotografisk Forening er en branche-, netværks- & non- profit organisation for fagfotografer og professionelle fotografer/videografer der lever af at fotografere, arbejde med billeder samt video.

dff startede i 1879 og er dermed en af verdens ældste foreninger for professionelle fotografer.

X
X