WPC

World Photographic Cup

Foto: Sandra Hornshøj Buus

World Photographic Cup

World Photographic Cup konkurrencen som afholdes World Wide, er som OL for fotografer.

WPC er verdens eneste konkurrence for professionelle fotografer, hvor både mode, portræt, reklame, reportage, natur og pressefotografer konkurrerer side om side efter samme regler, bedømt online af 20 – 25 dommere worldwide.

WPC, som er frugten af et samarbejde og ide i FEP (Federation of European Professional Photographers) og PPA (Professional Photographers of America). Danmark har haft fotograflandshold med fra starten i 2013/2014, hvor 20 lande deltog. WPC har vokset sig stadig større og større, høster international anderkendelse og i dag er det et samarbejde imellem FEP, PPA, AIPP (Australian Institute of Professional Photography) og UAPP (United Asia Professional Photography).

I 2019 er antallet af deltagende lande imponerende 32 og stadig stigende, så konkurrencen om de ærefulde medaljer og titlen som WPC vinderhold er blevet meget værdifuld.
At kunne sammenligne og måle sig med kollegaer fra andre lande er helt sikkert med til ”egen udvikling”, kreativitet og fremme fotografiet, både nationalt og internationalt.

Hvert deltagerland, uanset størrelse, sammensætter et landshold som består af 6 og op til 18 fotografer.

Det er op til det enkelte land hvordan holdet sammensættes. I Danmark er det dff som koordinerer deltagelsen i WPC og udpeger en Team Captain, som koordinere for Danmark.

Hvert land kan deltage med 3 billeder i hver kategori.

 

Kan jeg komme på landsholdet?

JA, alle professionelle fotografer kan indsende 1 billede i hver kategori.

Billederne som indsendes i den danske runde om at opnå en plads på det danske fotograflandshold, bedømmes efter 4 kriterier, de samme som i WPC’s finale bedømmelse – Impact, Vision, Technical excellence, Composition.

Alle fotografer, uanset om man er medlem i dff eller ej, er velkommen til at sende bidrag til konkurrencen, det koster 75,- kr. pr. billede. Faktura fremsendes lige efter upload deadline.

Et udvalg i dff sammensætter fotograflandsholdet og sender alle danske bidrag samlet til WPC bedømmelsen, hvor internationale dommere bedømmer alle billeder efter samme regler som i den danske WPC.

 

Time Line

Billederne uploades i vores system, ofte i september / oktober.
Billederne bedømmes og landsholdet sammensættes, billederne sendes til WPC bedømmelse.
WPC bedømmelsen online i november
WPC offentliggøre alle indsendte hold / billeder i december
WPC offentliggøre Top 10 i januar
WPC ceremoni med Guld, Sølv, Bronze i hver kategori og samlet WPC landshold vinder i foråret

Der tages forbehold for fejl & ændringer, januar 2019.

Danmarks Landshold 2021

Baggrundsfoto: Lars Roed

Danmarks Landshold 2020

Baggrundsfoto: Alex Berger

X
X