dff Kvalifikation

Foto: Christina Reuter

dff Kvalifikation

dff tilbyder alle medlemmer at udfordre sig selv og sin kreativitet og samtidig opnå papir på at man har nået et givent professionelt niveau gennem en kvalifikation.

Kvalifikationsbeviset kan ligeledes bruges i markedsføringssammenhæng, så dine kunder kan se, at deres valgte fotograf har et højt professionelt niveau.

dff har 3 niveauer af kvalifikationer inden for stillfoto.

  • M           – Master
  • QM        – Qualified Master
  • SQM      – Supreme Qualified Master

Kvalifikation

 

Hvad er det ?
Hvad skal vi med det ?
… og hvorfor ?

Eksempler på kvalifikations billeder

Baggrundsfoto: Christina Reuter

Hvad er en dff Kvalifikation ?

Det skrevne og officielle formål med dff’s kvalifikationssystem er

gennem dette kvalifikationssystem at give dff/Dansk Fotografisk Foreningsmedlemmer
mulighed for officiel anerkendelse af deres faglige kunnen og kreative fotografiske niveau
.

Det lyder ganske tørt, måske lidt luftigt, ukonkret, bureaukratisk og ikke mindst både kedeligt og vanskeligt. Altså kort sagt svært at motivere sig selv til at gå i gang med.

Heldigvis er virkeligheden meget mere spændende, inspirerende, sjov og kreativt udfordrende end beskrivelsen antyder. Og motivationen kommer helt af sig selv, når du læser videre.

Kvalifikation er helt kort sagt en form for prøve – eller med et grimt ord; eksamen. Man aflægger en prøve i form af, at man producerer en billede serie, der sammensættes ud fra nogle enkle krav om emne, antal billeder mm. – krav der er defineret i forhold til det niveau, man ønsker at nå. Og der er tre kvalifikationsniveauer eller -grader, som kan erhverves. For hvert niveau øges kravene til billedkvaliteten, både til teknik som kreativitet.

Så der er i høj grad tale om selvudvikling, som for enhver kandidat får meget stor betydning.

Hvad skal vi med det ? ... og hvorfor?

Kvalifikation vil for mange være en spændende form for efteruddannelse, idet enhver kvalifikation indebærer, at man inden opstart deltager i et spændende kursus. Et kursus, der sikrer, at man ikke står alene, men får undervisning i alt fra planlægning til udførelse af det planlagte billedpanel (som billedserien officielt betegnes).

I forbindelse med fremstillingsprocessen er der mulighed for at få gode råd og vejledning undervejs fra en meget erfaren mentor.

Når kvalifikationen er bestået kan den selvsagt bruges som reklame for de færdigheder, man er blevet belønnet med en titel for. Og det er det, som de fleste medlemmer stræber efter – og det lykkes i praksis for alle – bl.a. på grund de effektive kurser.

Det vigtigste for en professionel fotograf er ubetinget evnen til at skabe gode billeder og konstant udvikling for at følge med tiden. Og her er valget af (efter-)uddannelse hvor inspirationen hentes fuldkommen essentiel.

Det er i kraft af de tillærte, billedskabende evner, at man som engageret og innovativ professionel fotograf adskiller sig fra andre i den store mængde af fotografer der i dag er tilgængelige på markedet.

Kvalificerende bevis til medlemsskab af dff

Et vigtigt element i kvalifikationen er en nytilkommen mulighed, som kvalifikationen giver de ambitiøse fotografer, der ønsker medlemskab af dff/Dansk Fotografisk Forening, og som hidtil ikke har kunnet optages på grund af restriktioner i vores vedtægtsmæssige optagelseskrav.

Fotografer som har ambitioner om en karriere som professionelle, kan nu opnå et prøvemedlemskab, hvor man inden for et år skal erhverve den første kvalifikationsgrad “dff Master”.

Denne kvalifikation sidestilles med et fotograf uddannelsesbevis, hvorefter man optages som almindeligt medlem.

Herefter er det så muligt at bruge dff og det fotografiske fællesskab til masser af inspiration, sparring, selvudvikling, erfaringsudveksling, oplevelser, socialt og kollegialt samvær osv.

. . . . hvis du ikke udvikler dig går du reelt baglæns!

Kvalifikationspaneler skal præsenteres i hhv 2 rækker med 8 eller 10 billeder i hver række afhængig af valgt kvalifikationsniveau.

Længere nede på siden kan du se eksempel på opsætning af et Master panel samt en oversigt over de forskellige kvalifikationsniveauer.

Som nyt medlem af dff valgte jeg at deltage i denne QM / SQM kvalifikation workshop, som blev afholdt ved Faxe kalkbrud (Super fedt sted ) med den engelske underviser Martin Grahame-Dunn.

Kurset blev derfor afholdt på engelsk, hvilket ikke var noget problem og selvom engelsk er ikke min spids kompetence talte Martin et tydeligt og let forståeligt engelsk.

Kursuset/workshop indeholdte en masse “hands-on” location optagelser med modeller samt samtaler med Martin der inspirerede mig og flyttede mig fagligt, men gav mig også en del “aha oplevelser”.

Jeg fik fyldt min værktøjs kasse op med nye metoder, en ny måde at se lyset på og ikke mindst en masse nye kollegaer/venner.

Kim Poulsen
Foto: Kim Poulsen
Eksempl på kvalifikations Master Panel - Kristina Rasmussen 2018
Eksempl på kvalifikations QM panel - Svend Christensen
Eksempl på kvalifikations SQM panel - Jørgen Brandt

dff Kvalifikation oversigt

  M QM SQM
Hvem kan deltage?
Prøvemedlemmer og medlemmer af dff Medlemmer af dff Medlemmer af dff
Ansøgning procedure Online ansøgning Online ansøgning Online ansøgning
Bedømmelse procedure Online billeder Opklæbet print Opklæbet print
Bedømmelse Online dommer session Fysisk dommer session Fysisk dommer session
Bedømmelse frekvens 4 x årligt

1 x årligt

1 x årligt (efter behov)
Antal dommere
3-5 3-5 5-7
Beståelses krav
75% 75% 75%
Antal panel billeder
16 20 20
Billede kategorier

16 billeder fra ét speciale

Eller

8 billeder fra ét speciale og 8 fra et andet

20 billeder fra ét speciale 20 billeder fra ét speciale med dokumenteret præsentation
Fil format
sRGB JPEG under 16Mb sRGB JPEG under 16Mb sRGB JPEG under 16Mb
Fil dimension
Canvas: 4000px X 4000px. Canvas: 4000px X 4000px.. Canvas: 4000px X 4000px.
Print / Canvas Dimensioner n/a

50cm X 50cm
opklæbet på letvægtsplade

50cm X 50cm
Frit materialevalg

Hvis du har spørgsmål til dff Kvalifikation eller ønsker at gå i gang, så kontakt Sekretariatet for nærmere information.

X
X