Fagfotograf

Fagfotograf uddannelsen

Om Uddannelsen

Fotografen fremstiller og tænker i billeder. På uddannelsen lærer du om teknikken bag billeder, og hvad de kan indeholde og udtrykke.

Der ligger ofte mange overvejelser og valg bag gode billeder. Du skal især tænke på motiv, lys og efterbehandling. Ud over den tekniske viden kræver arbejdet også sans for billeder – og som portrætfotograf evne til at skabe tillid til dem, man fotograferer.

Fotografer laver fx portrætter, reklamer eller illustrationer til blade, aviser og kataloger. En fotograf arbejder normalt som ansat i medieverdenen, som freelancer eller i eget firma.

Fotografuddannelsen giver en grundlæggende viden om de mange forhold, som bestemmer kvaliteten af forskellige billeder. Her tænkes på hele vejen fra planlægning, optagelse og endelig færdiggørelse af billeder. Det er ofte en dyr og teknisk kompliceret proces, der stiller store krav til fotografens dygtighed.

Fotografens arbejdsområde er meget bredt. Det kan fx være at lave reklame- og illustrationsbilleder, portrætfotos, luftfotos eller idéforslag og skitser til kunder.

Endvidere planlægger du produktionsforløb, laver prisoverslag og samarbejder med stylister, modeller og mediefolk m.fl.

 

Som færdiguddannet fra fotografuddannelsen kan du specialisere dig inden for eksempel reportage-, portræt- eller modefotografering, fotografering af bygninger og landskaber, fotografering af maskiner i industrien eller klinisk fotografering på sygehuse. Du kan også arbejde med reklamefilm eller andre former for videoproduktion.

 

En erhvervsuddannelse (EUD):

Uddannelsen til fagfotograf er en almindelig erhvervsuddannelse (EUD) og kan tages på to skoler i Danmark – hhv. Media College Denmark (Medieskolerne) i Viborg samt på NEXT i København.

På en erhvervsuddannelse veksler du mellem at have skoleophold (grund- og hovedforløb) og praktikforløb, hvor du er i praktik i en virksomhed.

Nogle finder en praktikplads inden de starter på grundforløbet, mens andre finder praktikpladsen under eller efter grundforløbet.

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få råd og vejledning om potentielle praktikpladser hos skolens praktikvejleder.

Der er mange praktikpladser blandt virksomhederne. Oftest er de dog ikke slået op, hvilket gør det svært at vide, om de søger en elev.
Det er derfor vigtig, at du selv retter henvendelse, udviser ihærdighed og fortæller, hvorfor de skal vælge dig.

Hvis du har mod på en anderledes hverdag, kan du også vælge at tage dit praktikophold i udlandet – både for en kortere og længere periode.

Læs mere på skolernes egen hjemmeside

På skolernes egen hjemmeside kan de læse meget mere om uddannelsens opbygning, optagelseskrav m.m.

X
X