Hvem er dff ?

Dansk Fotografisk Forening

Foto: Jesper Iversen

dff / Dansk Fotografisk Forening

…er hele fotografbranchens samlende organisation: fagfotografer, professionelle fotografer, videografer – alle der lever af at fotografere, arbejde med billeder samt video.

Fotografbranchen er i konstant forandring. Stærkt digitaliseret og stærkt påvirket af international konkurrence. Rigtig mange fotografer føler sig stærkt pressede, men holder individualismen i hævd og overser mulighederne i et fotografisk fællesskab.

Du skal være med her, fordi dff er foreningen for hele branchen, og fordi vi her udvikler os sammen med branchen.

dff arbejder for medlemmerne med at knytte trådene til andre netværk både i her i landet og uden for grænserne, og det er dff, der kæmper for fotografers uindskrænkede ophavsret. Vi sørger for tilbud til efteruddannelse, inspirationsmuligheder, kollegialt samvær, juridisk rådgivning og assistance, gode forsikringstilbud målrettet en fotografs behov, deltagelse i workshops, seminarer, studierejser osv.

dff er selvfølgelig også seriøst optaget af og med til at påvirke fotografuddannelsen; bl.a. med forskellige tillidsposter og et mandat i bestyrelsen for Medieskolerne i Viborg.

Føler du, der skulle mangle noget på tilbudshylderne, eller der er vigtige emner, vi bør engagere os i, er gode forslag velkomne.

Dit engagement vil også betyde noget for andre, når du er med i dff.

Vores Gode Historie

dff / Dansk Fotografisk Forening er en branche-, netværks- & non- profit organisation for fagfotografer og professionelle fotografer/videografer der lever af at fotografere, arbejde med billeder samt video.

dff startede i 1879 og er dermed en af verdens ældste foreninger for professionelle fotografer.

Foto: Chanett Koldsø

Foto: Nevzat Basaran

Vi yder en helhjertet indsats for rettigheds-, informations-, uddannelse- og netværksarbejde for vores medlemmer i alle grene af den fotografiske branche.
Formålet med organisationen er at virke for fremme og udvikling af det fotografiske håndværk, fremme det kollegiale samarbejde, samt modvirke usund konkurrence.

Disse ambitiøse mål nås gennem kurser, seminarer og kollegialt samvær, hvor medlemmerne får ny inspiration og bliver opdateret i de nyeste teknikker og arbejdsmetoder.

I dff diskuteres løbende fotografernes ophavsret og rettigheder, uddannelsen af nye fotografer, og medlemmerne får juridisk råd og vejledning via vore kontakter og samarbejdspartnere. Foreningen samarbejder desuden med de nordiske fotografforbund NFF og PPA, WPPI samt FEP Federation of European Professionel Photographers. www.europeanphotographers.eu

Vi er medlem af Pyramid Nordic, FEP, PPA, Danske Billedautorer og VISDA. Vi administrerer midler fra fonde og legater doneret af fotografer og leverandører, i form af rejse-/studielegater. Vi administrerer kollektive midler, som genereres gennem VISDA´s royaltyaftaler med bl.a. undervisning & offentlige institutioner samt underholdningsindustrien generelt.

Foreningen ledes af en bestyrelse og foreningschef Bent Nygaard står for den daglige drift via sekretariatet.

Det er i dff 

 • du finder dit faglige forum og netværk
 • du kan trække på kollegers erfaring og kompetencer
 • du finder inspiration – både til at afprøve nye vinkler på dit kunstneriske udtryk og til at få din forretning og din person til at blomstre og udvikle sig
 • du får et fagligt rygstød over for offentlighed og myndigheder i vitale spørgsmål som uddannelse og lovgivning på dit fagområde
 • du kan få op til 100% tilskud til godkendte kurser og dff´s studierejser
 • du kan deltage i Kvalifikationsuddannelse og få national og international kvalifikation bedømmelse af dine billeder
 • du får adgang til Danmarks største netværk af professionelle fotografer indenfor alle grene af fotografiet f.eks. reklame, portræt, reportage, mode, presse,  industri etc.
 • der er særlige ordninger for ansatte fotografer samt assistenter & elever samt branchens leverandører
 • der arrangeres Q-møder (gå-hjem-møde) over hele landet samt spændende workshops og landsmøde
 • du kan få efteruddannelse indenfor salg og markedsføring samt inspirations uddannelse i internationalt anerkendt system
 • du kan deltage i billedudstillinger og deltage i konkurrencen om at blive Årets Fotograf 
 • billedkonkurrence hvor du kan måle dig med dine kollegaer i netværket
 • du kan få medlemsfordele hos forskellige leverandører og samarbejdspartnere f.eks. hotel aftale i centrum af København og Aalborg, Bech-Bruun Advokatpartnerskab, Danske Inkasso

Personer og Bestyrelse

Jens Erik Bæk

Formand

Henning Rix

Web

Karsten Harders

Aktiviteter

Berit Hviid

Aktiviteter

Bodil Ott Chemnitz

Kvalifikation

Kristian Kristensen

Kvalifikationsudvalg

Bent Nygaard Larsen

Foreningschef / CEO
X
X