kunstner Tina Enghoff viser rundt i udstillingen Displaced

marts, 2022

ons16mar16:00ons18:00kunstner Tina Enghoff viser rundt i udstillingen Displaced

Event detaljer

Omvisning i Displaced med Tina Enghoff og Charlotte Præstegaard Schwartz

Oplev kunstner Tina Enghoff viser rundt i udstillingen Displaced og bliv klogere på hendes samarbejde med David S.N.J. Kristoffersen, community-baseret forskning og aktivistisk kunstnerisk praksis i Grønland. Enghoff er i selskab med Det Kgl. Biblioteks fotokurator Charlotte Præstegaard Schwartz.

Udstillingen Displaced sætter fokus på Danmarks kolonitid i Grønland gennem en personlig historie om at miste sine rødder, sit tilhørsforhold og sit sprog – men også om at tage ejerskabet over sin identitet tilbage. I 1950’erne var David Samuel Naman Josef Kristoffersen et lille barn, der blev flyttet fra Grønland og indlagt i Danmark.

Displaced fortæller Kristoffersen sin historie til fotokunstner Tina Enghoff, som med sit kamera opsøger de steder og arkiver, som knytter sig til Davids fortælling. Displaced er en aktivistisk udstilling om postkolonial identitet, arkivet som magtstruktur og velfærdsstatens bagsider.

Tina Enghoff praksis kombinerer narrativt fotografi og fotojournalistik med langvarigt community-samarbejde og kunstnerisk aktivisme. Hun har udstillet og publiceret internationalt siden 1990erne, og hendes værker er repræsenteret i mange internationale samlinger, herunder Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek.

Charlotte Præstegaard Schwartz er fotokurator og forskningsbibliotekar med ansvar for Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek. Hun er mag. art. og ph.d. i kunsthistorie med fokus på kunst fra det 20. og 21. århundrede. Hun har speciale i fotografi og fotografihistorie.

Yderligere oplysninger

Tid

(Onsdag) 16:00 - 18:00

Location

Den Sorte Diamant

Christians Brygge 8

X
X