GRØNLANDSKE ØJEBLIKKE

februar, 2023

lør11feb(feb 11)0:00man29maj(maj 29)0:00GRØNLANDSKE ØJEBLIKKE

Event detaljer

To fotoudstillinger med fokus på hverdagslivet – nu og for 50 år siden. Set indefra og udefra.

Inuuteq Storch / Teit Jørgensen

Inuuteq Storch præsenterer et udvalg af nye fotografier fra serien Keepers of the Ocean, som er en personlig skildring af livet i Sisimiut, hvor kunstneren selv bor. I sine billeder har Storch fokus på hverdagslivet såvel som festerne og efterfesterne. Det er de hurtigt fangede øjeblikke – hans generations dagligdag. Inuuteq Storchs billeder er set indefra, og kameraet er nærmest som en del af kunstnerens krop.

 

Teit Jørgensen viser et udvalg af sine sort-hvide fotografier fra den vestgrønlandske kulmineby Qullissat. Billederne er taget i forbindelse med optagelserne af dokumentarfilmen Da Myndighederne sagde stop, som Jørgensen lavede sammen med Aqqaluk Lynge og Per Kirkeby i 1972, da Qullissat blev lukket ned og hele befolkningen forflyttet. Teit Jørgensens fokus er dokumentarfotografens, der fastholder et vidnesbyrd: Hvordan så byen ud, og hvordan var det liv, der blev levet i den, fra børnenes leg til festerne i forsamlingshuset.

 

Inuuteq Storch (f. 1989) er uddannet fotograf fra Fotoskolen Fatamorgana og International Center of Photography i New York. Han er vokset op i Grønland, og bor og arbejder i Sisimiut. Siden 2009 har han udstillet i Grønland og bl.a. de nordiske lande, New Zealand og USA, og han har udgivet flere fotobøger, senest Keepers of the Ocean (2022).

 

Teit Jørgensen (f. 1947) er uddannet fotograf fra Delta Foto og filmfotograf fra Den Danske Filmskole. Han har produceret, filmet og instrueret en lang række film og været stillfotograf på utallige projekter. Han har også udgivet flere fotobøger, senest Da myndighederne sagde stop med fotografier taget i Qullissat i 1972, hvor han besøgte Grønland for første gang.

Yderligere info: https://www.nordatlantens.dk/da/udstillinger/2023/gr%C3%B8nlandske-%C3%B8jeblikke-inuuteq-storch-teit-joergensen/

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
Christianshavn
1401 København K
T. +45 3283 3700

Tid

Februar 11 (Lørdag) 0:00 - Maj 29 (Mandag) 0:00

X
X