Årets Fotograf 2024 – deadline 8/4

dff afholder årsmøde 14. & 15. april, og ligesom tidligere vil der i den anledning blive kåret Årets Fotograf (vinderne) i de enkelte kategorier og den samlede vinder i hele konkurrencen bliver kåret til  dff´s åbne “Årets Fotograf 2024″

dff / Dansk Fotografisk Forenings
ÅBNE BILLEDKONKURRENCE 2024

deadline mandag den 8. april 2024 kl. 12.00

 

Vi har hermed fornøjelsen at invitere alle dff-medlemmer samt alle øvrige danske professionelle fotografer til at deltage i dff/Dansk Fotografisk Forenings Billedkonkurrence 2024 om den ærefulde titel

dff’s åbne ”Årets Fotograf 2024”

Denne gang er den helt STORE NYHED  –  nu, hvor dff/Dansk Fotografisk Forening er ”genopstået” som 100% selvstændig forening  –  at dff’s store billedkonkurrence i år udskrives som  ÅBEN BILLEDKONKURRENCE!

Det betyder, at alle danske professionelle fotografer er velkomne til at deltage.

Ikke-medlemmer skal derfor i forbindelse med indsendelse af billeder til nomineringsrunden kunne erklære på tro og love, at man oppebærer min. 50% af sin samlede indkomst ved fotografisk virksomhed.

Også denne gang har vi præciseret og optimeret reglerne for deltagelse, så det er både nemmere, hurtigtigere og problemfrit at deltage.

Alle indsendte billeder får feed-back
I modsætning til tidligere år er der i år ikke en nomineringsrunde. Alle deltagende billeder skal indsendes som fysiske, printede billeder, der bedømmes enkeltvis i hver af de udskrevne kategorier.

Der vil være feed-back på alle dine billeder i form af karaktergivning efter 100-point systemet, hvilket giver en unik mulighed for at se egen styrke/svaghed i de indsendte billeder. Indsendte billeder skal have en billedlabel på bagsiden, som skal være udfyldt med navn, adresse, medlemsnummer for medlemmer,  deltagernummer for ikke-medlemmer, kategori samt billedets titel (hvis det har en titel).

Slip din kreativitet løs
Tema er i år ”Bolig / Arkitektur” og motivvalget er frit. Det vil selvfølgelig være oplagt at vælge motiv, der får ekstraordinær udtrykskraft med din kreativitet og tekniske kvalifikationer. I tema-kategorien har du derfor ”næsten” 100% frit spil med hensyn til størrelse, print materialer, færdiggørelse og præsentation.

 

Alle professionelle fotografer er velkommen til at deltage i konkurrencen, er du ikke dff medlem endnu, så kan du ansøge medlemskab her og spare på deltagergebyret.

 

Deltag i konkurrencen om årets mest ærefulde titel

Foto: Jacob Surland

Vigtige datoer:  

 

 

Billedkonkurrencen 2024
08.04: Indsendelse/aflevering lukker
14.04: Årets Fotograf 2024 udnævnes på KickOff 24

Sådan deltager du  -  sådan foregår det

Indsendelse af fysiske billeder er åben frem til den 8. april 2024

Billederne der indsendes skal være opklæbet og overholde de definerede mål – se nærmere nedenfor.
Billederne bliver bedømt af en jury bestående af 3-5 erfarne og anerkendte, internationale og danske dommere. Juryen ledes af en overdommer.

De printede billeder skal som sagt være dff i hænde senest mandag den 8. april 2024

Resultater og udnævnelse af Årets Kategori-fotograf 2024 i hver kategori og Årets dff-Fotograf 2024 offentliggøres ved en ceremoni i forbindelse med årsmødet  Kick-Off 24, søndag den 14. april 2024.

Kategorierne 2024

Foto: Lars Roed

1 :  Naturligt portræt
Et portræt viser en eller flere personers udseende samt afspejler personligheden. Billeder, hvor belysning, posering og fremhævelse af personens (eller husdyrets) naturlige udseende, essens, personlighed og karakter er målet i denne kategori. Billedet fortæller en historie om emnets personlighed, herunder kultur og/eller traditioner hvis det er relevant. Desuden skal fotografens tekniske og kunstneriske færdigheder fremgå.            Denne kategori indeholder også billeder af nyfødte.  Nyfødte defineres som max. 2 uger gamle.

Billeder, der viser brug af tydelig makeup, forbedring, overdreven hudretouchering eller rekvisitter til at transformere det naturlige udseende, skal indsendes i kategorierne Illustrativt portræt eller Digital Art / Illustration.

Mode/skønhedsbilleder skal indsendes i kategorien Reklame / Kommercielt.

Postproduktionsteknikker skal ikke være en væsentlig del af den endelige historie på fotografiet.

Dommerne vil overveje relevansen af kraftigt manipulerede billeder. Både komposit og non-komposit billeder er dog tilladt i denne kategori. AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

2 :  Illustrativt portræt
Et portræt hvor styling, kreative fototeknikker og omfattende makeup eller rekvisitter er tilladt, og meget tekniske efterproduktionsteknikker tilskyndes og kan være en væsentlig del af den endelige historie på fotografiet. Indsendelser i denne kategori kan omfatte sammensatte billeder og billeder, der er blevet meget manipuleret eller stiliseret. 

Alle bidragende elementer skal være lavet af den indsendende fotograf. Stock billeder er ikke tilladt som elementer i det endelige billede. AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

3 :  Reklame / Kommercielt
Billeder som er tænkt anvendt af en kommerciel kunde til at til at promovere eller brande et produkt, en virksomhed, et erhverv, livsstil, turisme eller andet.
Reklame, mode, beauty, stilleben, food, arkitektur og al erhvervsfotografering er velkommen i denne kategori.
Sammensatte og ikke-sammensatte billeder og stærkt manipulerede billeder (Photoshop eller lignende) er tilladt.

Både komposit- og non-komposit billeder samt stærkt manipulerede billeder skabt i computeren er tilladt i denne kategori.  AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

4 :  Den store dag
Billeder taget i forbindelse med ”Den store dag” dvs. f.eks. bryllup, konfirmation, jubilæer og andre højtidsbilleder.  Billeder med fokus på personlighed og/eller fortællingen om højtiden.
Billeder indsendt til denne kategori skal være fotograferet i forbindelse med et egentligt ”Den store dag”-arrangement, og de skal indeholde visuel reference, der definerer f.eks. bryllupsbegivenheden.

Både komposit- og non-komposit billeder samt stærkt manipulerede billeder er tilladt i denne kategori.              

Alle anvendte elementer skal være skabt af den indsendende fotograf.

Kommercielle, illustrative og modebilleder er ikke tilladt i bryllupskategorien og skal indgå i kategorierne Kommerciel eller Illustration/Digital.

I tilfælde, hvor der kan være tvivl om, billedet er fra en egentlig bryllupsbegivenhed, kan indsenderen blive bedt om at fremvise yderligere understøttende billeder, der bekræfter, at billedet er taget fra en ægte bryllupsbegivenhed (f.eks. brudeparret, grupper, ceremoni osv.).

Juryen kan anmode om originale filer (Raw eller JPG, der inkluderer originale EXIF-data) efter nominering for at bekræfte berettigelse.

AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

5 :  Reportage / Fotojournalistik
Billeder fra events, billeder der illustrerer nyheder, sportsbegivenheder, hændelser af almen interesse, en faktisk offentlig eller ikke-offentlig begivenhed osv., hører til i denne kategori.

Succesfulde billeder vil sandsynligvis have høj impact og varig følelsesmæssig respons.

Farve og eksponerings korrektioner, beskæring, dodging and burning er tilladt. Justeringer for at rotere, reducere støj, skærpe, justere farve/sort-hvid og mindre rengøringsjob for at fjerne sensorstøv eller kromatisk aberration er ligeledes tilladt.

Kun enkeltbilleder vil blive accepteret. Det er ikke tilladt at kombinere flere billeder til ét billede (panorama, multi-eksponering osv.), eller tilføje, slette eller flytte elementer ved for eksempel kloning, healing, patching, indholdsbevidst udfyldning, flydende eller lignende værktøjer.

AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

6 :  Digital Art / Illustration
Digital Art / Illustration  –  er en grafisk skildring af ethvert koncept eller emne. Hovedprincippet i en illustration er at formidle et koncept, en historie eller en aktivitet på en sådan måde, at den giver en visuel repræsentation.

Komposit og stærkt manipulerede billeder, som er basseret på fotografisk teknik, hører til i denne kategori. Billeder skabt alene i computer (CGI) eller stærkt behandlet med AI hører også til i denne kategori.                
AI- eller CGI-elementer er således tilladt. Men alle anvendte AI- eller CGI-elementer skal være lavet af den indsendende fotograf.

Brug af stockbilleder eller billedelementer skabt med AI eller CGI af andre end den indsendende fotograf er ikke tilladt. Billedredigeringsværktøjer, der er baseret på maskinlæring til retouchering eller ændring af den indsendende fotografs billede, er tilladt, når der kun bruges billedelementer lavet af samme fotograf.

7 : Natur / Wildlife
Naturkategorien er billeder, der viser landskabets og / eller dyrelivets skønhed eller hæslighed.
Billederne kan vise både tamme og vilde dyr såvel som vild og plejet natur.
Panoramaer er velkommen i denne kategori, det samme gælder studieoptagelser af dyr.
Makro, komposit og non-komposit billeder er velkommen i denne kategori.

Natur / Wildlife-kategorien er til fotografering, der er helliget at vise naturlige elementer såsom landskaber, bylandskaber, planter, blomster, træer og nærbilleder af naturlige scener og teksturer. Luft-, makro- og astro-fotografering er inkluderet i denne kategori. Billeder kan også illustrere den enorme mangfoldighed af dyreliv fra alle dele af verden i et naturligt habitat.

Billeder taget i et kontrolleret miljø (f.eks. en zoologisk have) eller billeder lavet ved at “lokke” dyret er ikke tilladt.

Mindre justeringer for at beskære, rotere, selektiv undvige og brænde, reducere støj, skærpe, justere farve/sort-hvid og mindre rengøringsjob for at fjerne sensorstøv eller kromatisk aberration er tilladt.

For rene natur-billeder er det tilladt at sammensætte billeder ved f.eks. at benytte stacking og multieksponering på samme tid og på samme sted.

Stacking og multieksponering er ikke er tilladt for billeder af dyreliv.

Det er generelt ikke tilladt at tilføje, slette eller flytte elementer ved kloning, healing, patchning, indholdsbevidst udfyldning, flydende eller lignende værktøjer i denne kategori.

AI- eller CGI-elementer er ikke tilladt.

8 : Fine Art / Frit emne
Streetfoto, kunstfoto, mennesker – og for alle de billeder, der ikke har sin egen kategori.
AI- eller CGI-elementer er tilladt; men alle anvendte AI- eller CGI-elementer skal være lavet af den indsendende fotograf.

Brug af stockbilleder eller billedelementer skabt med AI eller CGI af andre end den indsendende fotograf er ikke tilladt.

Billedredigeringsværktøjer, der er baseret på maskinlæring til retouchering eller ændring af den indsendende fotografs billede, er tilladt, når der kun bruges billedelementer lavet af samme fotograf.

9 :  Tema :  Bolig / Arkitektur
Motivvalg er fuldkommen frit; men fokus skal være på beskrivelse af bolig og/eller dennes arkitektur. Måske er boligen integreret i landskabets naturlige arkitektur  –  eller naturen er menneskeskabt. Dit kamera kan være en drone, der giver muligheder for spændende vinkler. Udtrykket kan være positivt eller negativt; det er op til dig. Velplejet, rent, smukt eller grimt, beskidt og mishandlet kan udtrykkes på mange måder i visuel form. Teknisk er der ingen begrænsning, så længe det basale billede er skabt i kameraet.

Billedformat og størrelse er helt frit og altså ikke begrænset af de øvrige kategoriers canvasmål på 50×50 cm. Dog skal værkerne være håndterbare; altså kunne bæres, så de f.eks. kan komme gennem en almindelig dør  –  og uden problemer ophænges.
Ekstraordinære transportudgifter dækkes af indsenderen.

Foto: Morten Rygaard

Indsendelse, deltagergebyr, betaling og tilskudsmulighed

Hver deltager kan indsende max. 12 billeder i hver kategori.                                                                              

For medlemmer af dff koster konkurrencedeltagelse i år kr. 75,- pr. indsendt billede. MEN i anledning af, at konkurrencen i år er udvidet til ÅBEN konkurrence omfattende alle professionelle danske fotografer, får dff/Dansk Fotografisk Forenings medlemmer automatisk tilskud fra fotograf Otto Nørmarks Legat til dækning af prisen for de første 8 indsendte billeder.

Altså:  Indsend 8 billeder helt gratis hvis du er dff-medlem!
Faktura for yderligere billeder fremsendes fra dff/Dansk Fotografisk Forening efter indsendelsesfristen er ovre.     
                                                                                           

For ikke-medlemmer af dff/Dansk Fotografisk Forening koster konkurrencedeltagelse kr. 200,-  pr. indsendt billede.
Faktura på antal indsendte billeder fremsendes fra dff/Dansk Fotografisk Forening efter indsendelsesfristen er ovre.

Bemærk at billeder uden label ikke vil blive bedømt.

Du tilmelder dine billeder og downloader labels via onlinesystem. Du finde link til system og vejledning herunder:

Årets Fotograf

Foto: Jacob Surland

I konkurrencen udnævnes en  ”Årets Kategori-fotograf” i hver af de 8 kategorier.
Desuden kåres  dff’s åbne ”Årets Fotograf 2024”.

Praktisk og teknisk  –  opsummering:

 

Faktura fremsendes som nævnt fra dff/Dansk Fotografisk Forening når du har bestilt billedlabels. 

Du får i år den kæmpe bonus og ekstra værdi af dit medlemskab, at Otto Nørmarks Legat dækker betalingen af de første 8 billeder, du indsender.

Indsender du flere end 8 billeder, får du selvfølgelig automatisk en faktura på de ekstra.                                                                                                                                                                                    

Indsendelse til konkurrencen

Billeder indsendes som print, tryk eller kemisk fremstillet foto monteret på min. 3 mm / max. 10 mm letvægtsplade i størrelse 50×50 cm (+/- 10 mm) eller i størrelse 40×50 cm (+/- 10 mm).

Begrebet ”letvægtsplade” omfatter ikke alu- eller andre metalplader!

Motivets format kan frit disponeres inden for letvægtspladens ydre mål på 50×50 eller 40×50 cm.  
Deltagerlabels kan rekvireres til det eller de billeder, som du vil indsende.                                                                      

Deltagerlabel skal printes ud og klæbes bag på tilhørende billede(r).

Meget vigtigt: Label skal vendes, så den indikerer ”op” og ”ned” på billedet.

Der må ikke være andet påklæbet eller skrevet andet på bagsiden af billedet.   

Du skal tilmelde billeder og downloade labels til hvert billeder her: https://dff-photo.dk/konkurrenceupload/ Der fremsendes faktura efter indsendelsesfristen er overstået. Selvfølgelig bliver de første 8 labels ikke faktureret, hvis du er dff-medlem.
Billeder uden label vil ikke blive bedømt i konkurrencen.

Årets tema-billeder er som beskrevet undtaget materiale- og størrelseskrav, men skal dog kunne håndteres problemfrit.

Ønskes konkurrencebillederne retur (med pointværdi påskrevet) betales 300,- kr. pr. deltager for håndtering plus forsendelsesomkostninger.

Konkurrencebillederne skal senest den 8. april 2024 modtages hos dff – eller kunne afhentes i pakkeshop.
Nordic Digital Lab kan levere direkte til dff, når der bestilles gennem dem.

Levering SKAL ske med GLS til pakkeshop, hvis du selv sender:

MODTAGER:
Kristian Stigel.
Rosenvej 16
4683 Rønnede
Tlf: 23479766
Mail: Kristian@profilm.dk
 
GLS PAKKESHOP
OK på bøgevej 1, Rønnede

 

Konkurrenceregler

Indsendte værker må ikke tidligere have deltaget i en dff konkurrence. Indsendte værker må ikke være skabt i forbindelse med autors deltagelse i kurser eller seminarer.
Bemærk at der i de enkelte kategoribestemmelser angives om AI- eller CGI-elementer er tilladt eller ikke er tilladt – og i givet fald under hvilke omstændigheder, de må anvendes.
Juryen kan afkræve dokumentation for overholdelse af alle gældende regler.

Systemgeneret label skal klæbes bag på billedet.
Der må ikke være andet end deltagerlabel påklæbet billedet.

Du kan deltage med max. 12 billeder i hver kategori.                                                                                                       

dff/Dansk Fotografisk Forening har i år besluttet, at den årlige billedkonkurrence skal være åben for deltagelse af alle dff-medlemmer samt alle øvrige danske professionelle fotografer.
Ikke-medlemmer skal i forbindelse med indsendelse af billeder til nomineringsrunden på tro og love erklære, at man oppebærer min. 50% af sin samlede indkomst ved fotografisk virksomhed.
dff/Dansk Fotografisk Forening’s hjælpere kan deltage i konkurrencen.
Medlemmer af dommerkomitéen kan ikke deltage i konkurrencen. Dette kontrolleres af overdommeren.

dff/Dansk Fotografisk Forening forbeholder sig ret til brug og offentliggørelse/udstilling af de indsendte værker uden vederlag, men med fotografens navn angivet.
Indsender er ansvarlig for eventuelle samtykke erklæringer og at alle tilladelser til brug af værker er indhentet.

Alle indsendte værker behandles omhyggeligt og med yderste forsigtighed; men dff/Dansk Fotografisk Forening står ikke til ansvar for eventuel beskadigelse af indsendte billeder.

Det kan ikke anbefales at deltage med flere billeder fra samme session, hvor stil, model og udtryk er sammenligneligt, med mindre der er tale om en billedserie på samme canvas.
Uanset dommerpanelets etik og kvalifikationer vil man erfaringsvis opleve en afmattelse i pointgivningen ved gentagelse af samme set-up og særkende.

Overholdes deltagerbetingelser, regler og indsendelsesfrister ikke, forbeholder dff’s Billedudvalg sig ret til at diskvalificere det/de indsendte værker.

I tilfælde af diskvalificering tilbagebetales deltagelsesgebyret for pågældende billede ikke.

Bedømmelsesprocedure

Alle indsendte billeder skal have billedlabel monteret bag på det opklæbede billede.
Labelplacering angiver ”op og ned” på billedet.

Der må ikke være andet på klæbet bagsiden af billedet.

Bedømmelsen foretages af en jury bestående af 3-5 dommere – internationale og danske, der alle er meget erfarne og anerkendte.
Juryen ledes af en overdommer som også deltager i point bedømmelsen.
Bedømmelsen foretages efter 100 pointsystemet.

Konkurrencebillederne bedømmes i forhold til 10 grundelementer:
Indtryk * Kreativitet og Stil * Komposition * Præsentation af billedet * Farvebalance * Interesse center * Lyslægning * Billedkvalitet * Optagelsesteknik * Historiefortælling og indhold.

Hvert enkelt billede bedømmes på et standardiseret display, som er ensartet belyst fra begge sider med lysintensitet og farve svarende til f16, 1 sek., 100 ISO, 5.000 gr. Kelvin, som er normen ved internationale billedbedømmelser.

Alle kategorier bedømmes separat – én kategori ad gangen. Dommerpanelet kan fravælge at udnævne en vinder i den enkelte kategori.
Første del af finalebedømmelsen foregår med streaming til dff’s lukkede FB Gruppe, hvor det kun er dff medlemmer som har adgang.

Årets Fotograf

Titlen ”Årets Fotograf” kan tildeles i hver kategori af dommerne.

Titlen ”Årets dff Fotograf” tildeles den deltager, der samlet har det højeste gennemsnit på de 8 bedste pointscorer.
Der beregnes et gennemsnit med en delingsfaktor 8. Således at uanset om du indsender 8, 10 eller flere billeder vil de 8 der får højeste score blive lagt sammen og delt med 8. Hvis du indsender færre end 8 billeder, vil delingsfaktoren alligevel være 8. Ved pointlighed afgøres titlen med flest guldmedaljer, herefter flest sølv, så bronze. Ved fortsat lighed afgøres titlen suverænt af dommerne. Alle nominerede finalebilleder tæller med i udregningen.

Eksempler:
80+85+80+83+78+86+81+87 = 660 : 8 = 82,5
84+85+84+90+87+88  =  518 : 8 = 64,75

 


Vi arbejder fortsat for fotograf branchen, og især for vores medlemmer, vil du støtte op omkring arbejdet – så meld dig ind i dff – se: https://dff-photo.dk/om/
 
 
Alle professionelle fotografer er velkommen til at komme med i vores offentlige Facebook Gruppe: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/
 
 
Medlem af dff? – Find eksklusiv medlemsinfo og vær med i dff netværket i vores medlemsgruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/104687976258326
X
X