Viborgdagene 2017 – UDSOLGT

Skrevet af

efteruddannelse på fagskolen – 3 dage med Adobe pakken på tværs 

 

 

Efteruddannelseskursus på Medieskolerne Viborg

- også kaldet “Viborgdagene” er en god mulighed for professionelle fotografer for at blive opdateret, få ny viden og inspiration samtidig med at der er rigtigt gode muligheder for at dyrke det faglige netværk.

Mange fotografer går efterhånden alene i hverdagen og selvom det er muligt at tilegne sig ny viden via de elektroniske muligheder er det absolut godt og deltage faglige kurser som f.eks. Viborgdagene.

 

Foto: Bent Nygaard

 

Viborgdagene 2017

3 dage udgør I år Viborgdagene (d.28.+29.+30.marts) tilmelding senest den 10. marts kl 12:00

Igen I år har dff samarbejdet med Medieskolerne Viborg om at sammensætte et helt unikt program for 3 dage med fokus på foto, video og grafik muligheder og workflow I Adobe pakken.

Mange fotografer som dagligt bevæger sig rundt i photoshop aner måske ikke om det er den direkte vej man anvender, om der er en kortere vej, om der kunne være andre muligheder eller hvordan man kan anvende billeder og videofiler sammen i photoshop, med de lag og filtre som du kender.

I Adobes CC-pakke ligger der jo adskillige fremragende programmer, så hvorfor ikke bruge dem på tværs? De er som skabt til den professionelle fotograf, så vi vil bruge 3 dage på at introducere til dem og vise, hvordan de kan spille sammen og hvordan man sikrer sig det ideelle workflow, uanset om det er faste eller levende billeder.

Foto: Bent Nygaard

De væsentligste programmer er:

De organiserende  programmer Bridge og Lightroom: hvordan udnytter man dem optimalt i en daglig produktion?

Det billedeoptimerende program er naturligvis Photoshop, og det kender I jo nok – men kender I også den nyeste udgave og den ideelle måde at bruge det på?

- og se hvordan lag og filter også kan anvendes på video filer I Photoshop.

Det grafiske program Illustrator: hvordan kan man hurtigt bruge det til en illustration – og hvordan spiller det sammen med Photoshop??

Videoredigeringsprogrammet er naturligvis Premiere, og det er efterhånden blevet et en solid konkurrent til de ellers etablerede redigeringsprogrammer. Det kan man således med sindsro benytte sig af, når der skal  sammensættes både store og små videoprogrammer, og her får I instruktion i, hvordan I benytter det på den enkleste og sikreste måde.

Endelig, hvis der bliver tid til det, kan I lave et hurtigt kig på After Effects, hvor man kan lave animationer og effekter, der tidligere ville koste himlen ned på jorden, men som her kan laves af alle, der mestrer programmet.

 

Foto: Bent Nygaard

 

Pris, tilmelding og overnatning

Pris

Er du berettiget til VEU-godtgørelse, se regler nederst på siden, er prisen kr. 776,- inkl. rundstykker 1. dag samt frokost alle 3 dage.

Når du har fået bekræftet din plads på kurset fra Medieskolerne, sender dff faktura til dig ifa. med Medieskolerne.

Er du IKKE berettiget til VEU-godtgørelse er prisen kr. 2614,-  inkl. rundstykke 1. dag samt frokost alle 3 dage.

VEU-godtgørelse og befordringstilskud ansøges ved kursus start på Medieskolerne

 

Tilmelding

Du skal sende tilmeldingsblanketten på mail eller post til Rikke Hald Sørensen, rhs@medieskolerne.dk Medieskolerne, Skaldehøjvej 2, 8800 Viborg.

Tilmeldingsblanketten finder du her 

Tilmelding skal være SENEST den 10. marts 2017

 

Indkvartering

Der er ikke arrangeret fælles indkvartering, kontakt Rikke Hald Sørensen Tlf. 86 67 50 55, rhs@medieskolerne.dk  for yderligere information.

For at være berettiget til indkvartering tilskud skal afstanden mellem bopælsadresse og Medieskolerne være mere end 60 km. Der gives et tilskud på max. kr. 500,- pr. dag til kost og logi.

Kursisterne står selv for indkvartering, se f.eks. trivago:

https://www.trivago.dk/?iSemThemeId=8322&iPathId=484399&sem_keyword=overnatning%20viborg&sem_creativeid=181326841827&sem_matchtype=b&sem_network=g&sem_device=c&sem_placement=&sem_target=&sem_adposition=1t1&sem_param1=&sem_param2=&sem_campaignid=137812787&sem_adgroupid=8296405307&sem_targetid=kwd-2014548150&sem_location=1005327&cip=4512002012&gclid=CNubiL-godICFVtnGQodXFUIyw

 

Foto: Bent Nygaard

 

Tid & Sted

Kurset afholdes på Medieskolerne Viborg, Fotograf skolen, Skaldehøjvej 2, 8800 Viborg.

Tirsdag den 28. marts kl. 10:00 – 15:30

Onsdag den 29. marts kl. 08:45 – 15:30

Torsdag den 30. marts kl. 08:45 – 15:30

Betingelser

For at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud skal du opfylde nogle generelle betingelser.

For at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud skal du:

 • være i arbejde som lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende. Det er din status på ansøgningstidspunktet, der er afgørende for, om vi betragter dig som værende i arbejde.
 • ikke have en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse eller lignende. Med mindre du ikke har brugt uddannelsen de sidste fem år.
 • have nær tilknytning til Danmark. Det betyder, at du skal være ansat hos en arbejdsgiver, der er underlagt dansk lovgivning. Som selvstændig erhvervsdrivende, skal din virksomhed være underlagt dansk lovgivning.
 • have forladt folkeskolen og opfylde adgangsbetingelserne til den uddannelse, du søger VEU-godtgørelse og befordringstilskud til.

Befordringstilskud

Hvis kursisten har mere end 60 km. Fra sin bopæls adresse til skolen I Viborg, kan kursisten indkvarteres. Dog må kursisten ikke råde over en ejendom som ligger tættere på uddannelsesstedet end 60 km, så bortfalder retten til indkvartering.

Uddannelsesbaggrund

Du kan ikke få VEU-godtgørelse og befordringstilskud, hvis du har en uddannelse, der i niveau og varighed overstiger en erhvervsuddannelse eller lignende.

Det vil sige, du må ikke have en uddannelse, som kræver, at du har en gymnasial uddannelse for at kunne komme ind.

Har du en højere uddannelse, kan du kun få VEU-godtgørelse og befordringstilskud, hvis du ikke har brugt uddannelsen de sidste fem år.

Erhvervsuddannelse

For at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud må du højst have en uddannelse, der er på niveau med en erhvervsuddannelse. Det vil sige en uddannelse, som ikke en har gymnasial uddannelse som adgangskrav, og som ikke varer mere end cirka fire år.

Er din uddannelsesbaggrund en af følgende, har du mulighed for at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud:

 • ingen uddannelse efter afsluttet eller afbrudt skolegang – du er ufaglært
 • en erhvervsuddannelse – du er faglært (for eksempel tømrer eller slagter)
 • en erhvervsfaglig grunduddannelse
 • en grundlæggende social- og sundhedsuddannelse
 • en grundlæggende uddannelse efter lov om landbrugsuddannelser
 • en kommunal uddannelse på niveau med erhvervsuddannelse
 • en etatsuddannelse på niveau med erhvervsuddannelse
 • andre uddannelser på niveau med og med tilsvarende adgangskrav som en erhvervsuddannelse
  dele af de ovennævnte uddannelser

Højere uddannelse

Som udgangspunkt kan du ikke få VEU-godtgørelse og befordringstilskud, hvis du har en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse.

Ikke brugt uddannelsen i mindst fem år

Har du ikke brugt din højere uddannelse de sidste fem år eller mere, kan du muligvis få VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Det afhænger af en konkret vurdering. Er du for eksempel uddannet folkeskolelærer, men har arbejdet som kassemedarbejder i det lokale supermarked de sidste syv år, kan du få VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Du bruger uddannelsen i praksis

Bruger du ikke din højere uddannelse formelt set i det daglige, men er det oplagt, at du har fået dit nuværende job på baggrund af uddannelsen, kan du ikke få VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Er du for eksempel uddannet erhvervsøkonom for 10 år siden og arbejder som butikschef i det lokale supermarked, kan du ikke siges at have forladt dit uddannelsesniveau og nu arbejde på erhvervsuddannelsesniveau. Du vil derfor ikke have ret til at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Aldrig brugt uddannelsen

Har du en videregående uddannelse, som du aldrig har brugt, er du også omfattet af femårsreglen. Er du for eksempel sygeplejerske, og har du efter endt uddannelse valgt at arbejde som rengøringsassistent, skal der gå mindst fem år fra afslutningen af sygeplejeuddannelsen, før du har mulighed for at få VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Tvivl om uddannelsens niveau

Er du i tvivl, om din uddannelse er på niveau med en erhvervsuddannelse eller er en højere uddannelse, kan du finde oplysninger om de enkelte uddannelser på ug.dk.

Comments are closed.