TIPA

Skrevet af

Canon har modtaget 6 æresbevisninger i forbindelse med uddelingen af 2012 TIPA Awards. 

Adobe, Nikon, Ilford, Leica, Gitzo, Panasonic, Olympus,Wacom og Epson er også blandt modtagerne af TIPA Award.

TIPA (Technical Image Press Association) som er en Europæisk fotoorganisation, uddeler årligt “priser” til de bedste produkter i flere forskellige kategorier. Prisen er den mest eftertragtede og prestigefyldte i fotobranchen, og med de 6 æresbevisninger viser Canon endnu en gang deres høje kvalitet og nytænkning. Canon er tæt forfulgt af Nikon som modtog 4 æresbevisninger.

Læs længere nede på siden om Canon og Nikon produkterne, men også mange af de “gamle i fotobranchen” som f.eks. Leica, Gitzo, Ilford, Fujifilm & Olympus er blandt TIPA modtagerne. Adobe, Wacom, Epson, Panasonic “hænger” også godt på med nye produkter som også har modtaget æresbevisninger i år.

TIPA juryen består af 29 redaktører fra forskellige fototidsskrifter og mødes årligt for på baggrund af innovation, design og produktkvalitet at udvælge de bedste produkter, som er  udviklet og lanceret siden sidste TIPA uddeling.

 

  

 

De 6 Canon produkter, der i 2012 kåringen gik helt til tops er:

• Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X

• Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X

• Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye

• Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250

• Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III

• Best Professional Videocamera: Canon EOS C300Digital Cinema Camera

også Nikon modtog flere TIPA Award

  

• Best Digital SLR Expert: Nikon D800

• Best Digital SLR Entry Level: Nikon D5100

• Best Professional Flash System: Nikon SB-910

 

 

 

Se alle TIPA Award modtagerne – KLIK HER

 

 

 

 

 

CANON

Produktchef John Hudson fra Canon Danmark udtaler “Vi er naturligvis meget stolte af at have modtaget 6 TIPA priser, men det seneste år har faktisk også været helt specielt for Canon. Vi har lanceret en række banebrydende produkter, og blandt disse vil jeg især fremhæve EOS C300 samt den længe ventede EOS 5D Mark III. Det meget fornemme resultat fra årets TIPA kåring er med al tydelighed med til at understrege Canons engagement, når det gælder billedkvalitet, både til konsummarkedet og det professionelle marked”.

TIPA juryens begrundelser i de enkelte produktkategorier er:

Best DSLR Professional: Canon EOS-1D X
Canons nye flagskib i DSLR segmentet kombinerer de kreative fordele ved en full-frame sensor med høj hastighed og høj lysfølsomhed med henblik på at leve op til de krav, som stilles blandt såvel presse- som sports- og naturfotografer. Med en 18 megapixel CMOS sensor og to DIGIC 5+ processorer byder EOS-1D X på perfekt samspil mellem billedkvalitet og hastighed på helt op til 14 billeder i sekundet. Som standard kan kameraet arbejde fra ISO 100 til ISO 51.200, men kan udvides til et ISO spænd på 50-204.800. Det nye 61-punkts AF-system med 41 cross-type sensorer er det hurtigste og mest præcise til dato og gør det muligt at registrere samt følge objekter i hurtig bevægelse, selv under dårlige lysforhold. Muligheden for at optage video i fuld HD-kvalitet og indbygget Ethernet forbindelse fuldender EOS-1D X.

Best Expert Compact Camera: Canon PowerShot G1 X
Høj billedkvalitet forbindes ofte med systemkameraer med udskiftelige objektiver, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at forholde sig. Canon har indset, at mange fotografer ønsker DSLR-lignende billedkvalitet, men i et kompaktkamera med fast zoomobjektiv. PowerShot G1 X rummer en stor 4:3 CMOS sensor med en opløsning på 14,3 megapixel, der måler 18,7 mm. x 14 mm., hvilket betyder, at den er næsten lige så stor som den APS-C sensor, man finder i mange af Canons EOS DSLR kameramodeller. Resultatet er et kompaktkamera, der leverer enestående billedkvalitet, selv under dårlige lysforhold.

Best Professional DSLR Lens: Canon EF 8-15mm f/4L USM fisheye
Fiskeøjeobjektiver giver fotograferne mulighed for at optage spektakulære motiver og arbejde med ekstrem motivbeskæring. Sammen med et 24 x 36 mm. DSLR kamera med full-frame sensor giver EF 8-15 mm. f/4L USM mulighed for enten at arbejde med det fulde, rektangulære billedformat eller med et cirkulært fiskeøjeformat. På kameraer med mindre sensorer kan der optages rektangulære fiskeøjebilleder. Muligheden for at arbejde med 180 graders billedvinkel giver enestående kreative muligheder samtidig med, at objektivet som en del af L-serien byder på fornemme optiske præstationer, høj kvalitet og ikke mindst holdbarhed. Den patenterede SubWavelength Structure Coating (SWC) reducerer genskin og reflekser, mens fluorbelægningen på frontelementet gør rengøring nem.

Best Multifunction Photo Printer: Canon PIXMA MG8250
Med et elegant design og forbedrede muligheder for opkobling – herunder det nye PIXMA Cloud Link – samt ikke mindst trådløs print fra mobile enheder byder PIXMA MG8250 både på print i fotolaboratoriekvalitet og ikke mindst imponerende printhastighed. Printhovederne arbejder med en dråbestørrelse på blot 1 picoliter og kan printe i en opløsning på op til 9600 dpi. 6-farve blæksystemet rummer farverne pigmenteret sort, farvestofbaseret sort, magenta, cyan, gul samt grå og producerer et 10 x 15 cm. foto helt uden korn på blot 20 sekunder. PIXMA MG8250 er desuden forsynet med CCD-scanner og kan scanne 35 mm. dias og negativer i en opløsning på 4800 x 9600 ppi, hvilket gør modellen attraktiv også for fotoentusiasten.

Best Video DSLR: Canon EOS 5D Mark III
EOS 5D Mark II har fuldstændig ændret digital fotografering forstået på den måde, at still og video ikke længere er to adskilte verdener og heller ikke længere optages med to forskellige typer af udstyr, nemlig stillbilledkamera og camcorder. Nu kan brugeren på stedet beslutte, om der skal optages stillbilleder eller video – eller sågar begge dele – og vel at mærke gør det med samme kamera. EOS 5D Mark III byder desuden på et helt nyt 61-punkts AF system med 63-punkts lysmåling samt en ny 22 megapixel sensor med enestående ISO-følsomhed. På videosiden skal nævnes mulighed for manuel eksponering samt forbedrede muligheder for high bit-rate komprimering, idet både intraframe (ALL-I) og interframe (IPB) er understøttet.

Best Professional Videocamera: Canon EOS C300 Digital Cinema Camera
I forbindelse med designet af det revolutionerende EOS C300 Digital Cinema Camera benyttede Canon al sin mangeårige ekspertise inden for såvel sensorer som processorer og optisk konstruktion. Resultatet blev banebrydende videoteknologi i form af EOS C300 EF/PL, som er kompatible med henh. Canons EF-objektiver samt Canons cine-objektiver og tredieparts PL-objektiver. En højopløselig 8.3 megapixel Super 35 mm. ækvivalent CMOS sensor er udviklet specielt til denne systemplatform, som desuden udmærker sig ved en modulær arkitektur og et sortiment af objektiver, som til stadighed udvides.

NIKON

Nikon Europe offentliggør i dag, at tre af virksomhedens produkter har vundet hæder i TIPA (Technical Image Press Association)-prisuddelingen, og fire produkter har fået den prestigefyldte “red dot award: product design 2012″.
TIPA, Europas førende forening af billedtrykkerier, har givet prisen for “Best D-SLR Expert” til Nikon D800, “Best Entry Level D-SLR” til Nikon D5100 og “Best Professional Flash System” til SB-910 Speedlight. Priserne vælges af Europas 29 førende fotomagasiner i 13 europæiske lande og uddeles til produkter, som juryen anser for at være bedst inden for den enkelte kategori med hensyn til samlet kvalitet, ydelse og fordele for den tilsigtede slutbruger.

Samtidig blev “red dot award: product design 2012″ givet til Nikon 1, Nikons nye, kompakte system af kameraer COOLPIX AW100, COOLPIX P310 og PROSTAFF 5 laser-afstandsmåleren. Nikon 1-kamerasystemet fik prisen som “best of the best” i kategorien underholdningsteknologi og kameraer, en af de mest konkurrenceprægede kategorier, hvor mange rigtigt gode produkter var med.

“Red dot award: product design” er blevet en af verdens største og mest prestigefyldte designpriser. I år indsendte designere og virksomheder fra 58 lande 4.515 produkter.

Vinderne udstilles fra den 2. juli 2012 på udstillingen “Design on stage – winners red dot award: product design 2012″ i red dot design-museet i verdenskulturarvområdet Zeche Zollverein i Essen i Tyskland.

 

TIPA Best D-SLR Expert: Nikon D800

TIPA-juryen udtalte: “D800 , der er blevet kaldt et “multimedie”-kamera, tilbyder en fantastisk 24×36 mm (fuldskærms) 36 MP sensor, der gør det muligt for fotografer at optage billeder i en imponerende kvalitet. Størrelsen af billedfilen begynder at konkurrere med digitale kameraer i mellemformat og gør det muligt for fotografer at udskrive deres billeder i store størrelser. Fuld HD-videoindstilling vil også appellere til avancerede fotografer, som ønsker at lave kvalitetsvideo. Velbygget, men ikke for tungt, sjovt at bruge og udstyret med alle grundlæggende funktioner tilbyder D800 stereolyd, et område på ISO 6400 (kan udvides til ISO 25.600) og en optagehastighed på 4 billeder-per-sekund. For TIPA-medlemmer er kameraet uden tvivl den bedste sammensmeltning af store krav og behovene hos en praktisk entusiast.”

TIPA Best D-SLR Entry Level: Nikon D5100

TIPA-juryen udtalte: “Med sin 16,2 MP-sensor, billedkvalitet med høj ISO-følsomhed og fantastiske definition på bagskærmen giver Nikon D5100 begyndere mulighed for at lære om kvaliteten af et rigtigt spejlreflekskamera, og mere erfarne brugere får et meget fuldstændigt kamera til en attraktiv pris. Det er gjort nemmere at optage gennem let adgang til indstillinger, som fotografen styrer, samt en imponerende LCD-skærm med variabel vinkel. Adskillige indbyggede specialeffektfunktioner gør det endnu sjovere at benytte kameraet, inklusiv indbygget HDR. Derudover tilbyder D5100 fuld 1080p HD-video.”

TIPA Best Professional Flash System: SB-910

TIPA-juryen udtalte: “Den nye SB-910-flashenhed, der er bygget på Nikons Creative Lighting System (CLS), har indbygget et forbedret intuitivt operativsystem og grafisk brugergrænseflade (GUI). SB-910 Speedlight dækker de mest populære brændvidder, og har en indbygget FX/DX-formatidentifikation, der identificerer zoomindstillinger baseret på kamerahuset. Denne nye Speedlight giver også mere effektiv batteribrug samt en forbedret varmeafbrydelse, der forlænger opladningstiderne, efterhånden som flashen varmer op, i stedet for at lukke den helt ned indtil den er kølet af. SB-910 har nye hårde farvekompensationsfiltre for afbalancering af farvetemperatur for lysstofrør og glødelys, som automatisk kan ændre kameraets hvidbalanceindstilling.”

Nikon 1

Nikon 1 kamerasystemets kameraer, Nikon 1 J1 og Nikon 1 V1, er udstyret med en ny CMOS-billedsensor, der understøtter autofokus med superhøj hastighed og den nye EXPEED 3-billedbehandlingsmotor. Derudover har anvendelsen af den nye Nikon 1-fatning til disse kameraer muliggjort en ultra-kompakt størrelse og let vægt for kameraerne. Nikon 1-systemet tilbyder et rigt udvalg af specialtilbehør, der omfatter 1 NIKKOR udskiftelige objektiver, der fås i samme farve som kameraet for et ensartet look, Speedlight SB-N5 og GPS-enheden GP-N100. Det understøtter også objektiver med traditionel F-fatning, hvilket giver brugeren mulighed for at vælge blandt Nikons omfattende sortiment af udskiftelige objektiver for en ubegrænset udtryksvisualisering.

 

For yderligere oplysninger om “red dot design award” henvises til http://en.red-dot.org/design.html

 

Comments are closed.