så er det tid til fullframe

Skrevet af

Canon løfter sløret på photokina

(BNL 17.sept 2012)

Canon afslører i dag det seneste EOS DSLR til seriøse fotoentusiaster – EOS 6D. Med en størrelse og vægt, der svarer til EOS 60D, er EOS 6D verdens letteste[1] DSLR med en fullframe CMOS-sensor, hvilket gør det ideelt til rejsebrug, portrætter og landskabsfotografer. EOS 6D er et helt nyt indgangspunkt til Canons serie af fullframe-kameraer. Det perfekte valg, når man ønsker bedre kontrol over dybdeskarpheden eller at få endnu mere ud af EOS-systemets omfattende EF-serie af vidvinkelobjektiver.

EOS 6D kombinerer et kraftigt fullframe billedsystem og overlegne optagelseskvaliteter ved svag belysning med et kompakt og robust letvægtsdesign. For første gang har en EOS-model indbygget Wi-Fi[2] og GPS[3]. Fotografen kan rejse rundt og lave sine storslåede optagelser, tagge dem med informationer om optagestedet og trådløst få dem overført til en computer, cloud’en, en tablet eller en smartphone.

Utrolige fotos under alle forhold
Efter 25 år med EOS-innovation er EOS 6D det sidste skud på stammen – med en nyudviklet fullframe CMOS-sensor med 20,2 Megapixel opløsning. Der kan hermed laves print i plakatstørrelser, og man kan beskære sine fotos uden at gå på kompromis med kvaliteten. Standard ISO-området fra 100 til 25600 (kan udvides til 50 – 102400) giver knivskarpe og naturlige fotos, der kan skydes næsten i mørke.

Det nye 11-punkts AF-system leverer også den bedste ydelse i svag belysning, der nogensinde er set med et Canon AF-system. Der kan fokuseres ned til lysstyrken EV-3, som svarer til måneskin. Dermed forbliver motiverne i fokus selv under de mest udfordrende lysforhold. Det giver frihed til natoptagelse af landskaber eller portrætter, hvor man kan indfange en helt speciel stemning – og nu med minimal støj.

Dyrk din kreativitet for fuld kraft
Med en fullframe sensor er det meget lettere at kontrollere dybdeskarpheden i portrætter. Motivet kan let isoleres, så det fremstår op mod en smuk sløret baggrund. Med EOS 6D kan fotografen nu realisere det fulde potentiale i EF-seriens vidvinkelobjektiver. Alle detaljer i de storslåede landskaber kan indfanges med objektiver fra 8mm til 800mm. Ydermere giver den kraftige DIGIC 5+-billedprocesser en række automatiske optagelsesmetoder og kreative funktioner, som på flotteste måde komplementerer de fuldt manuelle kontrolmuligheder. Resultatet er, at en lang række typer af brugere oplever den totale fleksibilitet.

EOS 6D er proppet med avancerede funktioner, der kan hjælpe fotografen med at indfange landskaber og portrætter i enestående flot kvalitet. Med HDR indfanger man under besværlige lysforhold både højlys- og skyggeområderne. Funktionen Multieksponering kombinerer op til ni separate eksponeringer til et samlet billede. Det sker i kameraet og skaber en dramatisk effekt i det endelige foto. Med den lydløse metode får man en mere diskret fotooplevelse, f.eks. ved mere uventede portrætter eller til bryllupper. Det elektroniske vaterpas (med enkelt akse), der ses i søgeren eller på LCD-skærmen, sikrer, at horisonten er helt vandret under kompositionen.

Bygget til at dele med
Som det første EOS nogensinde med indbygget Wi-Fi kan EOS 6D dele fotografens arbejde direkte efter optagelsen. Billederne kan overføres trådløst til ekstern lagring, de kan uploades til Facebook og YouTube eller printes trådløst med en Wi-Fi-kompatibel printer fra Canon. Alternatively, movies and images can be viewed on DLNA-enabled HDTVs – enabling high-quality, big-screen viewing. Alternativt kan film og fotos ses på HDTV med DLNA – til fremvisning i høj kvalitet på stor skærm. Med trådløs tilslutning til en smartphone eller tablet kan fotografen også fjernbetjene kameraet. Indstillingerne kan justeres, ligesom der kan fokuseres, inden lukkeren fjernudløses. Efterfølgende ses det nye foto.

Der er integreret GPS i EOS 6D, så billeder kan tagges med data den placering, hvor de er optaget. Rejsende kan også opbygge en ganske komplet oversigt over deres rejse med brug af GPS’ens logger-funktion. Den kan spore rejseruten, som bagefter kan gennemses med den medfølgende software Map Utility.

Et robust og intuitivt design
Målene er blot 144,5 x 110,5 x 71,2 mm og vægten 770 g[4], så EOS 6D er det mest kompakte fullframe EOS DSLR, der nogensinde er fremstillet. Huset er bygget delvist i magnesium og er robust, med beskyttelse mod støv og dråber. Den intuitive fordeling af knapper og hjul giver let og brugervenlig betjening. Fotografen kan gennemse sine skud i slående detaljering og med naturlige farver på den 7,7 cm (3,0”) store og højopløselige Clear View LCD-skærm med forbedret antirefleksbehandling, der tillader gennemsyn selv i stærkt sollys og fra ekstreme vinkler.

Det nye Batterigreb BG-E13 giver ekstra kræfter til langvarige optagelser, samtidig med at det er lettere at optage både lodret og vandret. Når der anvendes to LP-E6-batterier, leverer batterigrebet dobbelt så mange skud. Ydermere kan man benytte de praktiske AA-batterier, hvilket giver ekstra fleksibilitet.

EOS 6D – vigtigste egenskaber

  • Fullframe 20,2 Megapixel sensor
  • Robust og let konstruktion
  • Maks. ISO 25600 (kan udvides til ISO 102400)
  • 11-punkts AF, følsom ned til -3EV
  • GPS[3] registrerer din placering
  • Wi-Fi[2] til filoverførsel og fjernbetjening
  • Full HD-video

[1] Korrekt ved udgivelse, i henhold til Canon-undersøgelse (17. september 2012).
[2] Understøttelsen af Wi-Fi afhænger af enhed og geografisk område.
[3] GPS-brug kan være forbudt i nogle områder eller lande. Brug af GPS skal foregå i overensstemmelse med lovgivningen og regulativerne i det land og det område, hvor produktet betjenes, herunder alle restriktioner i forhold til brug af elektronik.
[4] Efter CIPA’s normer (hus alene 690 g).

Comments are closed.