Sønderjysk portrætfotograf fejrer 40 års jubilæum

Skrevet af

Én af Danmarks mest anerkendte portrætfotografer, Hanna Højland fra Hannas Foto i Løgumkloster, lukker nu forretningen efter 40 år som selvstændig fotograf. 

 
Det bliver et vemodigt farvel til hele Sønderjyllands portræt- og bryllupsfotograf.  Det er 45 år siden, den unge Hanna kom i lære som fotograf i Tonhalle i Tønder, og hun kan nu fejre 40 års jubilæum som selvstændig fotograf.
 
Hanna Højland slog tidligt sit navn fast som en original og idérig fotograf, der kom tæt på de mennesker, hun fastholdt i billeder. Hun har i tidens løb foreviget utallige brudepar, familier og børn i sit atelier i Løgumkloster og på lokaliteter i landsdelen.

Hanna Højlands kendemærke har altid været nærvær og indlevelse, og hun har fastholdt skønne stunder, sjove situationer og højtidelige øjeblikke i sin helt egen, personlige stil. Ét af hendes specialer er boudoirbilleder, der typisk bruges som morgengave i forbindelse med bryllupper.

”Det er dejlige 40 år, der pludselig er gået”, smiler Hanna Højland. I begyndelsen drev hun både fotoforretning og atelier, men hun har i de senere år koncentreret sig om portrætfotografi. Hanna Højland har fotograferet både forældre, bedsteforældre og i nogle tilfælde også oldeforældrene til de børn, hun fotograferer i dag, og hun har været med i hele udviklingen fra glasplader og kemi til digital fotografering.

Hanna Højland har modtaget utallige priser og anerkendelser igennem hele sin imponerende karriere. Hanna Højland går nu på efterløn, men hun vil kunne træffes hos en kollega, hvor hun vil løse enkeltopgaver i meget beskedent omfang.

Der blev afholdt jubilæumsreception torsdag den 18. februar hos Hannas Foto, Mellemgade 2, Løgumkloster kl. 14-17, hvor Hanna Højland med stor glæde kunne hilse på kunder, venner og kolleger.

Comments are closed.