photo-dk/dff UPDATE 2010

Skrevet af

photo-dk/dff samler hele branchen til årets EVENT hvor alle typer fotografer har mulighed for at mødes til workshop, netværk og en stor leverandørudstilling. Programmet er ved at tage form. Søndag den 31. oktober & mandag den 1. november 2010 på Helnæs.

Foto: Jens Haugen

Vi har igen arrangeret landsmøde i photo-dk/Dansk Fotografisk Forening hvor alle i branchen er velkomne til at blive opdateret, få inspiration, tale med kollegaer og netværke. Denne gang arrangeres UPDATE som en delvis workshop med to kendte fotografer, billedudstilling og præmieoverrækkelse i årets billedkonkurrence, foredrag og indspark fra en internationalt kendt dansk presse og reportage fotograf samt leverandørudstilling fra branchens førende leverandører.

Foto: Jens Haugen

Vi afholder denne gang UPDATE 2010 på Fyn, nærmere bestemt Gammel Avernæs som ligger placeret helt ud til vandet på Helnæs, tæt ved Assens.

Og ja, du kan godt begynde at glæde dig, vi har bl.a. fået en aftale i stand med en ”gammel kending” Jens Edgar Haugen, Oslo, som havde et forrygende indslag under generalforsamling´s mødet i Middelfart tidligere på året, hvor han tryllebandt hele forsamlingen dagen igennem med hans dejlige indlevelse i fotografiet, og måden hvorpå han formidler et kompliceret budskab meget enkelt.

Yderligere er det lykkedes at få endnu en top professionel fotograf til at komme og vise hvad han har i ærmet, tidligere Hasselblad Master fotograf – den er amerikanske fotograf Roy Rossovich som er bosat i Sverige og som det tredje ben i vores nordiske trio kommer danske Jan Grarup, én af de bedste presse og reportage fotografer herhjemme, men med arbejdsplads i hele verden, han var den første danske fotograf der kom til Haiti lige efter jordskælv katastrofen den 12. Januar 2010.

Foto: Roy Rossovich

Jan Grarup (dansk, f.1968) har i løbet af sin tyve årige lange karriere fotograferet  mange af  verdens historiens konflikt spørgsmål og uenigheder samt menneskerettigheder. Grarup´s arbejde afspejler hans tro på fotojournalistikken’s rolle, han arbejder med kameraet som et ”værktøj” og er ofte vidne til alverdens grusomheder og der bruges kameraet som hukommelse, for at kunne fortælle historier om mennesker, der er magtesløs til at fortælle deres egne.

Hans billeder af de Rwandiske og Darfur folkemord et meget stærkt bevis for utænkelig menneskelige brutalitet, og et håb om at sådanne begivenheder aldrig vil ske, eller få lov at ske igen. Jan´s arbejde, drengene fra Ramallah og drengene fra Hebron, dækker begge sider af den seneste konflikt udtrykt gennem livet for børn, der kommer uanset alder, midt i volden. Grarup’s arbejde tager seeren til grænserne for menneskelig fortvivlelse, værdighed, lidelse og håb. Hans billeder er relevante for os alle, fordi de udgør en krønike af den tid, vi lever i, som man til tider ikke tør at anerkende. Grarup er blevet hædret med nogle af de mest prestigefyldte priser fra fotobranchen og menneskerettighedsorganisationer, herunder:

8 World Press Photo Awards, UNICEF, W. Eugene Smith Institut for Humanistisk fotografi, POYi og NPPA. I 2005 blev han belønnet med et Visa d’Or ved Visa Pour l’Image foto festival i Frankrig, for hans dækning af Darfurs flygtninges krise. Grarup’s arbejde har været solo udstillet i mere end 28 lande, og han har været en bidragyder til mange bøger. I 2006 udgav Grarup Shadowland (Politikens Forlag), et bevis på de mennesker, der i perioder med ufred lukkede ham ind i deres liv. Med en fremadrettet tekst af HH Dalai Lama, Shadowland indeholder 11 essays om Iran, Darfur, Tjetjenien, Kashmir, Irak, Rammallah, Rwanda og andre historier. Projektet vandt PDN´s årlige fotog pris for bedste fotografering i bøger. Grarup’s arbejde ses regelmæssigt i større magasiner som Newsweek, The Guardian, Sunday Times Magazine (UK), Stern, GEO, Paris Match, L’Express, la Repubblica og andre blade i hele verden. Han bor uden for København med sine tre børn. Jan Grarup arbejder som freelancer på journalistisk projekter. Han var i øvrigt også første danske fotograf på Haiti hvorfra nedenstående billeder er fra.

Evt. yderligere oplysninger ved Bent Nygaard på tel. 22 56 90 10

4 kommentarer

 1. Lennart Nilsson
  17. september 2010 on 10:05

  Hej
  Send oss gerne ytterligare information om mötet den 31 oktober.
  Venlig hälsning

  Lennart Nilsson
  Atelje Marie Fotostudio AB
  Box 3117
  400 10 Göteborg
  Sweden

 2. Helle S. Andersen
  24. september 2010 on 15:22

  jeg vil gerne have yderligere info om mødet
  start/slut ? priser overnatning mv
  venlig hilsen
  Helle