SKAL FOTOGRAFERNE HOLDE LUKKET ?

dff har siden den første “corona nedlukning” den 11. marts 2020 arbejdet for fotografernes vilkår.
Da regeringen igen lukkede Danmark delvis ned i december opstod der stor forvirring omkring vores branche. Siden den 16. december 2020 har dff arbejdet med forskellige advokater og skrevet til ministrene. Det er svært at forholde sig til myndighedernes udmelding om hvem der skal holde lukket og hvem der må have åbent, så dff har efterlyst myndighedernes definition på “liberale serviceerhverv”.

Svar fra Erhvervsministeriet

I dag har dff modtaget svar på vores forespørgsler fra Erhvervsministeriet – vi skal ikke lukke, se nedenstående:


 

Mail af 5. januar 2021

Kravet om at holde liberale serviceerhverv lukket omfatter udelukkende de erhverv som enten leverer en ydelse der indebærer tæt fysisk kontakt eller som eksplicit er nævnt i bekendtgørelsen (tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører samt solarier).

 
Så længe den ydelse der leveres af en portrætfotograf ikke indebærer tæt fysisk kontakt, vil de derfor ikke være omfattet af kravet om at holde lukket. Det samme gør sig gældende for øvrige fotografer, fx reklamefotografer.Det vil være en konkret vurdering om ydelsen indebærer tæt kontakt.
 
Det skal dog bemærkes, at hvis fotografer råder over en butik, eksempelvis til salg af fotoudstyr, skal denne holdes lukket. Der er dog mulighed for click-and-collect på samme måde som øvrige udvalgsvarebutikker.
 
Med venlig hilsen
ERHVERVSMINISTERIET
 
ESBEN HOLMBERG JENSEN (EM-DEP)
Fuldmægtig
Område 4
 
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

 


Vi arbejder fortsat for fotograf branchen, og især for vores medlemmer, vil du støtte op omkring arbejdet – så meld dig ind i dff – se: https://dff-photo.dk/om/
 
 
Alle professionelle fotografer er velkommen til at komme med i vores offentlige Facebook Gruppe: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/
X
X