KLAR TIL HVAD SOM HELST

PRESSEMEDDELELSE – 19 JANUAR 2022

CANON PRÆSENTERER EOS R5 C

Canons første fullframe, 8K Cinema EOS-kamera

EOS R5 C er et kompakt, let og hybridt Cinema-kamera til den næste generation af content creators

Canon annoncerer i dag EOS R5 C, et kraftfuldt, hybridt Cinema-kamera, der kombinerer de professionelle filmoptagelsesfunktioner fra Cinema EOS-serien med EOS R-systemets fotoevner. Det nye kamera understøttes af en fullframe CMOS-sensor med høj opløsning, en DIGIC X-processor og RF-objektiv fatning til at optage Hi-Fi 8K-video og stillbilleder med 45 Megapixel opløsning ved kontinuerlige hastigheder på op til 20 billeder/sek. – alt sammen fra samme kamerahus.

 

fullframe, 8K Cinema EOS-kamera

EOS R5 C bygger på den banebrydende indflydelse, EOS 5D Mark II havde på filmbranchen, og har et kompakt men alsidigt hus, der understøtter behovene hos den nye generation af content creators og fotografer. For yderligere at styrke Cinema EOS-serien annoncerer Canon også en stor opgradering til det anerkendte EOS C70 via en firmwareopdatering. Dette vil forbedre de allerede enestående Cinema EOS-evner med tilføjelsen af 12-bit Cinema RAW Light-optagelse og en række andre funktioner.

Canons første, hybride Cinema EOS-kamera

Som noget helt nyt for det anerkendte Cinema EOS-system kan EOS R5 C optage 8K 30p RAW internt og op til 60p, når man bruger en ekstern strømkilde, hvormed man kan opnå enestående klarhed og uendeligt mange efterredigeringsmuligheder. Takket være det indbyggede aktive nedkølingssystem kan content creators få glæde af at lave timevis af filmoptagelser[i]i højkvalitets 8K. Med HDR-understøttelse via PQ og HLG samt Canons populære Canon Log 3 Gamma kan filmskabere fremstille betagende videoer og mere kreativt indhold, der virkelig vil fange seerens opmærksomhed. I kameraet finder man også Canons ansete Dual Pixel CMOS AF-system med Eye AF og EOS iTR AF X, så man kan være sikker på at opnå nøjagtig fokus hver gang. Denne avancerede autofokusteknologi sporer menneskers øjne i realtid og kan endda følge deres hoveder, når de kigger væk fra kameraet. Kameraet har en elektronisk billedstabilisering, der arbejder sammen med den optiske billedstabilisering i kompatible objektiver. Kombinationen af kameraets og objektivets billedstabilisering reducerer effekten af rystelser, når man optager håndholdt, så man kan få jævnt og skarpt billedmateriale.

I kraft af sensoren med 45 Megapixel opløsning og DIGIC X-processoren leverer EOS R5 C knivskarpe stillbilleder, og det byder på en ekstremt hurtig kontinuerlig optagelseshastighed på op til 20 billeder/sek. DIGIC X-processoren hjælper også med at reducere billedstøj, så man kan bruge en ISO-følsomhed på op til ISO 51200 – perfekt til optagelser i svagt lys som for eksempel indendørs sportsbegivenheder. Fotografer kan tage 10-bit HEIF-billeder med et udvidet dynamikområde og større farverum, hvilket giver dem større kreativ frihed. Derudover kan man ved hjælp af kameraets interval-timer lave timelapse-billeder med en utrolig høj opløsning.

Strømlinede 8K-workflows

EOS R5 C optager Cinema RAW Light internt for at bevare high fidelity 12-bit billedmateriale med et stort dynamikområde og farverum, alt sammen i en håndterbar filstørrelse. Canon har også introduceret tre nyudviklede RAW-versioner i det nye kamera – RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality) og RAW LT (Light Quality) – så brugerne kan vælge den indstilling, de ønsker ud fra deres optagelsesbehov og produktionsproces. Med to kortslots, et CFexpress 2.0 Type B-kortslot og et UHS-II SD-kortslot får man et fleksibelt workflow med avancerede, simultane optagelsesmetoder, hvor man kan optage forskellige formater, opløsninger og bitdybder på hvert kort samtidig. Dette omfatter også lydoptagelse, når man optager ved 4K 120p. Ud over 12-bit Cinema RAW Light understøtter EOS R5 C også Canons populære 10-bit XF-AVC-format op til 810 Mbps og utroligt alsidige MP4-optagelsesmuligheder. Ved at bruge dets fullframe 8K-sensor kan EOS R5 C producere 4K og Full HD med usædvanlig klarhed, exceptionelle farver og lav støj gennem intern oversampling. Det gør det også nemmere at fremstille High Frame Rate-indhold i 4K 120p-opløsning uden billedbeskæring, og samtidig med at man kan opretholde autofokusfunktionaliteten.

Alsidighed og tilslutningsmuligheder

Med EOS R5 C tilbyder Canon professionelle fotografer et alsidigt værktøj, der kan hjælpe dem med at imødekomme den stadig stigende efterspørgsel efter forskelligt indhold. Kameraet benytter den innovative RF-objektivfatning, som både har en kort flangeafstand og en 12-bens kontakt til hurtigere kommunikation mellem kameraet og objektivet. EOS R5 C kan bruges sammen med objektiver fra Canons EF-, RF- og Cine-objektivserier samt tredjeparts-, anamorfiske objektiver til at opnå et større billedformat til det store lærred. I takt med at efterspørgslen efter VR-indhold stiger, forenkler kombinationen af 8K-video med Canons nye RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye-objektiv produktionen af fængslende VR-indhold fra optagelse til redigering. Ud over de fleksible valgmuligheder med objektiver har dette kamera den samme multifunktions-tilbehørssko som EOS R3 og XF605, så man kan montere og strømforsyne tilbehør som Canons DM-E1D-stereomikrofon, Canon Speedlight 470EX-AI-flashen og TASCAMs CA-XLR2d Audio XLR-adapter. EOS R5 C er også blevet udstyret med en specifik Timecode In/Out-port til integration i en professionel opsætning med flere kameraer. Med avancerede tilslutningsmuligheder kan fotografer benytte Content Transfer Mobile[ii]-appen til FTP-overførsler og redigeringen af ML-G2-metadata – en perfekt løsning til nyhedsfotografer og solo-fotografer.

Hvem er Canon

Canon blev grundlagt i 1937 med det specifikke formål at fremstille det bedste kvalitetskamera til sine kunder og har gennem sin utrættelige passion for the Power of Image siden udvidet sine teknologier på mange andre markeder og etableret sig som verdensførende leverandør af både consumer- og business-imagingløsninger.

 

Kompakt og velkendt

For virkelig at tilbyde det bedste fra to verdener har EOS R5 C to separate menuer til stillbilleder og videoer: EOS R-systemets og Cinema EOS’ interface. Menuerne betjenes via et kontrolhjul med tre indstillinger, hvormed brugerne enkelt kan skifte mellem stillbilled- og videooptagelse og få adgang til relevante menu-indstillinger. Med sine 13 knapper, der kan tildeles af brugeren, og et udvalg af professionelle videofunktioner, byder EOS R5 C på et utroligt højt niveau af brugertilpasning. Dette Cinema-powerhouse omfatter desuden en 0,5″ OLED-søger med 5,76 mio. punkter og høj opløsning til nøjagtig billedanalyse, et display oven på kameraet for hurtigt at tjekke kameraindstillingerne, samt en klar, leddelt 3,2″ HD LCD-skærm til praktisk visning fra forskellige vinkler om dagen eller om natten.

EOS R5 C er designet med henblik på solo-fotografer og har et ultralet hus, der kun vejer 680 g, hvilket gør det til det mindste og letteste Cinema EOS-kamera til dato. Selvom det er let, har dette kamera et robust hus i magnesiumlegering, og det er støv- og vejrbestandigt, takket være det intuitive design, der adskiller luftstrømmen fra de elektroniske komponenter.

Firmwareopdatering til EOS C70

Den nyeste firmwareopdatering til EOS C70 åbner for avancerede muligheder, herunder optagelse i Cinema RAW Light LT 4K, samt en XF-AVC proxy-optagelsesfunktion til at understøtte dette. Content creators får nye kreative muligheder og forbedret billedkvalitet fra EOS C70, takket være Cinema RAW Light LT- og de nye Frame- og Interval-optagelsesmetoder til at skabe indhold som stop motion-animationer og timelapse-videoer. Med firmwaren der blev frigivet i december 2021, kan fotografer også anvende 12 nye objektiver, når de bruger EF-EOS R 0.71x-adapteren, og få glæde af fuld understøttelse af optiske justeringer, metadata og autofokus, hvilket giver filmskabere en større fleksibilitet, når de skal vælge objektiv.

EOS R5 C er det hidtil mindste og mest alsidige Cinema EOS-kamera og er det ultimative hybrid-kamera. Dette kamera er klar til at fange alt det, professionelle content creators udsætter det for – fra perfekte 8K-video-workflows til hurtige stillbilledoptagelser i høj kvalitet.

Vejledende pris: 40.599,- inkl. moms (32.479,- ekskl. moms) og vil være tilgængelig i marts.

Mere information om EOS R5 C findes på:

https://www.canon.dk/cameras/eos-r5c/

https://www.canon.dk/cameras/eos-r5c/Specifications/

Firmwareopdateringen til EOS C70 kan downloades fra marts: https://www.canon.dk/support/consumer_products/products/digital_cinema/digital_cinema_camera/eos-c70.html?type=firmware

[i]Filmoptagelsestid afhænger af størrelse på hukommelseskort og batterikapacitet.

[ii] Kun tilgængelig på iPhone. Abonnementsafgifter tilkommer.

 

Vi arbejder fortsat for fotograf branchen, og især for vores medlemmer, vil du støtte op omkring arbejdet – så meld dig ind i dff – se: https://dff-photo.dk/om/
 
 
Alle professionelle fotografer er velkommen til at komme med i vores offentlige Facebook Gruppe: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/
 
 
Medlem af dff? – Find eksklusiv medlemsinfo og vær med i dff netværket i vores medlemsgruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/104687976258326
X
X