FOKUS -23 event for alle fotografer

Det er med stor glæde og stolthed vi kan præsentere et inspirerende og meget alsidigt program til vores første årsmøde efter fusionen med GRAKOM.

Vi har ændret navnet fra KickOff til FOKUS og efter dff er kommet med i GRAKOM familien, har vi fået direkte kontakt i andre grene af kommunikationsbranchen bl.a. reklamebureauer, hvilket vi udnytter på FOKUS -23.

Vi starter søndag den 23. april med Brendan de Clercq ver. 2.0 – åbning af udstillingen Årets Fotograf 2023, og et super spændende indlæg af Helle Dollerup, Cameleon Creatives og der er som vanligt gode tilbud på foto/video leverandør messe.

Efter frokost ser vi ind i fremtiden med AI billeder, altså billeder fremstillet med kunstig intelligens som Nils Gudbjerg Aasholm har stor erfaring med. vi kan derefter præsenterer en af Europas få fotografer som har opnået kvalifikationen i Federation of European Professional Photographers (FEP) MASTER QEP reklamefotograf Bernd Gassner. 3 super dygtige og meget forskellige kunst fotografer kommer på scenen søndag eftermiddag, Lars Roed, Jacob Surland & Karen Vesterager samt Jakob Arthur Andersen

Søndag aften er det den STORE FINALE AFTEN, hvor Årets Fotograf 2023 kåres og alle vinderne hyldes i dff´s Billedkonkurrence 2023. Der er ca. 300 billeder i konkurrencen og over 210 billeder nomineret til at deltage i finalen om de eftertragtede titler Årets Fotograf i hver kategori og den samlede Årets dff Fotograf 2023.
Det sker under en dejlig 3-retters NETVÆRK´s festbuffet. Der er mulighed for at bestille hotelværelse, se tilmeldingen.

Mandag den 24. april har vi arrangeret en mega spændende, inspirerende og lærerig workshop med en masse hands-on, dag enten med Brendan de Clercq eller med Bernd Gassner, så husk dit kameraudstyr. Leverandørmessen fortsætter i samme lokale, hvor billedudstillingen med alle finalebilleder og Årets Fotograf 2023 udstilles.

Rigtig god fornøjelse, vi glæder os til at modtage din TILMELDING

tilmeldings link: https://forms.gle/NDLgmooejez23dx8A

OVERSIGT

søndag  
08:30 – 09:30 Ankomst – rundstykke og kaffe
09:30 – 09:35 Velkomst og programmet
09:35 – 10:35 Q & A talk show with Photographer Brendan de Clercq, Sony ambassadør
10:35 – 11:00 Åbning af billedudstilling 2023
11:00 – 12:00 Emballagedesign nu og i fremtiden,  Helle Dollerup, Cameleon Creatives
12:00 – 13:00 Frokost & netværk samt leverandørmesse & billedudstilling
13:00 – 13:45 AI billeder, billeder med Kunstig Intilligens med Nils Gudbjerg Aasholm
13:45 – 14:30 Foredrag med Advertising Photographer Bernd Gassner, FEP MASTER QEP
14:30 – 15:30 Kaffepause, leverandørmesse, billedudstilling og netværk
15:30 – 16:00 Fotokunst – landskab med fotograf Lars Roed
16:00 – 16:30 Fotokunst – i byen med fotograferne Jacob Surland & Karen Vesterager
16:30 – 17:00 Fotokunst – stjerner med fotograf Jakob Athur Andersen
17:00 – 18:00 Leverandørmesse & billedudstilling, netværk & tjek ind på hotellet
19.00 Netværksmiddag, resultater af billedkonkurrencen + Årets dff Fotograf 2023
   
mandag  
08:30 – 15:00 Leverandørmesse, billedudstilling 2023 med  Årets dff Fotograf 2023
09:00 – 10:00 Workshop Advertising Photographer Bernd Gassner, FEP MASTER QEP Part 1
09:00 – 10:00 Workshop Photographer Brendan de Clercq, Sony ambassadør Part 1
10:00 – 10:45 Kaffepause, leverandørmesse, billedudstilling og netværk
10:45 – 12:00 Workshop Advertising Photographer Bernd Gassner, FEP MASTER QEP Part 2
10:45 – 12:00 Workshop Photographer Brendan de Clercq, Sony ambassadør Part 2
12:00 – 13:00 Frokost & leverandørmesse, billedudstilling 2023
13:00 – 14:00 Workshop Advertising Photographer Bernd Gassner, FEP MASTER QEP Part 3
13:00 – 14:00 Workshop med Photographer Brendan de Clercq, Sony ambassadør Part 3
14:00 – 15:00 Kaffepause, leverandørmesse, billedudstilling og netværk
15:00 – 16:00 Workshop Advertising Photographer Bernd Gassner, FEP MASTER QEP Part 4
15:00 – 16:00 Workshop med Photographer Brendan de Clercq, Sony ambassadør Part 4

 

FOKUS detaljer og priser:

Søndag den 23. april

Photographer Brendan de Clercq – foredrag / workshop afholdes på engelsk
Ved hjælp af vores netværk, er det lykkedes endnu en gang at få fotograf og ambassadør Brendan de Clercq til Danmark. På KickOff 22 holdt Brendan et mega spændende indlæg og har opdateret det til ver. 2.0 nu. Mange af kollegaerne som deltog sidste år, har ønsket at få Brendan tilbage, de vil have mere.

Sunday 23rd show on stage; I do some live shoots/interview on stage talk about photography/camera lenses Sony of course and Ligtshaping.
A destiny
‘One day I will make the world’s most perfect portrait. One that is capturing emotion to the fullest. One that is the reason I raise the bar in portrait photography every day.’

Brendan de Clercq is an Irish/French photographer and mixed media artist. He is born in 1964 in Dublin, Ireland and received a BA degree in photographic design at the vocational education of photography in Amsterdam.
His French father was an acclaimed photographer and documentary filmmaker who shared his strong visual orientation genetically. Brendan’s work is characterized by powerful imagery with a clear emotional expression. He aims to touch his audience emotionally with his work. His portfolio is a direct reflection of himself; his earlier work is dark and full of contrast, currently it is more vibrant and capturing light. He finds inspiration in the creative world around him.

Link https://www.brendandeclercq.com/

Årets Fotograf 2023
Det er mange år siden vi har haft så mange billeder med i dff´s årlige billedkonkurrence, over 200 er nomineret til at sende print ind til finalebedømmelsen.
Der uddeles medaljediplomer og Årets Fotograf i kategorier og Årets Fotograf 2023 kåres under festen søndag aften.

Emballagedesign nu og i fremtiden
Som fotograf oplever man ofte at billeder skal anvendes til et bestemt formål, f.eks. på emballage. I koncentreret form giver Kreativ Direktør og trendspotter Helle Dollerup os et indblik i trends inden for emballagedesign, som Cameleon Creatives tror på i de kommende år.
Helle unboxer og fører os igennem alt fra eco-branding og grafiske designtrends til nutrition hacking, sensoriske emballager, nye teknologier som f.eks. augmented reality og meget mere. Det hele garneret med eksempler og konkrete cases.

Foto Messe / leverandør-netværk
Fotograf / videograf / den visuelle branche, kært barn har mange navne, men én ting er sikkert – vi har behov for kamera, skærme, lysudstyr, tilbehør, baggrunde, stativer, print, rammer, videoudstyr, droner etc.
Det er super svært for leverandørerne, som deltager på FOKUS -23 at tage de interessante og rigtige ting med, så i år er der mulighed for at DU kan vise en forhåndsinteresse via tilmeldingen, og dermed give leverandørerne en idé om hvad de kan fokuserer på.
Søndag er messen, billedudstillingen Årets Fotograf 2023 og foredrag i ét stort lokale så du har mulighed for at udnytte tiden i alle pauser mv. så effektivt som muligt.
Mandag er der gratis adgang til fotomessen og billedudstillingen Årets Fotograf 2023, idet lokalerne deles op.
Derfor kan alle leverandører inviterer deres kunder i tidsrummet 8:30 til 15:00.

AI billeder med Nils Gudbjerg Aasholm
CPH Monster / Nils Gudbjerg Aasholm er en AI-kunstner, der har opnået stor anerkendelse og begejstring for sit arbejde med at skabe imponerende og fantasifulde billeder ved hjælp af avancerede algoritmer og teknologier. Han er bliver omtalt af DR, Soundvenue, Kino, og TV2. På hans Instagram-profil kan man se hans imponerende værker, der er skabt udelukkende ved hjælp af AI. Under dette foredrag vil Nils forklare, hvordan han bruger AI-teknologi til at generere sine billeder og dele nogle af hans teknikker og hemmeligheder for at opnå de bedste resultater med brug af ens egne eksisterende billeder og uden.

CPH Monster / Nils Gudbjerg Aasholm

Reklamefotograf Bernd Gassner – foredrag / workshop afholdes på engelsk
Hvem er Bernd Gassner, en tysk reklamefotograf med stor succes som her fortæller om hans forretning og karrierer, hvad han ser som det vigtigste for at drive en god og fornuftig reklamefotograf virksomhed. Yderligere præsenterer han the “FEP Trophy Shop” og ser ind I fremtiden, men krystalkuglen – måske ind i AI billeder. Bernd taler også om den positive balance.

3 x UNIK Fotokunst
Som nogen måske har opdaget har vi fået nye medlemmer i dff som lever af at lave og sælge fotokunst. Hvordan gør de det ?
Det får vi tre gode turbo foredrag om her, hver på ½ time krydret med masser af eksempler på deres arbejde.

Lars Roed er en professionel landskabsfotograf, der specialiserer sig i at tage billeder i Nationalpark Vadehavet. Han ejer Galleri Vadehavet og Photosbyroed, hvor han viser og sælger sine værker. Han har også udgivet en bog med titlen “Vadehavsbilleder – Naturen i evig forandring” på forlaget Muusmann Forlag, hvilket viser hans dybe passion og interesse for sin fotografi. Endelig har han vundet flere priser for sit arbejde, fx Årets Fotograf i natur og dyr og “Best of Nation” 3 gange, hvilket bevidner om hans talent og dedikation inden for sit felt. Derudover har han været udtaget til fotolandsholdet 4 gange. Link https://photosbyroed.dk/

3 x UNIK Fotokunst

Baggrundsfoto Lars Roed

One Foot in Reality Gallery, Surland & Vesterager – Moderne fotokunst I verdensklasse.
Jacob Surland og Karen Vesterager løfter sløret for hvordan man kan leve af at lave fotokunst, hvordan kunsten bliver til og hvordan kreativiteten om inspirationen kommer. Med et utal af priser, udstillinger og deltagelse på kunstmesser har den moderne fotokunst givet Surland & Vesterager flere internationale priser. Billederne taler for sig selv – tjek dem ud på https://onefootinrealitygallery.com/

Jakob Arthur Andersen en af Danmarks bedste astrofotografer inviterer på en rejse flere tusinde lysår ud i rummet, og viser dig fjerne galakser og stjernetåger! Jakob har i utallige timer ved hjælp af stjernekikkert og kamera taget billeder af nattehimlen for at vise vores fantastiske univers, solsystem og nattens landskaber. Billederne bliver taget hjemme i Jakobs baghave på Falster. Når Jakob ikke sidder med sin kikkert i baghaven, vandrer han gennem nattens landskaber med sit kamera og stativ – Jakob er altid på jagt efter nye motiver at nattens himmel hen over de mørke landskaber i Danmark. Hans indlæg, handler om de ubegribelige afstande og starter på Jorden. Efter det fortsætter rejsen fra Jorden og langt ud i universet. Jakob Arthur Andersen er selvlært astrofotograf. Processen stiller enorme krav til vind og vejr, himlens kvalitet og indstilling af udstyret. Billederne kræver meget lang eksponeringstid, og er derfor sammensat af mange individuelle billeder som så forstærker hinanden. Link www.clearskyastro.dk

Jacob Surland og Karen Vesterager er ligesom Jakob Arthur Andersen og Lars Roed nye medlemmer i dff, så det er derfor en ekstra stor glæde at byde dem velkommen til FOKUS -23 og i dff, tag godt imod dem J

NETVÆRK´s middag
Søndag aften kan du møde dine kollegaer over en dejlig netværksmiddag, dyrke det faglige netværk som dff også er. Det er uformel og helt afslappet hvor hyggen er sat i højsædet og vi skal nyde  en lækker 3-retters NETVÆRK´s festbuffet samt 2 genstande.

 

Årets Fotograf 2023
Under NETVÆRK´s middagen bliver resultaterne af dff´s store Billedkonkurrence offentliggjort og der uddeles medaljer og udnævnes Årets Fotograf i kategorierne samt Årets dff Fotograf 2023.
Alle finalebilleder udstilles som print, mandag til kl. 15:00

Overnatning

Du skal selv kontakte Hotel Pejsegården for bestilling af hotelværelse, og du afregner selv ved afrejse.
Når du deltager i FOKUS -23 er prisen kun kr. 750 for enkeltværelse inkl. morgenmad og kun kr. 850 for dobbelt værelse inkl. morgenmad.

Du bestiller på tlf. 75 75 17 66  – rabatkode er dff FOKUS 23

Mandag 24. april

Foto/Video messe og billedudstilling Årets Fotograf 2022
Alle deltagere på FOKUS -23 og inviterede leverandør kunder / fotografer, kan deltage gratis i Foto/Video Messen, også ikke medlemmer af dff. Det er selvfølgelig kun de betalende deltagere på FOKUS -23 som kan deltage i de forhåndstilmeldte workshop med henholdsvis Brendan de Clercq eller Bernd Gassner.

 

Du skal vælge hvilket spor du tilmelder dig, portræt med Brendan eller reklame med Bernd. De er begge heldags workshop med hands on, så husk dit kameraudstyr, eller du kan låne & teste det nyeste Sony udstyr.

 

PORTRÆT

Photographer Brendan de Clercq – workshop afholdes på engelsk

Masterclass Play the Light don’t fight it! I will show the participant to work with small gear from Profoto how to work Quick and dirty combination availably light and flash. And with the new lenses and camera from Sony. Maybe we can also can go outside with the models.

So if you want to know everything about shooting amazing portraits and want to work with Brendan ver. 2.0, than sign up for the workshop tomorrow, April 24th Monday.

The group size is small enough to get personal attention and large enough for interesting interaction. Based upon his own studio and location work he brings theory to life and let’s you in on all the secrets of preparation, lighting, shaping light and determining the right setting, composition and look & feel.

This full day masterclass for portrait and fashion photographers

LINK til Brendan de Clercq webside

REKLAME

Photographer Bernd Gassner – workshop afholdes på engelsk
Her møder du en af Tysklands bedste reklamefotografer med erfaring fra eget reklamebureau og en travl hverdag med mange fotografer ansat. Bernd kan håndværket og deler meget gerne ud af hans erfaringer. Savner du inspiration, er du nysgerrig på at lære om lyslægning på reklamebilleder, på både store og små objekter, så er det her du har muligheden for at hente ny viden og masser af knowhow fra den erfarne tyske reklamefotograf, som nyder meget stor international anerkendelse.

Dagen har Bernd delt op i tre hovedemner: 
  

1 Exciting perspective- 
Struggle between customer desire and interesting image

2 The good light-
Everything but flat.

3 Painting with light, decorating with shadow.

Hvis du overvejer at deltage i enten dff kvalifikation eller FEP kvalifikation, så kan Bernd Gassner også hjælpe med det. Bernd har opnået, som de få i Europa, 2 x MASTER QEP i Federation of European Professional Photographers (FEP)

 

LINK til Bernd Gassner website og FEP MASTER QEP

Vi glæder os til at modtage din tilmeldning senest den 18. april 2023 kl. 12:00

Priser & Tilmelding

Vi har 4 forskellige muligheder 

Pakke 1 hele FOKUS -23, søndag + søndag aften + mandag

Pakke 2 søndag fra 08:30 til 18:00

Pakke 3 søndag aften fra 19:00 til ……

Pakke 4 mandag fra 08:30 til 16:00

 

Priser

På tilmeldingen skal krydse af hvad du vil være med til, der er rabat til medlemmer og rabat ved at vælge hele FOKUS -23 pakken. Nedenstående priser er excl. moms. Der fremsendes faktura direkte på mail fra GRAKOM.

Se de 4 pakke muligheder nedenfor.

Er du medlem, så er prisen:

kr. 1.800 for Pakke 1 – anbefalet – bedst til prisen – helle arrangementet

kr.    900 for Pakke 2

kr.    600 for Pakke 3

kr. 1.200 for Pakke 4

Er du IKKE medlem, så er prisen:

kr. 3.600 for Pakke 1 – anbefalet – bedst til prisen – helle arrangementet

kr. 1.800 for Pakke 2

kr.    600 for Pakke 3

kr. 2.400 for Pakke 4

Pakke 1
Hele FOKUS -23, fra søndag morgen til mandag eftermiddag – det eneste du skal bestille udover, er evt. hotelværelse – og det skal du selv bestille ved henvendelse til Pejsegården direkte. Altså pakke 1 er alle pakker samlet, med ekstra rabat.

Pakke 2
08:30 til 18:00 søndag – 7 foredrag, Foto/Video messe, Billedudstilling Årets Fotograf 2023 inkl.
Kaffe m/rundstykke, frokost m/1 vand, Kaffe m/kage.

Pakke 3
19:00 til …. søndag aften – NETVÆRK’s festbuffet, Resultater billedkonkurrence / Årets Fotograf 2023 inkl. 3-retters festbuffet efter køkkenchefens valg, 2 genstande øl eller vand eller glas vin samt kaffe.

Pakke 4
08:30 til 15:30 mandag – workshop med enten Brendan eller Bernd, Foto/Video messe, Billedudstilling Årets Fotograf 2023 inkl. Kaffe, frokost m/1 vand, Kaffe.

Adresse

FOKUS 2023 afholdes på

Hotel Pejsegården
Søndergade 112

8740 Brædstrup

75 75 17 66

dff / Dansk Fotografisk Forening -en del af GRAKOM er en branche-, netværks- & non- profit organisation for fagfotografer og professionelle fotografer/videografer der lever af at fotografere, arbejde med billeder samt video.

dff startede i 1879 og er dermed en af verdens ældste foreninger for professionelle fotografer.

X
X