farve WORKFLOW – kursus

“FOTOGRAFENS FARVEWORKFLOW STARTER MED EN KALIBRERING AF KAMERAET”

“Få styr på dit kameras farver, og resten går som en leg!
Det lyder nærmest for godt til at være sandt, og faldgruberne er da bestemt også til stede.
På arrangementet ser vi hvordan man laver kamera profiler, og kommer nærmere ind på hvad man skal være opmærksom på senere i farveworkflowet.”

Som fotograf med eget workflow som er finjusteret til optimale print efter egene filer, kan det være en udfordring at skifte udstyr, levere digitale filer ud af huset eller pludseligt skulle have printet billeder hos en anden leverandør.

Har man faste kunder som forventer ensartet farve balance eller kampagner, der indeholder billeder / grafik, kan det være en stor udfordring at få den rette farvegengivelse på det endelige resultat.
Mange faktorer spiller ind, når farverne skal stå som ønsket på de forskellige platforme.
Er du frustreret over at skulle lave masker for at styre farverne selektivt i dine billeder, så vil du på dette kursus opleve at ICC profiler er nøglen.

- det hele starter ofte med kameraet og fotografens arbejde.

Men også grafikerne og i sidste ende trykkeriet eller webdesigneren har indflydelse på resultatet. Et skuffende resultat bunder ofte i uvidenhed om de forskellige aktørers ansvar for at opnå det rette resultat.

På dette kursus, som er et samarbejde mellem dff/Dansk Fotografisk Forening og Creative Club/GRAKOM, sætter vi farvestyring på programmet og sætter de forskellige aktører stævne på samme tid.

Dagen er delt op i to – første del er for fotografer, webdesignere og grafikere (input) og anden del for fotografer, grafikere og produktionsansvarlige (output).

Du kan deltage i hele kurset, hvor både fotografdelen og trykdelen inkluderes, eller du kan vælge et af modulerne. Der bliver rig lejlighed til at prøve udstyr af undervejs.

Foto: Gert Laursen

Kursusdagen begynder med kalibrering af kameraet / scanner.
For de fleste professionelle fotografer, handler kameraprofiler om at forfine nuance-forskellene i et billede. Alle professionelle fotografer ved, hvad ”Adobe RGB 1998”, eller ”sRGB” er, men de færreste kender fordelen ved at profilere netop deres kamera, eller tilpasse forskellige mærker af kameraer til et ens udtryk på samme opgave.

At få gengivet samme farver på monitor skærmen, og density, som på kameraskræm er også et kapitel for sig, så vi ser på hvordan man kan indstille skærme og bærbar PC / Mac. 

Det samme gør sig gældende indenfor foto / billedeprint. Man kommer langt med papirleverandørens profil til et specifikt papir, men intet slår en profil, der er lavet på din printer med dit papir. 

På kurset ser vi, hvordan man nemt kan sikre sig ens farver i optagelserne, laver kameraprofiler og kommer nærmere ind på, hvad man skal være opmærksom på senere i farveworkflowet.

Lightrom/Photoshop og Capture One anvendes på kurset.

Program

Modul 1 – fotografer, webdesignere og grafikere

9:00 // Farvestyring og ICC-profiler input (scanner, kamera, objektiv, farvebalance / hvidbalance, profiler) for fotografer, webdesignere og grafikere.

11:00 // Workflow & farvesystemer: Hvad, hvorfor og hvordan; farvestyring og ICC-indstillinger i forskellige programmer og skærmkalibrering (fælles med modul 2).

12.00-13.00 // Frokost & netværk

Modul 2 – fotografer, webdesignere, produktionsansvarlige og grafikere

11:00 // Workflow & farvesystemer: Hvad, hvorfor og hvordan; farvestyring og icc-indstillinger i forskellige programmer og skærmkalibrering (fælles med modul 1)

12.00-13.00 // Frokost & netværk

13:00 // Output på skærm, brug af ICC-profiler, print på inkjet/digitalprint, fotoprint på special papir, efterbehandling af tryksager mv. udmåling af skærm & print

14:00 // Hands-on udmåling af ICC-profiler på forskellige printere med forskellige typer papir herunder fotopapir. Udmåling af ICC-profiler med forskellige objektiver. Opsætning af dit kamera, din skærm og din printer.

15:00 // Tak for i dag

Fakta

Undervisere
Michael Abildgaard, Abildgaard Academy
Fotograf Gert Laursen

Målgruppe
Alle der arbejder med billeder & farvestyring

Tilmelding
TILMELDING senest 19. maj

Pris
 • Medlemmer
 • For et modul: 1.300 kr. & for hele kurset: 1.900 kr.
 • Øvrige
 • For et modul: 2.300 kr. & for hele kurset: 2.900 kr.

Alle priser er + moms.

Tid & Sted

 
 • Dato  22. maj 2023
 • Starttidspunkt  Kl. 9.00
 • Sluttidspunkt   Kl. 15.00
 • Adresse
  Vikiallo
  Albuen 68
  6000 Kolding

Tilmeldingen er bindende.
Du kan omkostningsfrit melde afbud tre hverdage før.


Ret til ændringer forbeholdes

X
X