online Q-møde – Hvor stor er din andel af de individuelle ophavsrets midler?

februar, 2021

fre26feb9:00fre10:00dffonline Q-møde - Hvor stor er din andel af de individuelle ophavsrets midler?

Event detaljer

Hvor stor er din andel af de individuelle ophavsrets midler?

Medlemsmøde om tilmelding til Copydan / VISDA fordeling af digitale midler, der er åben frem til 31. marts


dff/Dansk Fotografisk Forening afholder online Q-møde, hvor Bo Tieldal, VISDA fortæller om indberetning af dine fotografier.

Den 26. februar kl. 9:00 – 10:00 online Q-møde – der er 10 pladser som fordeles efter tilmeldingstidspunkt, link fremsendes direkte til deltagerne, er der flere tilmeldt end 10 oprettes der venteliste.

Tilmelding:  TILMELD HER – senest 2 dage før

Der afholdes et tilsvarande online Q-møde torsdag d. 25. februar kl. 19:00 til 20:00 – LINK

Måske fik du lavet indberetning sidste år, men hvis du ikke fik har du nu chancen. Indberettede du sidste år kan du indberette for 2020.

Du kan I år bruge Nem-ID, mulighed for at fortryde indtastning og fortsætte senere, mulighed for at se tidligere års indtastninger. Data om fortiden bliver automatisk preudfyldt i felterne for dem der meldte ind sidste år.

Indberetning af dine billeder, skal bruges til fordeling af de individuelle ophavsretsmidler.
Det handler ikke om at være selvstændig fotograf, ansat eller freelancer, fotojournalist eller kommerciel fotograf – men om den værdi dine billeder udgør som grundlag i aftaler, der er indgået med en lang række danske undervisningsinstitutioner.

Giv ikke op på forhånd – se det som en investering i værdien af din ophavsret
Hvis i  år er første gang du indberetter,  skal du bruge lidt mere tid på også at give oplysninger om ”fortiden” – før 2018. Fremover skal der kun indberettes for det foregående år. Tidligere oplysninger vil indgå i fremtidige beregninger af rettighedsmidler.

De oplysninger du registrerer i indberetningen, danner grundlag for din evt. andel af puljen med midler, som stammer fra de aftalelicenser, VISDA har indgået på rettighedshavernes vegne med en lang række undervisningsinstitutioner landet over. 
Ansøgningsperioden løber til 31. marts.

Det er vigtigt at du udfylder så fyldestgørende, præcist og reelt som muligt, så VISDA bedst muligt kan beregne eventuelt vederlag.

 INDBERET her

Udbetaling 
Udløser dine oplysninger vederlag, vil dette blive udbetalt som del af den årlige udbetaling fra VISDA, der finder sted i juni måned.

Skat
Udbetalingen er skattepligtig, men hvis du anvender midlerne til faglig aktivitet, kursus & efteruddannelse i dff har du fradrag. Se yderligere information her

Har du spørgsmål til skemaet send mail til: dff@dff-photo.dk

VISDA repræsentere rettigheder til billeder, der er omfattet af ophavsretslovens bestemmelser om aftalelicens. dff/Dansk Fotografisk Forening er på vegne af rettighedshaverne sammen med 10 andre billedorganisationer i Danmark, medlem af VISDAS bestyrelse.

Tid

(Fredag) 9:00 - 10:00

X
X