LEE MILLER – Fotograf. Ikon. Surrealist.

december, 2022

tor01dec0:00lør14jan(jan 14)0:00LEE MILLER - Fotograf. Ikon. Surrealist.

Event detaljer

Elizabeth “Lee” Miller (1907-1977) var både som fotograf og som person normbrydende og levede et aldeles usædvanligt liv.

Normbrydende kunstner og kvinde af sin tid

Fotografen, modellen, forretningskvinden, gourmetkokken, forfatteren og krigskorrespondenten Lee Miller var en normbrydende kunstner og kvinde af sin tid.

Hun levede et intenst liv i en verden i rygende forandring, og hun fangede den i sine fotografier: krigsreportager fra 2. Verdenskrig og surrealistiske kompositioner med blandt andet den foranderlige kvinderolle som tema. Med et enormt mod engagerede Miller sig i et væld af projekter, men mest af alt var hun en blændende god fotograf.

Lee Miller er en af de mest fascinerende og gådefulde fotografer i det 20. århundrede. Hendes fotografier, tekster og breve vidner om et menneske, der udfordrede konventioner omkring det at være kvinde og kunstner. Hun var humoristisk, utålmodig, drevet af egne behov, men også dybt engageret i sin samtid.

Storslået præsentation af Lee Millers værk

I udstillingen LEE MILLER – Fotograf. Ikon. Surrealist fortæller Det Kgl. Bibliotek den vilde historie om Lee Millers liv og værk gennem 100 fotografier fra perioden 1929-1964 samt et væld af breve, dokumenter og magasiner, som ikke tidligere har været vist i Danmark.

Udstillingen viser bredden i Millers værk: portræt- og modefotografi fra New York og Paris, landskabsfotografi, de gruopvækkende fotografier fra 2. Verdenskrig, såvel som fabelagtige fotografier af Millers kunstnervenner og bekendtskabskreds – Man Ray, Pablo Picasso, Colette, Max Ernst, Dora Maar med flere.

Yderligere info: https://www.kb.dk/arrangementer/udstillinger/lee-miller

Den Sorte Diamant

Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K

Rundvisning 10. januar 2023

Kl.: Den Sorte Diamant

Køb billet til rundvisning her

Tid

December 1 (Torsdag) 0:00 - Januar 14 (Lørdag) 0:00

X
X