Kulturarven og den grønne omstilling

januar, 2023

tor26jan10:00tor16:00Kulturarven og den grønne omstilling

Event detaljer

LFF-kursus 26. januar 2023 kl. 10.00‐16.00

i Historiens Hus Klosterbakken 2 i Odense

Hvilket billede ser du for dig, når du tænker på klimakrisen. En isbjørn i nød? En pruttende ko? Et strømslugende serverrum? En klimademo foran Christiansborg? En tørkeramt mark i Jylland? Vindmøller på Lolland? En kulturinteresseret bruger, der streamer digital kulturarv?

Klimakrisen og den grønne omstilling har en visualitet. Fotos og film kan hjælpe os med at forstå og forholde os til kompleksiteten. De kan både skabe handling og apati, udgøre fortærskede klicheer og give os nye nuancer. For at indsamle, dokumentere og formidle både krisen og omstillingens i DK, må vi forholde os til denne visualitet.

Kulturarven spiller en rolle i den grønne omstilling. Som sektor skal vi som alle andre bidrage med at sænke vores C02 udledning, som med udstillingsrum og læsesale, omfattende digitalisering af samlinger og klimastyrede magasiner ikke er ubetydelig.

På dette seminar får du ingen lette løsninger, men et bred indflyvning på nogle af alle de klimarelaterede problemstillinger, som vil fylde og mere og mere i indsamlingen, bevaringen og formidlingen af foto og film.

Læs mere og tilmelding

Tid

(Torsdag) 10:00 - 16:00

X
X