Boligfotografer har travlt under pandemien

Mange dele af fotografbranchen har haft en hård tid gennem Covid-19 pandemien, men specielt én niche i branchen har skilt sig ud og i stedet vækstet kraftigt – nemlig Boligfotograferne. I 2020 blev der taget billeder af 107.154 boliger til salg gennem ejendomsmæglere i Danmark. Det er 19.281 flere end året før og en stigning på 22 procent fra 2019 til 2020. Det meddeler DIAKRIT i en pressemeddelelse.

dff sætter fokus på den positive historie i fotografbranchen under Covid-19 pandemien.

Diakrits boligfotografer har aldrig haft så meget at lave som i 2020

Billedet er taget af boligfotograf Marie Gjesing Hansen, Diakrit, der blev færdiguddannet fra Medieskolernes linje for boligfotografering i 2020

Det travleste år på boligmarkedet i det seneste årti har givet mere smør på brødet til Diakrits boligfotografer, som der er ca. 60 af fordelt over hele landet. Det var kun de to måneder lige omkring den første nedlukning af landet som følge af Covid19-pandemien, der medførte nedgang i antallet af boligfotograferinger. I marts var der en nedgang på fem procent og i april på 12 procent sammenlignet med 2019. Derefter har alle måneder i resten af året været mere travle end 2019, endda i en sådan grad, at den samlede vækst landede på 22 procent for hele året i forhold til 2019. Mest bemærkelsesværdig var december 2020, hvor der blev solgt flere boliger end i maj 2019, der var den travleste måned året før. 8.797 boliger blev handlet i december 2020. Normalt er december ellers årets mest stille måned. Det siger meget om et usædvanligt år på det danske boligmarked.

Diakrits adm. dir. i Danmark, Jan Cavling, udtaler i anledning af det mærkelige år 2020:

”Vi nåede lige at frygte det værste i marts, da landet mærkede pandemien og flere analytikere var hurtigt ude og lufte forudsigelser om, at boligmarkedet ville blive hårdt ramt. Det gik heldigvis fuldstændig modsat, så vores fotografer fik deres kalender booket mere op end normalt. Det er dermed blevet endnu bedre at dyrke boligfotografering som sit speciale i 2020, set i forhold til andre specialer inden for faget, der har været anderledes hårdt ramt af aflyste arrangementer blandt både private og virksomheder.”

Pilen peger i retning af en fortsat øget efterspørgsel på boligfotografering i 2021, hvor Diakrit således allerede nu har en januar- omsætning, der ligger væsentligt over omsætningen i januar 2020. Det er især sommerhusmarkedet, der har været brandvarmt i 2020 med et salg, der har overgået 2019 med 55 procent. Men også salget af ejerlejligheder, rækkehuse og villaer har været på himmelflugt.

 

”Pandemien har betydet ændringer i vores måde at arbejde på. Vi har i samarbejde med mæglerne gjort os umage med at skabe sikre arbejdsforhold ved at udvikle nye procedurer for fotograferne og for boligsælgerne med reduceret kontakt som det vigtigste. På den måde har vi undgået at skabe nye smittekæder og samtidig opretholdt arbejdsopgaver og dermed hjulpet de mange danskere, der gerne vil sælge og købe bolig i en pandemitid.” siger Jan Cavling.

 

Diakrit har gennemført en COVID-analyse blandt fotograferne, hvor blot en enkelt har været smittet i hele perioden. Det vidner om påpasselighed blandt alle involverede parter.

——–

dff har flere medlemmer som beskæftiger sig med boligfotografi, herunder blandt andet også for Diakrit.
dff medlem Thomas Kjær Pedersen, som står bag Profilm, bekræfter i en mail til redaktionen, at 2020 har haft et udsædvanligt aktivt efterår med konstant vækst, som også fortsætter i år.

OM Diakrit

Diakrit er en international virksomhed, der er specialiseret i løsninger til ejendomsmæglere, hvilket omfatter boligfotografering, plantegninger, dronefilm, dronevideoer og softwareløsninger. Virksomheden blev etableret i 2001. Der er over 1.000 medarbejdere og 2.000 kunder på verdensplan, heraf et landsdækkende netværk af ca. 60 fotografer i Danmark, hvoraf hovedparten også er certificerede til dronefotografering. I Danmark er Diakrit en af de største aktører på markedet for boligfotografering med en markedsandel på mere end 25 pct.

www.diakrit.com

 

 


Vi arbejder fortsat for fotograf branchen, og især for vores medlemmer, vil du støtte op omkring arbejdet – så meld dig ind i dff – se: https://dff-photo.dk/om/
 
 
Alle professionelle fotografer er velkommen til at komme med i vores offentlige Facebook Gruppe: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/
X
X