Klima & FOTOKONKURRENCE

dff / Dansk Fotografisk Forening
– en del af GRAKOM

NY STOR FOTOKONKURRENCE FOR ALLE

”Årets Klimafotograf 2022”

Alle der kan fotografere inviteres til at deltage i fotokonkurrencen om at blive ”Årets Klimafotograf 2022”.
Anledningen er årets Klimafolkemøde 1. – 3. september 2022 i Middelfart, hvor vinderne af konkurrencen offentliggøres fredag den 2. september kl. 15

 

Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen overrækker prisen ”Årets Klimafotograf 2022” og ét Canon EOS 850D kamera til den samlede vinder. Til anden og tredje pladsen er præmien Boundary Rennen Recycled Daypack som er inspireret af klassisk stil og en mission om at nytænke tasker, fremstillet af 60 % genanvendte materialer, herunder 100 % genanvendte RE-3™-materialer.

 

Konkurrencen omfatter hele 15 forskellige kategorier.
Alle kan deltage med op til 3 billeder i hver af de 15 kategorier. Deadline for indsendelse er 20. august.
Uanset om du bruger mobiltelefon eller et superprofessionelt kamera til at vise din fortolkning af klimadagsordenen, din klimahverdag, dit klimasyn eller dit klimaønske, så har du her mulighed for at vinde den nystiftede pris ”Årets Klimafotograf 2022” og flotte præmier.

 

De 3 bedste vil blive udstillet som kæmpe print på ca. 100 x 100 cm, og der vil være digital udstilling af alle indsendte billeder.
Billederne udstilles to steder i Middelfart, på Rådhuset / Rådhuspladsen og på havnefronten.
Nordisk Digital Lab fremstiller vinderbillederne, på klimavenligt materiale, som efter Klimafolkemødet 2022 også bliver udstillet flere andre steder i landet.

Visualiser ”KLIMA” ved at deltage med dine billeder i konkurrencen om at blive ”Årets Klimafotograf 2022”

Foto: Henrik Wichmann
Foto: Henrik Wichmann
Årets Klimafotograf trofæ samt

1. præmie

Canon EOS kamera med zoom objektiv

Årets Klimafotograf diplom samt

2. & 3. præmie

Boundary Rennen Recycled Daypack

Kategorierne er:

1 : Fritid & Ferie

Fremtidens turist vælger bæredygtige destinationer med bæredygtige oplevelser, overnatningsmuligheder og bæredygtig forplejning. Samtidig vil fremtidens turister gerne opleve bæredygtige fyrtårne, der ikke nødvendigvis kan kobles direkte til oplevelsesindustrien. Fx lokalt enagement, arkitektur mv. Med bæredygtig turisme rummes også et bredere bæredygtigt spektrum; social, sundhedsmæssig, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Hvad skal vi vise fremtidens grønne turister?

Upload dine billeder her

2 : Mad & Drikke

Produktion af fødevarer har et stort klimaaftryk, og der er stor forskel på de enkelte fødevarers klimaaftryk. Samtidig går omkring 30 procent af fødevarerne på verdensplan til spilde på vejen fra jord til bord. Madspild foregår i alle led: Hos producenterne, hos supermarkederne, i restauranter og hjemme hos os selv. Vi skal sørge for at hele verdens befolkning får mad og drikke hver dag – men det må gøres med et meget mindre klimaaftryk.

Upload dine billeder her

3 : Sundhed

En bæredygtig (sund) krop har stor betydning for klimaaftrykket, og den mentale sundhed kan blive sat på prøve med temaer som frygten for klimaforandringer, verdens sundhed og for fremtiden i det hele taget. Hvordan ser koblingen mellem sundhed og klima ud?­

Upload dine billeder her

4 : Affald

Vi er europamestre! I affald. Vores køb-og-smid-væk-kultur har skabt et samfund med overflod af produkter og emballager, som hurtigt bliver til affald. Hvordan ser fremtidens affaldsfri samfund ud?

Upload dine billeder her

5 : Ting & Sager

Vi drukner i materiel velstand. Aldrig har vores forbrug været større og aldrig har vi smidt så mange ting og sager ud, som ikke fejler noget. Kan vi opretholde vores ønskede velfærd uden at drive rovdrift på klodens ressourcer? Hvordan ser nu- og fremtidens klimavenlige forbrug af produkter ud?

Upload dine billeder her

6 : Tøj

Vi køber helt vildt meget tøj, meget af det går hurtigt i stykker. Vi har glemt eller aldrig lært hvordan man reparerer. Derfor smides alt for meget tøj ud. Hvordan ser fremtidens tøj ud, brugen af og produktionen af tøj?

Upload dine billeder her

7 : Bolig

Vores boliger bliver større og større, og vi bygger mange nye boliger. Hvordan ser det ud, når man vælger at bo mindre og i stedet for at bygge nyt, vedligeholder og bruger den bolig man har og samtidig tænker i hvilket klimaaftryk byggematerialer har?

Upload dine billeder her

8 : Transport

Transport af mennesker og varer er en af de helt store klimasyndere, som det ser ud i dag. Det meste af trafikken kører på fossile brændsler og det må ændres. Skal vi lade være med at flyve, kun køre i el-biler og altid være mindst 3 i en bil? Skal vi bo tæt på vores arbejde, så vi kan cykle eller gå? Eller byder fremtiden på helt andre transportbehov og -former?

Upload dine billeder her

9 : Forsyning

Fremtidens energi skal opfattes helt anderledes end i dag. Vi skal i langt højere grad have en kobling mellem de forskellige sektorer. Energi skal produceres, lagres og anvendes med en fleksibilitet på en helt anden, og på langt mere, intelligent måde end vi gør i dag. Den store omstilling skal helst ske ud fra en YIMBY attitude (Yes In My BackYard) samtidig med at det skal gå ufattelig stærkt.

Upload dine billeder her

10 : Økonomi

Hvor er mine pensionspenge investeret? Hvad bruger jeg reelt mine penge til? Hvordan ser bæredygtig økonomi, cirkulær økonomi og grønne investeringer ud?

Upload dine billeder her

11 : Landbrug

Der udledes store mængder klimagas fra dansk landbrug primært pga. af den store animalske produktion. Hvordan ser fremtidens landbrug ud som både sikrer fødevareproduktion, naturbeskyttelse og klimasikring?

Upload dine billeder her

12 : Natur & Have

Naturen mærker konsekvenserne af klimaforandringerne, men bærer også løsninger på en del af udfordringerne. Ved at lade naturen få plads eller efterligne naturlige processer har vi både mulighed for at sikre os mod klimaforandringernes konsekvenser og for at vende udviklingen. Konsekvenser og løsninger kan findes på alle skalaer i naturen og i den natur, vi designer. Der skal også fokus på havet. Uden at have blik for havet, ser vi kun ser toppen af isbjerget. Vi er den “blå planet”, og hvis co2 optag fra havet forværres meget mere dør havet og endnu en tipping point frigives uden mulighed for standsning.

Upload dine billeder her

13 : Klimaledelse

Klimakrisen er en stor ledelseskrise. Vi skal fra grøn overfladebehandling til systemisk indlejring af klima i det vi gør og beslutter. Øvelsen er at slippe alle de grønne kræfter fri på jobbet og omstille virksomheder, institutioner, arbejdspladser og børnehaver samtidig med at vi er i stand til at træffe store beslutninger.

Upload dine billeder her

14 : Mobilisering

Verdenshistorien viser at mobilisering er afgørende for strukturelle forandringer. Klimakrisen er dyb og vi skal nå langt på kort tid, og selv da vil eks. alle mennesker under 10 år alligevel opleve voldsomme klimakatastrofer og spændinger afledt heraf. Millioner vil flygte. Men spørgsmålet er: Hvordan ser den folkelige mobilisering ud, der skal vække politikerne til at træffe beslutninger, der kan afværge de værste konsekvenser af klimaforandringerne?

Upload dine billeder her

15 : Kultur

Hvordan skaber vi kunst i en verden, hvor klimaet radikalt forandrer sig? Kunst og kultur kan spille en afgørende rolle i forhold til klimakrisen og de mange forandringer, udfordringer og muligheder vi står overfor i fremtiden. Den holdning har flere og flere kunstnere og kulturinstitutioner i de seneste år taget til sig, og mange steder spirer nye projekter og fælleskaber, der på hver sin måde – og ved hjælp af kunsten – fortolker verdensmål, klimaudfordring og naturforbundethed.

Upload dine billeder her

Foto: Henrik Wichmann
Foto: Henrik Wichmann

Sådan deltager du – sådan foregår det:

Indsendelse

Billeder kan uploades digitalt til konkurrencen på linket her fra den 4. juli 2022 til den

  1. august 2022 kl. 23:59.

Du behøver ikke uploade alle dine billeder på én gang. Du kan frit slette og uploade nye billeder indtil deadline.

Hver deltager kan indsende op til 3 billeder i hver af de 15 kategorier.

Pris

75,00 kr. / 10 Euro pr. indsendt billede.

Du betaler kun for de billeder som ligger på konkurrencesiden efter d. 20. august 2022 kl. 23.59.

dff sender faktura på det antal billeder, du har tilmeldt konkurrencen.

Betales fakturaen ikke inden for betalingsfristen diskvalificeres det/de indsendte værker.

Bedømmelse

Billederne bedømmes i to omgange.

Første gang bedømmes alle indsendte billeder online af en jury sammensat af fagligt relevante personer samt professionelle fotografer, som også er certificerede billeddommere.

Dommerne nominerer det bedste billede i hver kategori til finalen, hvor et dommerpanel udpeger den samlede vinder af Årets Klimafotograf 2022 samt 2. og 3. pladsen.

Dommernes bedømmelse foregår ved pointgivning efter kriterierne: indtryk, optagelsesteknik, komposition, historiefortælling & indhold.

Feed-back og resultat kan efter nomineringsrunden ved deltagerens login i systemet, ses ved hvert enkelt billede.

Foto: Henrik Wichmann
Foto: Henrik Wichmann

Praktisk og teknisk

Indsendelse til konkurrencen

Billeder uploades på  www.dff-photo.dk/nyheder fra d. 4. juli 2022
Deadline for upload er d. 20. august kl. 23:59

 

Både komposit og non-komposit billeder er tilladt i alle 15 kategorier; men dommerne vil overveje relevansen af kraftigt manipulerede billeder.

 

Billeder taget med almindeligt kamera skal uploades som jpg (max kvalitet) i størrelsen 4.000 pixels på den længste led  –  højde eller bredde og med embedded profile sRGB eller AdobeRGB 98 eller Greyscale.

 

Billeder taget med mobilkamera skal uploades i størst mulige størrelse (max kvalitet).

 

Alle billedfiler bliver automatisk ved upload navngivet / omdøbt med kategorinummer, billednummer og deltagernummer.

 

Bliver dit billede udvalgt til at blive printet, vil du evt. blive kontaktet af dff / Dansk Fotografisk Forening, for at vi kan få din fil i størst mulige version.

Konkurrenceregler

Du kan deltage med op til 3 billeder i hver af de 15 kategorier.
Fotografens navn må ikke fremgå af selve billedet.
Alle, både amatørfotografer og den professionelle, fra ind og udland kan deltage i konkurrencen ”Årets Klimafotograf 2022”.
Leverandører til dff / Dansk Fotografisk Forening –en del af GRAKOM, samt dff´s frivillige hjælpere og medlemmer af dommerkomitéen kan ikke deltage i konkurrencen.

 

dff/Dansk Fotografisk Forening –en del af GRAKOM forbeholder sig ret til i forbindelse med konkurrencen at bruge og offentliggøre de indsendte værker uden vederlag, men med fotografens navn angivet.
Indsender er ansvarlig for eventuelle samtykkeerklæringer, og at alle tilladelse til brug af værker er indhentet.

 

Overholdes deltagerbetingelser, regler og indsendelsesfrister ikke diskvalificeres det/de indsendte værker.

I tilfælde af diskvalificering tilbagebetales deltagelsesgebyret for pågældende billede ikke.

Der tages forbehold for fejl & ændringer samt gennemførsel af konkurrencen og arrangementet.

Foto: Henrik Wichmann

Der tages forbehold for fejl og ændringer.

dff / Dansk Fotografisk Forening – en del af GRAKOM er en branche- og netværksorganisation for professionelle fotografer, der lever af billeder og video. 
Foreningen startede i 1879 og er dermed en af verdens ældste foreninger for professionelle fotografer.
Vi yder en helhjertet indsats for rettigheds-, informations-, uddannelse- og netværksarbejde for vores medlemmer i alle grene af den fotografiske branche.

 


Vi arbejder fortsat for fotograf branchen, og især for vores medlemmer, vil du støtte op omkring arbejdet – så meld dig ind i dff – se: https://dff-photo.dk/om/
 
 
Alle professionelle fotografer er velkommen til at komme med i vores offentlige Facebook Gruppe: https://www.facebook.com/groups/1952425448393692/
 
 
Medlem af dff? – Find eksklusiv medlemsinfo og vær med i dff netværket i vores medlemsgruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/104687976258326
X
X