Længe ventet nyhed fra NIKON

Skrevet af

- skabt til at flytte grænser

Nikon lancerer i dag, den 6. januar 2012,  NIKON D4, koncernens nye digitale flagskib til fotografer, der kræver det ultimative inden for faget.


Takket være sin 16,2-megapixel FX-format sensor, fænomenalt høje, støjfri ISO-følsomhed og Nikons kraftfulde EXPEED3 billedbehandlingsenhed byder D4 på uforlignelig ydelse og alsidighed, selv under ekstreme lysforhold.

D4 er udviklet til at levere forbløffende billedintegritet under meget forskelligartede lysforhold, og D4 har en lynende hurtig billedhastighed, samtidig med at det sætter en ny standard for lav, ISO-relateret, støj. Den nye 16,2 megapixel FX-format (full-frame) CMOS sensor med ekstrem hurtig kanaludlæsning leverer op til 11 billeder i sekundet – hurtigere end noget andet Nikon-kamera.

Billeder i bemærkelsesværdig kvalitet med lav støj og et bredt dynamikomfang kan opnås selv med høj ISO-følsomhed takket være det optimerede støjreduktionsdesign og 14-bit A/D signalprocessering i sensoren. Det fænomenale ISO-område sætter en ny standard med ISO 12.800 og udvider området yderligere ét trin nedad med ISO 100 som standard. Under endnu mere udfordrende betingelser kan man vælge ISO-ækvivalenterne 50 og 204.800, hvilket gør D4 til det perfekte kamera for fotografer, som ofte arbejder under ekstreme belysningsforhold.

For professionelle, hvis daglige arbejder kræver video, giver D4 al den fleksibilitet, som der kræves til en bred vifte af video-opgaver. D4 byder på storformat-videooptagelse på højeste niveau med et omfattende udbud af billedhastigheder.

Billedhastigheder:
Fuld HD (1080p) video kan optages i 30p, 25p og 24p med 60p, 50p, 30p og 25p indstillinger i 720p. Videoklip kan være næsten en halv time lange (cirka 29 minutter og 59 sekunder).

Multiformatindstilling med tre formater
: Fuld HD (1080p) optagelse er mulig i både FX- og DX-format såvel som i det indbyggede Fuld HD (1920×1080) cropformat.

High-fidelity lydstyring: Vi respekterer altid feedback fra industrien, og D4 lancerer derfor nye muligheder for DSLR-lydoptagelse, der får videoer til at lyde lige så godt, som de ser ud. Udover mulighed for ekstern stereomikrofon er der lydudgang til eksterne hovedtelefoner, som lader fotografen finindstille lyden til videooptagelse uden at blive forstyrret af omgivende lyd.

Ukomprimeret HDMI udgang: Til fotografer, der ønsker det reneste udgangssignal til professionel kvalitetsredigering giver D4 mulighed for, at sende det ukomprimerede Live View-billede til eksterne optagere og skærme. Det er første gang, nogensinde, dette er muligt i et DSLR-kamera, og data udlæses med 1080i (Fuld HD) i den forudbestemte billedstørrelse og billedhastighed. Dataudlæsning kan om nødvendigt nedskaleres, og den er fri for alle de informationer, som man ellers ville se på kameraets LCD-skærm.


Behagelige brugerknapper: Live View-betjening er blevet lettere takket være de forbedrede betjeningsgreb. I stedet for at dreje på kommandohjulet, får man med power-blænde en mere smidig blændestyring via særlige knapper på kameraets front. Indeksmærker gør det muligt at mærke bestemte billeder under videooptagelse, så de let kan findes under den efterfølgende redigering.

Systemet til avanceret motivgenkendelse har nu en 91K-pixel RGB sensor: Nikons revolutionerende system til avanceret motivgenkendelse indeholder nu en nydesignet 91.000-pixel RGB sensor, som omhyggeligt analyserer hver motiv og giver enestående nøjagtighed.

Nyudviklet kevlar/karbonfiber-komposit lukkerenhed: Den nye yderst robuste lukkerenhed er udviklet til en levetid på 400.000 aktiveringer med en maksimal lukkertid på 1/8000 ned til 30s og flashsynkronisring op til 1/250 sek. En intelligent selvdiagnosticerende lukkerovervågnings- og optræksenhed reducerer behovet for strøm, for eksempel når lukkeren er åben i længere perioder under videooptagelse.

Lagringsmedier: D4 har to kortpladser; et til high-speed CF (UDMA 7) kort og en til high-speed, højkapacitets XQD kort.

Tilslutninger:
Kraftfuld datakommunikation og forbedret styresystem gør både ledningsført og trådløs LAN-filoverførsel hurtigere og lettere end nogensinde. Trådløs LAN-support er mulig med den kompakte, nydesignede WT-5 Wireless Transmitter, som har HTTP- og FTP-tilslutninger, og som også muliggør simultan udløsning af flere kameraer udstyret med WT-5. For første gang er en ledningsført LAN-tilslutning integreret i selve kamerahuset.

Præcis 8-cm (3.2-in.), cirka 921k-dot, bredbetragtnings LCD-skærm med automatisk lysstyrkejustering. Skærmen leverer lyse, sprøde billedgengivelser med en langt større farvegengivelseskapacitet. LCD-lysstyrken indstilles automatisk alt efter betragtningsforholdene, og billeder kan forstørres op til 46x under billedvisning, hvad er en vigtig hjælp ved lynhurtig kontrol af korrekt fokus.

Optisk søger med glasprisme: Har cirka 100% billeddækning og 0,7x forstørrelse (50mm f/1.4 objektiv ved uendelig, -1.0m-1). Nikons søgere er, p.g.a. det høje øjepunktdesign, berømte for at minimere trætheden under længere tids brug af kameraet.

Elektronisk virtuel horisont med to akser:
Fotografen får høj sikkerhed for vandrette billeder gennem muligheden for både i søger og på LCD-skærm at tjekke kameraets position i forhold til det horisontale plan og hældning (fremad eller bagud).
Time-lapse video: D4 udvider den populære time-lapse fotograferingsfunktion ved at gemme billeder som en videofil i kameraet. Gengivelseshastighederne er fra 24 til 36.000 gange hurtigere end normal.

HDR (High Dynamic Range):
Optager et overeksponeret og et undereksponeret billede med en enkelt lukkerudløsning. Området kan udvides op til 3 EV for at give forskellige udtryk, der er fulde af farver og toneovergange. Kanternes overgange, hvor de to eksponeringer mødes, kan finindstilles til et mere naturligt udtryk.

Forbedret farvetemperaturstyring:
Sikrer den største grad af kontrol over hvidbalancen. Skærmens glød under Live View og det efterfølgende billedes hvidbalance kan indstilles, så de to er ens. Farvetemperaturen kan indstilles manuelt i trin af 10 Kelvin eller i mired-enheder.

Fire billedformater:
Fotografen kan vælge mellem en vifte af billedformater, som alle er tydeligt afmaskede i søgeren. Udover FX-format (36 x 23,9 mm) er der 5:4 (30,0 x 24,0 mm), 1,2x (30,0 x 19,9 mm) og DX-format (23,4 x 15,6 mm).

LÆS MERE INFO PÅ WWW.NIKON.DK

Goecker tager imod PRE-ordre, klik HER

(BNL 06-01-2012)


Comments are closed.