Kontroversielt!

Skrevet af

Fotografi i retslige og etiske dilemmaer – vises på udstilling i KoldingKunstmuseum TRAPHOLT i Kolding viser frem til den 12. august 2012 en udstilling som ofte skaber voldsomme debatter og du skal lige bemærke at der er stærke fotografier og anbefales ikke til børn under 12 år.

Er det kunst eller pornografi?

Er det sandt eller falsk?

Trapholdt tematiserer fotografi i etisk og retslige dilemmaer.

Voldsomme debatter og retssager har gennem de sidste 100 år fulgt i kølvandet på de berømte fotografier som vises i udstillingen, som viser fotografier fra de sidste 100 år i en kombination af pressefotos, privatoptagelser og kunst.

Ofte har fotografi fungeret som et sandhedsvidne der afslører frygtelige uhyrligheder. Bagsiden af medaljen er manipulation med fotografier, som påvirker offentligheden i en falsk retning. Moralske, etiske og religiøse grænse overskridelser af hvad man vil acceptere på fotografiet er et andet væsentligt tema i udstillingen. Ophavsrettigheder og diskussioner om kunstnerisk integritet et tredje gennemgående emne.

Fotograf Lillian Fransson, dff, har besøgt udstillingen og er mildt sagt stærkt begejstret over billederne, som giver alt fra kuldegysninger, smil og en lille tåre.

De er stærkt bevægende, og ligger op til eftertanke, diskussion og tvinger næsten én til at elske eller hade virkeligheden, fantasien, drømmen . . . . . . udtaler Lillian til dff.

TRAPHOLT – Æblehaven 23 – 6000 Kolding

(BNL 09.02.2012)

Comments are closed.