klumme fra Arne Pedersen, Cameralink

Skrevet af

Er fotograf branchen ved at aflive sig selv ?

Er det at være uddannet professionel fotograf ved at blive noget som tilhører fortiden?

Jeg tror at den almindelige opfattelse efter indførslen i den digitale tidsalder er at alle jo kan lave billeder, men andre ord, behøver vi i fremtiden de faguddannede fotografer i det omfang vi kender i dag, og er kvalitets kravet blevet et andet end det var for bare få år siden.

I dag tales der meget om at være inn-house fotograf, illustrator eller billedskaber, i mine øjne en ”fotograf” som ikke er en faguddannet fotograf, men en person som har sprunget uddannelsen over, men som erhverver sig ved at fremstille billeder.

Mulighederne er mange hvis man ønsker at tage kampen op med det at være professionel fotograf og erhverve sig som billedskaber mm.

Senest har Dansk Fotografisk Forening tilbudt alle ikke medlemmer at deltage i deres kurser og seminarer, en forening som tidligere var et lukket forum for professionelle fotografer.

En udvikling som ikke alle medlemmer billigere, Fotograf Ove Søbrog har da også valgt at skrive en humoristisk klumme i den anledning, du kan se klummen ved at klikke under dette indlæg.

Skulle de kurser og seminarer som Dansk Fotografisk Forening tilbyder ikke være tilstrækkeligt, er der hjælp at hente hos Danmarks største foto grossist Goecker Serious imaging, her kan du få kurser i for eksempel brug af dit ny indkøbte kamera, Capture One Work Flow og lyslægning med henblik på Pachshot, illustration og personfoto.

Så derfor stillede jeg spørgsmålet, er fotograf branchen ved at aflive sig selv. Jeg håber det sandeligt ikke !

Mange hilsner

Arne Pedersen

Cameralink

 

Se Ove Søborgs klumme >>KLIK HER <<

Comments are closed.