Fotografi på et højt niveau

Skrevet af

Billederne til Danmarks Fotomuseums censurerede fotoudstilling er nu udtaget og kan ses i museets fotogalleri i perioden 4. februar – 22. april 2012.

FOTO: Gunnar Merrild, dff

Det var ikke nogen nem opgave for censurkomitéen, at finde de 59 billeder, der skulle bruges til udstillingen, ud af et indleveret materiale på knap 300 fotografier.

Dommerpanelet, der bestod af landskabsfotograf Kirsten Klein, kunstfotograf Trine Søndergaard samt reklamefotograf Kennet Havgaard, var enige om, at det var en fornøjelse, at se den kreative kraft, der driver de danske kunstfotografer.

FOTO: Søren Rønholt

Diskussion om billederne

Dommerne havde en rigtig god og frugtbar diskussion om de indleverede billeder. En diskussion som nok bunder i deres meget forskellige baggrund og tilgang til fotografiet.

Man var enige om at “Til Kanten…” er et godt initiativ, hvor konkurrencen sætter noget i gang og giver kunstnere/fotografer mulighed for at vise, hvad de arbejder med og kan skabe indenfor dette tema.

FOTO: Steffen T. Nielsen

Dommerne syntes, at deltagerfeltet i konkurrencen havde et højt niveau og nogle gode overraskelser. De var imponerede over at se deltagernes store virkelyst, idérigdom og fantasifulde fortolkning af emnet.

FOTO: Bibi Berge

FOTO: Bibi Berge

FOTO: Bibi Berge

Beskæring i serierne

Til konkurrencen var indleveret mange forskellige serier, og her var dommerne enige om at reducere kraftigt i antallet af billeder pr. serie, da man ellers ville få for ensidig en udstilling og for få repræsentanter, fordi det var et begrænset antal billeder, der skulle bruges til udstillingen.

Essensen af materialet

Dommerne var overbeviste om, at med antagelsen af 59 fotografier havde man på bedste vis udtrukket essensen af det indleverede materiale. Man var enige om, at de deltagende fotografer spænder vidt, og udstillingen vil demonstrere og bære præg af en kreativitet og en teknisk flot gennemførelse på et højt plan.

Til konkurrencen havde Nikon Nordic udlovet 3 Nikon kameraer i præmie, som dommerne skulle tildele de 3 billeder, de mente havde ramt temaet og samtidig var nyskabende, udfordrende og på kanten af det fotografiske medie, uden at billedet mistede dets fotografiske oprindelse. De præmierede billeder offentliggøres først ved selve åbningen af fotoudstillingen den 4. februar.

FOTO: Oscar Luis Levcovich

Tilfredshed på fotomuseet

Museumsleder Bjarne Meldgaard var meget tilfreds med deltagelsen til arrangementet.

- De indleverede billeder oversteg i høj grad vore forventninger med henblik på antal og høj kvalitet, siger Bjarne Meldgaard.

- Der er med vor censurerede fotoudstilling blevet vendt op og ned på ordet fotografi. Fotograferne har fået frit spillerum, og det aftegner sig tydeligt i det indsendte materiale, fortsætter han.

FOTO: Per Valentin

Spænder bredt
- Temaet “Til kanten..” er blevet bredt fortolket og på et højt niveau. Udstillingen vil komme til at spænde bredt fra portrætfotos til landskaber – fra sociale skildringer til det næsten abstrakte dog stadig med det fotografiske element som det bærende i billedet, forklarer museumslederen.

FOTO: Signe Raunkjær Holm

- På fotomuseet er vi stolte og glade over, at vi den 4. februar kan åbne op for en
fotoudstilling, der er seværdig og med til at manifestere fotografiet som en kunstart, slutter Bjarne Meldgaard.

Yderligere oplysninger: www.fotomuseum.dk

(BNL 10. januar 2012)

Comments are closed.