fotografeleverne får nyt “legetøj”

Skrevet af

Mac G4 & 6 megapixel er for lidt til fotografeleverne i Viborg

Fotografeleverne “får” nyt udstyr i Viborg, de over 10 år gamle SINAR 23 bagstykker bliver erstattet med nyt udstyr. Vi har længe gerne villet erstatte de gode gamle Sinar bagstykker med noget nyere. Egentligt ikke fordi de fejler noget, men fordi de hænger uløseligt sammen med de ti år gamle Macintosh G4 computere, fortæller Bertel Stokholm fra Fotografuddannelsen på Medieskolerne i Viborg og fortsætter,vi besluttede os for at erstatte Sinarene med otte sæt Hasselblad H3DII 39ms, med hver en 80mm og en 120mm macrooptik.

Her er det nye Hasselblad ved at blive pakket ud at Ragne (Medieskolen) & Carsten (Goecker a.s)

Hvad så med computerkraften?

Det siger næsten sig selv, de gamle computere også er faset ud for Hasselblad PHOCUS software kræv nyere styresystem og dermed kraftigere computere. I stedet har vi fået otte Macpro med hver en eizo CG2243wk skærm. Hasselblad H3DII kameraerne er multiskuds typen og kan derved levere den samme sublime kvalitet vi er vant til fra vores Sinar – blot i 39Megapixel. Sammen med Hasselblads softwarekorrektion for kromatisk aberration og billedfeltkrumning, har vi her en sublim løsning i et systemkamera der kan levere optimal kvalitet.

Dette valg åbner op for nye opgaver og andre arbejdsgange i vores atelieer. Det glæder vi os til og vi er naturligvis allerede godt igang. De 30 nye fotografelever (HF1′ere) er de første, der bliver udsat for det, og de har foreløbig taget rigtigt godt imod det nye udstyr.

Skal I ikke skal undervise i Sinar mere?

Jo vi skal fortsat undervise i brug af Scheimpflugs optiske regler. Dette foregår på vores Sinar F3SL med Sinars gode eMotion 75 bagstykke og High Resolution objektiver. Vi vil naturligvis også fortsat undervise i perspektivkorrektion og kontrolleret skarpheddybde. Det er jo ikke uden grund, at disse teknikker har været en stor del af fotograffaget i årtier. De giver uanede kreative muligheder, og det er der lige så meget behov for nu som for 40 år siden. Vi indfører således disse nye kameraer uden at give køb på hverken kvalitet eller pædagogik. I stedet giver det os en række nye billedmæssige muligheder, som vi glæder os til at udforske sammen med eleverne.

Comments are closed.