Forundre uden at forarge

Skrevet af

Danmarks Fotomuseum i Herning arrangerer en censureret fotoudstilling, der skal være med til at højne fotografiet som kunstart.

Fotoudstillingen har titlen ”Til kanten…”, og her inviteres alle interesserede fotografer til at give deres bidrag til en anderledes fotoudstilling, hvor de udstillede fotografier, som noget nyt er valgt af en censurkomité.

- Vi har ofte fotografer, der spørger om mulighederne for at udstille på fotomuseet, siger museumsleder Bjarne Meldgård. – Vore kriterier for de udstillinger som vi viser er, at de skal have en rød tråd, være interessante for det brede publikum, vække pressens interesse således, at Danmarks Fotomuseum kan komme på det kulturelle landkort, forklarer Bjarne Meldgård.

- Ofte siger vi til fotograferne, at billederne skal nå ud ”til kanten”. Vi giver med udstillingen nye talenter indenfor fotografi en mulighed for at komme frem, for at vise deres kunnen i det offentlige rum. Vi vil gerne være med til at vise nytænkende og anderledes fotokunst. Vi vil på ingen måde være med til at forarge vort publikum. Derimod vil vi gerne, at de er blevet lidt provokeret, samt at billederne har vakt deres forundring, når de har besøgt vort fotogalleri, fortsætter museumslederen.

- Med denne censurerede fotoudstilling vil vi gerne gøre Danmarks Fotomuseum til et anerkendt udstillingssted for moderne fotografi samtidigt med at fotograferne forhåbentligt vil synes, at det kunne være attraktivt, at få Danmarks Fotomuseum på deres udstillings-CV, slutter Bjarne Meldgård.

Billederne til udstillingen udtages af 3 fotografer med hvert deres billedsyn. Censurkomitéen består af fotograferne Kirsten Klein, Trine Søndergaard og Kennet Havgaard. De vil i fællesskab udvælge fotografierne, der skal indgå i fotoudstillingen således, at fotokunsten når et højt niveau.

Danmarks Fotomuseum har allerede luftet idéen med den censurerede fotoudstilling for fotoklubfolket og andre kunstfotografer, og her blev der vist en stor og positiv forhåndsinteresse for idéen og hermed udstillingen.

Foruden at få æren af at have billeder med på udstillingen er der også mulighed for dommerpræmier. Her er Nikon gået ind som sponsor for projektet med 3 Nikon-kameraer, der uddeles af dommerne til de billeder, der dækker udstillingstitlen bedst.

Selve udstillingen finder sted i Danmarks Fotomuseums fotogalleri i perioden 4. februar – 22. april 2012.

Deltagerbetingelser kan ses på www.fotomuseum.dk

Danmarks Fotomuseum har bedt kunstfotograf René Roalf om at give sine bud på, hvordan han opfatter temaet ”Til kanten…”

Yderligere oplysninger: museumsleder Bjarne Meldgaard, tlf. 97 22 53 22

Comments are closed.