FEP QEP & MASTER QEP

Skrevet af

kvalifikationsbedømmelse i København & danske dff medlemmer er kvalificeret i europas top

Lørdag den 15.  og søndag den 16. juni 2013 afholdt FEP den 27. bedømmelse, men et fantastisk resultet for de danske deltagere.

56 % af QEP ansøgerne bestod og 43 % af MASTER QEP ansøger slap gennem nåleøjet

Federation of European Professional Photographers (FEP) afholder 2 årlige billedpanel bedømmelser hvor professionelle fotografer fra hele Europa indsender billeder til kvalifikations bedømmelse, der deltog ca. 700 billeder til denne bedømmelse som blev afholdt på Københavns Tekniske Skole (KTS – fotografskolen) på Brønderslev Allé 25, Kastrup.

dff / Dansk Fotografisk Forening vært ved FEP´s kvalifikation billedbedømmelse, som blev afholdt for første gang i Danmark og der bestod 23 fotografer til QEP (Qualified European Photographer) og 6 fotografer til MASTER QEP, hvilket betyder at vi i Danmark nu har flere MASTER QEP end f.eks. i Tyskland idet vi har 3 og Tyskland har 2. (omtale og billeder på FEP´s site >>KLIK<<)

For første gang blev de beståede billedpaneler udstillet i en ”løbende” billedudstilling, den ændre sig konstant hen over weekenden, idet alle beståede billeder blev udstillet efterhånden de var vurderet af dommerne og bestået den hårde bedømmelse.

”Først bedømt, først udstillet, først udskiftet” – der deltag 14 internationale dommere fra hele Europa, se mere om kvalifikationsbedømmelsen og dommerne på  www.InspirationCamp.dk  >> KLIK <<

Vi vil endnu en gang ønske de 6 danske dff fotografer tillykke med de flotte titler:

 

Søren Weile – QEP (LINK til billederne)

© Foto: Søren Weile QEP

 

Jesper Iversen – QEP (LINK til billederne)

© Foto: Jesper Iversen QEP

 

Lærke Grønborg – QEP (LINK til billederne)

© Foto: Lærke Grønborg QEP

 

Michael Grøn – QEP (LINK til billederne)

© Foto: Michael Grøn QEP

 

Helle S. Andersen – MASTER QEP (LINK til billederne)

© Foto: Helle S. Andersen MASTER QEP

Kenneth Ploug – MASTER QEP (LINK til billederne)

© Foto: Kenneth Ploug MASTER QEP

“En Master QEP er både en hamrende dygtig fotograf og et fyrtårn blandt fotografer – en nyskaber, der virker som inspiration for faget”, udtaler FEP President Jørgen Brandt.

Fotograf Helle S Andersen´s billeder fra Cuba viser en sjælden indlevelse kombineret med en ny drejning af en til tider noget stereotyp tilgang til “Billeder fra Cuba”. Derigennem viser hun nyskabelse og engagement der strækker længere end de fleste ville kunne gøre det. Hun har skabt billeder der kan stå for sig selv!

 Fotograf Kenneth Ploug’s noget surrealistiske baby billeder demonstrerer en fantastisk tilgang til fotografiet – humoristisk med netop den indlevelse dette kræver. Der er varme, dybde, engagement og udtryk i billederne … og de får en til at smile igen og igen.” tilføjer  Jørgen Brandt, FEP President & Master QEP.

Der er i øvrigt nu 8 danske fotografer som er kvalificeret i FEP – se dem alle her >>KLIK<<

Yderligere info om hvordan systemet fungere og ansøgning m.v. finder du på FEP´s web site >> KLIK <<

(BNL juli 2013)

Comments are closed.