dff elev udstiller

Skrevet af

i modeugen på Gallery Pop Up, Ny Adelgade 7, 1104 Kbh (11-18:00)

Fotografier fra en mørk og hemmelig verden af uforløste spændinger imellem androgyne skabninger. Fotograf Karina Jønson,dff udstiller tvetydige fortællinger, der bevæger sig i designer Barbara i Gongini’s kontrastfyldte univers.

Billederne på denne udstilling er ikke blot en fotografs arbejde. Der er mange hænder i spil og mange hjerter der skal banke i takt, for at nå ind i mørkets hjerte. Udstillingen her er en præsentation af Karina Jønsons unægtelige og utraditionelle talent for at udfordre modefotografiets traditionelle billedsprog, men æren for resultatet bør deles ligeligt med andre:

Som en af Danmarks mest nyskabende designere indenfor avantgarde mode står Barbara i Gongini ofte for et af Copenhagen Fashion Week’s mest utraditionelle og fabulerende indslag. Hun arbejder i et multi-facetteret univers hvor koncept, bæredygtighed og multifunktionalitet er nogle af de toneangivende principper i hendes tilgang til design.

For Tina Kristoffersen er make-up en kunstform, og det er ikke tilfældigt at hun er en af Danmarks mest brugte og værdsatte make-up artister. Med en fortid indenfor den mere traditionelle billedkunst søger hun til stadighed at bringe nye elementer ind i sit arbejde, i et ekspressivt og improviserende samarbejde med fotograf, designer og model.

Wiktor Strand Hansson ser legen med det androgyne og tvetydige som en af de fundamentale elementer i hans virke som model. Han forsøger til stadighed at finde flere og dybere lag i det menneske han skal fremstille. Det mandlige i kvinden og det kvindelige i manden. Kompleksitet uden overfladiskhed. Som et typisk produkt af sin tid har Wiktor – helt bogstaveligt – en arm og et ben i hver del af modeverdenen.

Karina Jønson, dff er en dansk modefotograf, der primært har arbejdet med avantgardemode, med et stærkt fokus på komposition og lyssætning. De sidste tre år har hun arbejdet tæt sammen med designere som f.eks Barbara i Gongini og andre designere, der søger at fusionere kunst og mode og at rykke grænserne for det tilladte.

Hvordan arbejder Karina Jønson? Omhyggeligt, men udfordrende kunne være to ord, der kunne bruges, men visse scenarier kalder mere end andre. Opbyggelsen af et mørkt og mystisk univers, omhyggeligt detaljeret, udspringende af et kreativt sind og arrangeret efter – eller i uoverenstemmelse med – alle kunstens regler, som i samarbejdet med de ovennævnte er ganske sikkert et godt eksempel.

Udover sit virke some selvstændig fotograf er Karina Jønson,dff også en del af selskabet Argjahovda Production, som kan tilbyde samlede løsninger indenfor stillfoto og film.

se kort – adresse m.v. – KLIK HER

Comments are closed.