Danmarks billigste fotografer

Skrevet af

I en helsides annonce i Århus Stiftstidende med overskriften ‘Vi er danmarks billigste fotografer’ tilbyder nystartet firma at udføre fotoopgaver af forskellig art. Firmaet har afdelinger i Århus og Aalborg og ifølge firmaets hjemmeside også i Haderslev.

Skrevet af Jens Tønnesen, PF Forbundet, link til artikel

Det er firmaet Christiansen Total, der i en helsides annonce i søndagens udgave af Århus Stiftstidende, forsøger at tiltrække sig kundernes opmærksomhed. Der fristes oven i købet med 10 % rabat, hvis man bestiller inden den 1. september 2010.

Annoncens blikfang er et stort foto af et par i tyverne med hund, der sidder foran en kassevogn på gule plader med teksten ‘UDRYKNINGSFOTOGRAF’ ned langs siden.

Af annoncen fremgår det, at firmaet ‘fotografer og videofilmer’ begravelser, bryllupper, børn, ejendomme, forsikringssager, gravide, konfirmationer, kæledyr, modeller, portrætter, presseopgaver, privatfoto, samvær/utroskab samt 112 opgaver. Christiansen Total har desuden udlejning af rød løber, hjertestarter, brandslukker og førstehjælpskasse.

Klikker man ind på firmaets hjemmeside får man mulighed for at se nærmere på firmaets produkter og priser. Her fremgår det f.eks., at man i forbindelse med 112-opgaver kan købe hele billedserien fra branden eller trafikuheldet for 6.750 kr.

Man kan også hyre firmaets fotografer til at lave en ‘Stor mor/Spædbarn pakke‘ bestående af 55 fotografier af mor og barn i forskellige situationer indendørs eller udendørs, herunder også fotos af mor uden tøj og mor i bad samt billeder af mor og barn sammen uden tøj. Prisen er 8.750 kr. og er inklusiv kørsel.

Christiansen Total tilbyder også at optage tre timers pornofilm ‘i trygge og afslappede rammer’ for 1.000 kr.

Presseopgaver, dvs. ‘professionelt pressemateriale i højeste kvalitet’ af medarbejdere, bygninger og produkter, udføres for 3.750 kr. pr. opgave.

Hjemmesiden indeholder kun få eksempler på fotos, men klikker man ind under portræt, så dukker de op.

Det fremgår ikke, om det er en af firmaets fotografer, der har taget portrætbillederne, men det foto, der bruges som blikfang under bryllup er et royalty-free foto, der stammer fra billedbureauet Stockbyte, som Getty Images overtog for nylig.

Hvem står bag?

Hjemmesiden er blottet for oplysninger om, hvem der står bag firmaet, ligesom firmaets adresse heller ikke fremgår. Eneste kontaktmulighed er via email eller telefon til en af firmaets tre afdelinger i Aalborg, Haderslev eller Århus.

Et opslag på firmaets telefonnumre i diverse nummerdatabaser giver ikke noget resultat og firmanavnet kan ikke findes i CVR-registret. Heller ikke et check på domænenavnet i dk-hostmaster afslørede navnet, for registranten havde valgt at skjule disse oplysninger.

Det viser sig dog, at firmaet har en anden hjemmeside på domænenavnetchristiansen-2tal.dk, hvor det fremgår, at firmaet er startet op 1. november 2009, “så vi vi er et ungt firma med mange års erfaring”. Hjemmesiden synes at være en forløber for firmaets nuværende hjemmeside, men indeholder en del flere billedeksempler, f.eks. under konfirmation og bryllup.

Desuden fremgår det af hjemmesiden, at firmaets administrerende direktør hedder Gunnar Christiansen.

E. Christiansen og Co.

Imidlertid minder Christiansen Total i sit koncept og opbygning meget om firmaet E. Christiansen og Co., som vi omtalte her på sitet i februar 2009. Firmaet søgte dengang fotografer til tre stillinger i Aalborg-området, men havde dengang også afdelinger i Grønland, på Færøerne og i USA.

Heller ikke E. Christiansen og Co. var gavmild med kontaktoplysninger, men det fremgik af den nu lukkede hjemmeside, at den administrerende direktør hed E. Christiansen. I en mail til Pressefotografforbundet blev det oplyst, at direktørens fulde navn var Erik K. Christiansen.

diverse debatfora på internettet blev det imidlertid påstået, at E. Christiansen var identisk med Ole Eli Christiansen, der i 2007 blev kendt under navnet Lynfotografen efter sin medvirken i et tv-indslag på TV2Nord. Dette indslag er desværre ikke længere tilgængeligt på TV2Nords hjemmeside.

Ole Eli Christiansen stod også i den periode bag hjemmesiden ‘Politiet dummer sig’.

Men trods en lang række sammenfald med bl.a. radiofrekvens og adresser, så benægtede Erik Christiansen enhver forbindelse med Lynfotografen. Endvidere oplyste han i en mail til Pressefotografforbundet, at han ville indgive politianmeldelse på baggrund af artiklen.

Der skete imidlertid ikke mere i sagen og nogle måneder efter forsvandt E. Christiansen og Co.s hjemmesider fra internettet.

Lynfotografen

Noget tyder imidlertid på, at det er Ole Eli Christiansen, alias Lynfotografen, der står bag Christiansen Total. Han har nemlig en profil på Facebook, hvor han ikke bare angiver Christiansen Total som sin arbejdssted (han er både journalist, fotograf og sælger i firmaet), men også linker til firmaets to hjemmesider samt til Politiet dummer sig, som han har genoplivet.

Og hans profilbillede er på tidspunktet for denne artikels publicering identisk med det billede, som bliver brugt i annoncen i Århus Stiftstidende.

Comments are closed.