Danmark i TOP

Skrevet af

WPC  World Photographic Cup – et samarbejde imellem PPA & FEP

Verdensmesterskaberne i fotografi er godt igang, flere lande fra hele verden dyster og Danmark er nomineret til finalen i 2 af de 6 kategorier.

Det er første gang den amerikanske og europæiske organisation arbejder sammen om at samle verdens professionelle fotografer i én stor konkurrence. Tanken er at “fotografer er fotografer” dvs. der deltager både reklamefotografer, portrætfotografer, pressefotografer, modefotografer, kunstfotografer etc. i én og samme konkurrence – så her er virkelig tale om nytænkning som kan samle hele fotograf faget i hele verden. En rigtig god intention og tanke og dff er med pga. vores aktive engegement i FEP Federation European Photographers.

Der har i mange år været afviklet konkurrencer i henholdsvis USA og EU, så idéen var ikke fjern, men her har været langt fra idé til handling og dette er resultatet, én konkurrence hvor deltager landene konkurrerer som “hold” i de enkelte kategorier  og i hver kategori må der deltage 3 fotografer fra hvert land, alle med hver ét billede. Tanken er helt i OL ånden, de kvalificerede nationale fotografer´s billeder er sendt anonymt ind som “et hold” i hver kategori, helt på samme måde som når idrætsudøverne præstere det bedste i lige deres gren og de nationale OL team´s sammensættes af den nationalerepræsentant for OL. Vi er nu igennem 1. runde og på vej videre til den store finale, og i to kategorier er Danmark komme med, rigtigt flot – tillykke til de danske fotografer som har billeder med i henholdsvis Wedding & Commercial/Fashion kategorierne.

Nu er det spændende at se hvor langt Danmark kommer, “stay tuned”

 

WPC  World Photographic Cup

kategorierne er:

Illustrative/Digital art, Portrait, Reportage/Photojournalistic, Landscape,Wedding & Commercial/Fashion

Alle de indsendte billeder / teams er nu bedømt og der er fundet frem til hvilke lande der er nomineret til at deltage i finalen, hvor resultatet offentliggøres på Grand Imaging Awards & World Photographic Cup Presentation på PPA Convention Imaging USA som afholdes i Phoenix mandag den 13. januar 2014

 Her finder du hele programmet for IUSA 2014

 

ILLUSTRATIVE

Finalist Teams

GERMANY
NEW ZEALAND
NORWAY
PORTUGAL
UK
USA

PORTRAIT

Finalist Teams

AUSTRALIA
AUSTRIA
BELGIUM
FRANCE
IRELAND
NEW ZEALAND
UK
USA

REPORTAGE

Finalist Teams

AUSTRALIA
BELGIUM
CANADA
CZECH REPUBLIC
FRANCE
GEORGIA
GERMANY
NEW ZEALAND
PORTUGAL
SPAIN

LANDSCAPE

Finalist Teams

AUSTRALIA
AUSTRIA
BELGIUM
CANADA
IRELAND
SLOVAKIA
USA

WEDDING

Finalist Teams

AUSTRALIA
CANADA
DENMARK
PORTUGAL
SPAIN
USA

COMMERCIAL

Finalist Teams

AUSTRIA
CANADA
DENMARK
FINLAND
GERMANY
NEW ZEALAND
PORTUGAL
SLOVAKIA
USA

World Photographic Cup Presentation

Monday, January 13
7:30 PM – 7:45 PM
Phoenix Convention Center,West Building, Third Floor, Room 301A

Immediately following the Grand Imaging Awards, stick around for the presentation of the first-ever World Photographic Cup. Image makers have formed teams in their native countries as part of a worldwide collaborative effort to find out who is truly the best of the best. The winning nation will be awarded in Phoenix — don’t miss finding out who wins the cup!

1 kommentar