Årets Fotograf 2011 / 2012 & Årets Fotografelev 2011 / 2012

Skrevet af

I forbindelse med den årlige billedkonkurrence i dff/Dansk Fotografisk Forening hvor der var mere end 200 indsendte billeder fra landets fotografer, blev Fotograf Ole Mortensen kåret som Årets Fotograf 2011/2012 og Lærke Grønborg kåret som Årets Fotografelev 2011/2012.

Den prægtige og ærefulde tittel, Årets Fotograf, bliver tildelt den fotograf som opnår flest medalje-point i Billedkonkurrencen.

Fotograf Ole Mortensen modtog 4 sølvmedaljer hvilket gav ham 8 point, skarpt efterfulgt af 2 kollegaer der hver opnåede 7 point hver, så der var kamp om titlen.

Ole Mortensen har igennem flere år været med i toppen af dansk fotografi, og i år blev Ole hædret af kollegaer fra hele landet da han modtog “Rigmor” som er dff´s trofæ der tildeles Årets Fotograf hvert år.

Dommerne var meget imponeret over det høje niveau i årets Billedkonkurrence, og især Ole Mortensen´s billeder blev rost.

Foto: Knud E Jensen

Der var i år mulighed for at deltage med 2 billeder i hver af de 8 kategorier, og for at deltage i kampen om titlen “Årets Fotograf” skal man deltage i Tema kategorien, som i år var “Vådt”. De 8 kategorier var: Bryllup, Portræt, Natur, Monochrome, Tema “Vådt”, Fashion, Food, Abstrakt.

Dommerne holdt meget igen med medaljer og merit, på trods af den høje billed kvalitet, skulle der rigtigt meget til for at komme op i den høje ende af 100 point systemet.

Der blev således uddelt 4 sølvmedaljer til fotograf Ole Mortensen,  2 sølvmedaljer samt 3 bronzemedaljer og 1 merit til fotograf Helle S. Andersen, 1 guldmedalje og 2 sølvmedaljer samt 3 merit til fotograf Ib Westersø, 3 sølvmedaljer til fotografelev Lærke Grønborg, 1 guldmedalje og 1 bronzemedalje samt 1 merit til fotograf Brian Axel Mortensen, 1 guldmedalje og 1 merit til fotograf Flemming Worm, 1 sølvmedalje samt 1 merit til fotograf Michael Grøn, 1 bronzemedalje samt 1 merit til fotograf Vagn Sangill, 1 bronzemedalje til fotograf Jens Nielsen, 3 merit til fotograf Søren Friis, 1 merit til fotograf Christie Munck samt 1 merit til fotograf Mette Lyck.

Alle medalje & merit billeder kan ses herunder – alle indsendte billeder kan ses HER

Årets Fotografelev, er den mest vindende fotografelev i Billedkonkurrencen, og Lærke Grønborg blev en suveræn vinder igen i år. Lærke viser vejen for mange fotografelever og går altid foran som et godt eksempel på hvad der kan opnås ved hårdt arbejde og stor interesse for faget, hvilket har betydet at Lærke har sin egen billedstil som dommerne var meget begejstret over, hvilket tydeligt kunne læses i de høje point score hendes billeder modtag.

Det var med stor spænding årets Billedkonkurrence blev bedømt efter det internationale 100 point system, med 5 dommere samt en overdommer. Første runde af bedømmelsen foregik med publikum og blev streamet direkte på nettet, så fotograferne kunne deltage / se med på nettet, og dermed få en billedkommentar af egne værker.

Dommerne var i år, overdommer fotograf Jens Erik Bæk-DK,fotograf Eva Hanssen-NO ,fotograf Jens Haugen-NO, fotograf Martin Graham-Dunn-UK , fotograf Jane Rahbek Ohlsen-DK og fotograf Peter Halskov-DK.

Mange af de indsendte billeder har været udstillet i Rådhushallen på Odense og Frederiksberg Rådhus, og alle de indsendte billeder kan du finde i vores MedieCenter.

Link til Fotograf Ole Mortensen´s site: KLIK HER

Link til omtale på Michael Grøn Photography Blog om Fotograf Lærke Grønborg: KLIK HER

Herunder vises alle billeder som modtog medalje eller merit.

Guldmedalje - Foto: Brian Axel Mortensen

Guldmedalje - Foto: Flemming Worm

Guldmedalje - Foto: Ib Westersø

Sølvmedalje - Foto: Ole Mortensen

Sølvmedalje - Foto: Ole Mortensen

Sølvmedalje - Foto: Ole Mortensen

Sølvmedalje - Foto: Ole Mortensen

Sølvmedalje - Foto: Lærke Grønborg

Sølvmedalje - Foto: Lærke Grønborg

Sølvmedalje - Foto: Lærke Grønborg

Sølvmedalje - Foto: Helle S Andersen

Sølvmedalje - Foto: Helle S Andersen

Sølvmedalje - Foto: Ib Westersø

Sølvmedalje - Foto: Ib Westersø

Sølvmedalje - Foto: Michael Grøn

Bronzemedalje - Foto: Helle S Andersen

Bronzemedalje - Foto: Helle S Andersen

Bronzemedalje - Foto: Helle S Andersen

Bronzemedalje - Foto: Brian Axel Mortensen

Bronzemedalje - Foto: Jens Nielsen

Bronzemedalje - Foto: Vagn Sangill

Merit - Foto: Ib Westersø

Merit - Foto: Ib Westersø

merit - Foto: Ib Westersø

Merit - Foto: Søren Friis

Merit - Foto: Søren Friis

Merit - Foto: Søren Friis

Merit - Foto: Michael Grøn

Merit - Foto: Flemming Worm

Merit - Foto: Brian Axel Mortensen

Merit - Foto: Helle S Andersen

Merit - Foto: Christie Munck

Merit - Foto: Vagn Sangill

Merit - Foto: Mette Lyck

(BNL 14.december 2011)

(BNL 14. dec. 2011)

1 kommentar