Årets dff Fotograf

Skrevet af

blev i år fundet på en ny måde …………..

I forbindelse med dff Billedkonkurrence 2012, blev der denne gang anvendt en helt ny måde at beregne og finde Årets dff Fotograf på. Alle medlemmer af dff kunne deltage i billedkonkurrencen, alle billeder blev bedømt og de 8 højst scorede billeder fra hver fotograf, som deltog i TEMA kategorien, blev brugt som grundlag for udregningen af hvem der blev kåret som Årets dff Fotograf 2012.

For andet år i træk, blev det fotograf Ole Mortensen fra Tilsted Com, der modtog RIGMOR – den statuette som Ole Mortensen her er afbilledet med, for 2. gang – STORT TILLYKKE – godt gået Ole !

Når man bliver kåret til årets fotograf, kan man vælge mellem to ting: Man kan hvile på laurbærene og glæde sig over anerkendelsen, eller man kan se titlen som en ny udfordring og forsøge at blive endnu bedre.
Fotograf Ole Mortensen fra kommunikationsbureauet Tilsted Com ved Holstebro valgte det sidste, da han i 2011 blev valgt som Årets Fotograf. Og det har givet pote, for Ole Mortensen har netop gentaget sin succes og er blevet udnævnt til Årets dff Fotograf 2012 ved årets billedkonkurrence i dff Dansk Fotografisk Forening.
Her opnåede Ole Mortensen samlet det fleste point i gennemsnit på de 8 af hans højst scorede billeder og dermed titlen som Årets ddf Fotograf 2012. Dertil kommer to sølvmedaljer og to bronzemedaljer.

 

Konstant udvikling

- Jeg har den holdning, at man konstant skal udvikle sig for at blive bedre. Det gælder både de fotografiske discipliner og evnen til at være selvkritisk. Det er fint, at andre synes, at ens faglige niveau er højt, men man skal også selv kunne vurdere, hvad der er et fagligt højt niveau, siger Ole Mortensen.
Han er meget bevidst om, at han som fotograf bliver bedømt på sin faglige kunnen og sin evne til at udvælge motiverne, alt efter hvad opgaven går ud på.
- Men man skal huske på, at der ikke findes en facitliste for, hvad der er ”det rigtige billede”. Smag og behag er forskellig, og derfor drejer det sig om hele tiden at skubbe grænser og turde stå ved det. Det gør ikke noget, at billeder har kant. De kan f.eks. være manipulerede, så de fremstår kunstige, vendt på hovedet eller blot uskarpe og rystede, tilføjer han.
Han vurderer, at anerkendelsen giver kunderne en garanti for, at hans billeder er professionelt udført i en sublim kvalitet. Både når det gælder erhvervskunder og privatkunder i hans eget firma ”Fotograf Ole Mortensen”.

 

Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com

Ole Mortensen vil fortsætte med at udvikle sig og giver gerne de faglige grænser et lille skub. Hvem siger f.eks., at det kun er de franske piger, som har LANGE ben …

Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com

Det er smukt, når et forelsket brudepar spejler deres kærlighed i vandet. Men prøv lige at se nærmere efter: Hvad er egentlig op og ned på dette motiv?

Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com

Hvem siger, at et billede ikke kan være smukt og velkomponeret, selv om fotografen leger med det uskarpe og rystede?

 

(BNL 08/11  2012)

1 kommentar