Verdensfirma søger fotograf

Skrevet af

Firmaet E. Christiansen og Co., der har afdelinger på Færøerne, i Grønland og USA samt Aalborg, søger fotograf. Opgaverne består af fotografering, videofilmning og fremkaldelser. I starten af februar indrykkede firmaet E. Christiansen og Co. en række annoncer på jobportalen Ofir.Skrevet af Jens Tønnesen, PF Forbundet, link til artikel

Udover stillingen som fotograf, så søger firmaet også en webdesigner (med “kendskab hjemmesider”), en journalist og en oversætter.

Af firmaets hjemmeside fremgår det, at E. Christiansen & Co. er en nordjysk virksomhed, der blev etableret i Aalborg Øst den 1. januar 2005 af E. Christiansen, R. Christiansen & L. Christiansen, der er henholdvis direktør, vicedirektør og personaledirektør i firmaet.

Fotograferer alt

Firmaet udfører forskellige fotoopgaver, såsom billeder af børn, bryllupper og begravelser, ejendomme, polterabends, reklamer og 112-fotografering. E. Christiansen og Co. kan også hjælpe i utroskabssager, hvis man har mistanke til sin kæreste/samlever/ægtefælle.

At dømme efter hjemmesiden er E. Christiansen og Co. et hastigt ekspanderende fotofirma, der 1. februar åbnede afdelinger på Færøerne og i Grønland. Firmaet har også en afdeling i USA, der bl.a. tilbyder at udføre ‘dedektivopgaver’.

Lyn-fotografen?

I nettets mange debatfora påstås det, at indehaveren af E. Christiansen og Co. er identisk med en Ole Eli Christiansen, der tidligere var indehaver af firmaet Lyn-fotografen I/S.

Firmaet havde oprindelig base i Hadsund, men fra 10-4-2007 endvidere hovedkontor i USA. Den 30. august 2007 beskæftigede firmaet 25 fotografer og syv kontormedarbejdere. Nogle dage tidligere havde mane ellers lukket firmaet på ubestemt tid, angiveligt efter et indbrud.

Ole Eli Christiansen slog senere sine folder på hjemmesiden Politiet dummer sig, der også er lukket nu og i 2007 medvirkede han i et indslag på Tv2Nord.

Men det afviser Erik K. Christiansen, administrerende direktør i E. Christiansen og Co., over for Pressefotografforbundet.dk.

Adresse hos BoxIt

Til gengæld må firmaet – udover det fælles efternavn for indehavernes vedkommende – være plaget af en lang række tilfældige sammenfald:

Domænenavnet echristiansenco.dk er ifølge DK-Hostmaster registreret på adressen Ølgodvej 2, Box 9 , 9220 Aalborg Ø. Det er firmaet Boxit, der holder til på den adresse (Adressen er senere blevet ændret).

Af De Gule Sider fremgår det, at Box 9 ‘bebos’ af en Ole Eli Christiansen.

“Det må du snakke med Boxit om, der er jo mange personer, der bruger BoxIt”, siger Erik K. Christiansen.

Af annoncerne på Ofir fremgår det, at firmaet har adresse på Sallingsundvej 43, st. th., Aalborg Øst – det er et boligkvarter i Aalborg. Adressen fremgik ikke tidligere af firmaets hjemmeside, men er blevet tilføjet i forbindelse med et nyt layout.

Radiofrekvens

På firmaets hjemmeside anfører E. Christiansen og Co., at de bruger radiofrekvensen 165.575.

“Den har vi fået tildelt af IT- og Telestyrelsen for 14 dage/3 uger siden”, oplyser Erik K. Christiansen.

Ikke desto mindre var det præcis den samme radiofrekvens, som Lyn-fotografen brugte tilbage i 2007. Det fremgår af en kopi af lyn-fotograf.dk, som er gemt på Internet Wayback Machine.

“Der er flere, der kan have samme frekvenser, bl.a. er der en køreskole i Viborg, der har den samme frekvens som os”, forklarer E. K. Christiansen. “Vi har kun tilladelse til at bruge den pågældende frekvens i Aalborg-området”.

Her kan E. Christiansen dog glæde sig over, at IT- og Telestyrelsen har registreret frekvensen i firmaets navn som dækkende for ‘hele landet’ – det er jo rart at vide, hvis firmaet ekspanderer til resten af landet.

Intet CVR-nummer

Firmaet mener også, at det vil være uoverskueligt at skrive CVR/SE-nummer på de enkelte afdelinger. Et opslag på virk.dk afslører dog, at der ikke findes nogle CVR-numre registreret på firmanavnet.

E. K. Christiansen oplyser, at firmaet endnu ikke har et dansk CVR-nummer, men at det er under oprettelse. Til gengæld har man et amerikansk CVR-nummer.

“Firmaet er startet i Washington tilbage i 2005″, siger Erik K. Christiansen, selvom det dog af firmaets hjemmeside fremgår, at firmaet er etableret i Ålborg Øst den 1. januar 2005.

Til gengæld kan man glæde sig over, at firmaet er godt forsikret, hvis firmaets fotografer skulle lave skader hos kunderne. Forsikringsforbindelse er et firma, der kalder sig ‘Fotograf Forsikringen INC’, som er hjemmehørende i Washington DC. E. Christiansen og Co. har også en kassekredit på 500.000 $ i en amerikansk bank!

Kassekredit på 500.000 $

På hjemmesiden oplyser E. Christiansen og Co. dog, at firmaets bankforbindelse er EBH Bank i Fjerritslev.

“Men den bank kom jo i økonomiske vanskeligheder, så derfor var vi nødt til også at have en anden bank”, forklarer Erik K. Christiansen.

Man kan undre sig over, at et firma af den størrelse ikke har en officiel adresse, men kun oplyser ‘DK-9220 Aalborg Øst’ på kontakt-siden.

“Det er af sikkerhedsmæssige årsager”, forklarer Erik K. Christiansen. Af samme grund oplyses kun medarbejdernes efternavne og forbogstaver på hjemmesiden.

Foto på vej

I betragtning af, at E. Christiansen og Co. er et firma med sloganet “Fotografering & Videofilmning så er det os”, så er det bemærkelsesværdigt, at der kun er meget få billeder på hjemmesiden. F.eks. er siden med afdelinger udstyret med teksten ‘Foto på vej’.

“Som du sikkert så på forsiden, så er hjemmesiden i øjeblikket under opbygning. Der kommer inden længe en ny hjemmeside med masser af billeder”, siger Erik K. Christiansen.

Månedsløn: 25.000 kr.

Hvis der er nogen, der vil søge stillingen som fotograf, så kan det oplyses, at lønnen er 150 kr. pr. time med en 37-timers arbejdsuge. Firmaet stiller tillige bil og udstyr til rådighed.

Alle firmaets fotografer har gennemgået kurser i førstehjælp, brandbekæmpelse og hjertestart.

“Det sker tit, at vi når frem til et ulykkessted før ambulancen og så går vi i gang med redningsarbejdet, indtil redningsfolkene kan tage over”, forklarer Erik K. Christiansen.

Erik K. Christiansen oplyser, at der er tre ledige stillinger i Aalborg-området. Firmaet skulle efter hans oplysninger beskæftige over 50 ansatte, hvilket gør E. Christiansen og Co. til en af de største fotografiske virksomheder i landet.

Desværre har firmaet ikke overenskomst med Dansk Journalistforbund, der organiserer fotografer i stort tal, men det må bero på en forglemmelse i forbundets faglige afdeling.

Comments are closed.