Verdens bedste brudefotografi er dansk – og i TV2

Skrevet af

For første gang nogensinde er det et billede taget af en dansk bryllupsfotograf, der er blevet kåret som verdens bedste brudefotografi.

Den danske bryllupsfotograf Michael With har modtaget den fornemme hæder af den internationale fotografiske organisation WPPI – Wedding & Portrait Photographers International, hvor de bedste fotografer på verdensplan konkurrerer. WPPI kårer to gange årligt Kaldt IPC 8X10, hvor de bedste fotografier inden for forskellige kategorier. Den højeste hædersbevisning, kaldet ’Grand Award’, er den samlede vinder af det bedste bryllupsfotografi i alle kategorier for hele året. Denne prestigefyldte titel har Michael With vundet med sit bryllupsfotografi “I feel you”. Det er første gang nogensinde, at en Nordeuropæisk fotograf vinder denne fornemme titel, og det er kun anden gang titlen tilfalder en europæer. Normalt er det de store amerikanske og australske fotograf ikoner, der topper listerne.

photo-dk/Dansk Fotografisk Forening udtaler ”Unikt placeret blandt verdens bedste bryllupsfotografer”

foto: Michael Grøn

Fra de danske fotografers organisation photo-dk/dff er der også stor ros og anerkendelse.

Landsformand Knud E. Jensen udtaler ”Organisationen er glad for at kunne lykønske Michael With med det flotte resultat, som er opnået ved en blanding af hårdt arbejde og stort talent. Michael har med udvælgelsen placeret sig i toppen af bryllupsfotografer på internationalt plan.”

Michael With udtaler: ”Det er en meget anerkendt kåring i branchen, så jeg er stolt over, at det i år er en dansk bryllupsfotograf, der er blandt verdens bedste. Vi har mange dygtige fotografer i Skandinavien,så jeg er beæret over at mit fotografi har været med til at åbne op for den skandinaviske foto-kunst indenfor bryllupsbilleder. Det er samtidig en anerkendelse af den tankegang og de synspunkter jeg har til måden at skabe smukke og unikke bryllupsbilleder.”

Vinderfotoet ’I feel you’
Om vinderfotografiet ’I feel you’ udtaler Michael With, ”Fotografiet er en del af en individuel Wedding Collection med 1 til 3 motiver , hvor jeg kommer tæt på brudeparret, og kan dermed danne den opsætning med baggrund, lys, historie og følelser der passer optimalt til parret. Billedet er taget i Kongenshus Mindepark, som har en speciel betydning for brudeparret. Det er et eventyr-fotografi med inspiration fra 1950’erne – årtiet hvor man blev mere fræk og vovet. Der er en sensualitet over måden kvinden slynger sig om manden. Og en stilhed i nuet, så der intet er, der forstyrrer de stærke følelser mellem parret.”

Den officielle kåring af fotografiet finder sted i februar 2011 i Las Vegas på den store internationale fotomesse og -kongres for professionelle fotografer. 2011 er samtidig året hvor Michael With kan fejre sit 20 års jubilæum som professionel fotograf.For første gang nogensinde er det et billede taget af en dansk bryllupsfotograf, der er blevet kåret som verdens bedste brudefotografi.

Se også omtale på DR Kultur

Link til GO´MORGEN DANMARK indslag & indslag II

2 kommentarer

 1. Tomas Kold Erlandsen
  6. marts 2011 on 01:43

  Kære Michael.

  Tillykke med prisen til verdens bedste fotograf!

  Mvh
  Tomas