To danske fotografer i “TOPPEN af POPPEN”

Skrevet af

FEP AWARDS 2014 CHERMONY – torsdag den 18. september 2014 kl 16:45 på PHOTOKINA i KÖLN

Federation of European Photographers (FEP) som har mere end 51.000 medlemmer i EU, professionelle fotografer som er medlem af dff/Dansk Fotografisk Forening har som én af mange medlemsfordele, medlemsskab af FEP og dermed en del af dette store netværk i Europa.

Konkurrencen, FEP European Professional Photographer of the Year Awards 2014, afvikles udelukkende på internettet, men de vindende fotografer vil dog blive hyldet i den fysiske verden, nemlig på verdens største fotomesse i Köln torsdag den 18. september kl 16:45 på scenen i Hall 4 FEP AWARDS 2014 CEREMONY.

Finalisterne kommer fra 15 europæiske lande, der i blandet DANMARK. Fotograferne vil blive præsenteret med deres certifikater og vinderne i hver kategori vil blive belønnet med den Europæiske GOLDEN KAMERA. Indenfor de 6 kategorier, de 6 GOLDEN CAMERA, vil FEP annoncerer den samlede vinder, som vil blive udråbt som “FEP European Professional Photographer of the Year 2014″

Fotograf Jørgen Brandt som er afgående præsident i FEP sidder som formand og overdommer i den 2 x 7 mand store dommerkomité, og glæder sig meget over at der kommer to danskere på scenen i år.
Der har været tale om et meget tæt løb mellem de i alt 70 finalister som er fundet blandt godt 500 professionelle fotografer fra Østrig, Belgien; Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Holland, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, UK og Ukraine har i år deltaget i 6 kategorier og en “special section”, med cirka 3.000 billeder.

Vi er i dff/Dansk Fotografisk Forening meget stolte over at Danmark bliver repræsenteret på scenen, udtaler reklamefotograf Jens Erik Bæk (formand for dff) og fortsætter, der er i øjeblikket meget stor interesse for specielt to dygtige fotografer i dff som begge har udmærket sig i international konkurrence sammenhæng, både indenfor Europa i FEP regi og i USA ved top placering i World Photographic Cup.
Vi er glade for at Danmark markerer sig internationalt med nytænkende og fremadrettet billedstil hvilket tydeligt ses på de billeder som vores to medlemmer har indsendt til FEP Photographer of the Year Awards.

I to af kategorierne er der dansk deltagelse her i finalen, nemlig fotograf Michael With i kategorien ”Wedding” og fotograf Malou Reedorf i kategorien ”Students and Young Photographers”.

En stor glæde ramte begge fotografer, da de blev informeret om deres unikke placering blandt de bedste europæiske fotografer, så de valgte at mødes ved den jyske vestkyst hvor der er plads og rumlighed til at få snakket samme om den store oplevelse der venter dem begge til photokina den 18. september i hall 4 kl 16.45
FOTO : Ib Westersø

The ” GOLDEN CAMERA 2014″ !
Aldrig er det lykkedes en dansk professional fotograf at erhverve FEP’s Golden Camera.
Men I år er unge Malou Reedorf spurtet ind på de europæiske professionelle fotografers stjernehimmel med sine eventyrlige og underfundige, flabede og stærkt ikoniske billeder.
Resultat i kategorien ” STUDENTS AND YOUNG PHOTOGRAPHERS”: The ” GOLDEN CAMERA 2014″ !

Til lykke til Malou – til lykke til Michael With deltagere i “FEP European Professional Photographer of the Year Awards 2014″ – til lykke til dff/dansk Fotografisk Forening, der også har givet inspiration og næring til Danmarks første GOLDEN CAMERA WINNER !

Fantastisk resultat af en ung, uprøvet debutant.

Alle mine billeder afspejler en side af mig og det er min måde hvorpå at beskrive den verden jeg lever i og som jeg er sikker på at de fleste ville kunne nikke genkendende til. Det kan være en følelse af stolthed som tangerer til guddommelighed. Jeg tro på at vi er unikke og selv styre vores egen skæbne.
FOTO: Malou Reedorf

Danske finalist !
I kategorien “Wedding” opnåede Michael With en fornem placering i Top10. De ti bedste finalefeltet.
Michael er en særdeles garvet deltager i internationale billedkonkurrencer, og han er blevet hædret og tildelt adskillige priser og medaljer over hele verden for sin kunst – specielt for sine bryllupsbilleder. Det skal nævnes, at i Top 10 er der kun ekstremt små forskelle, der skiller deltagerne. Generelt var 2014-konkurrencen meget tæt løb.

Hvor er det fantastisk at få danske professionelle fotografers navne og værker på verdenskortet!

Skabelsesprocessen af den perfekte brudekjole hedder Michael With´s fotografi.
Små piger vokser op med indlærte kønsroller, de ser deres mødre i flotte kjoler, som teenagere ser de foto modeller, musiker, skuespillerinder på den røde løber……og før de ved det, selv skal vælge den perfekte kjole…brudekjole til det magiske sek. hvor kirke døren går op og alle vender sig om for at se…..den smukke brud i hendes valg af den perfekte kjole.
FOTO: Michael With

 

Links !

Her er vinder billederne

Her finder du FEP´s omtale af FEP Photographer of the Year Awards 2014

Her finder du presseomtale- avis- radio (ca. 1 min 25 sek inde i programmet)

Ta´med dff til Photokina – 18. til 21. september
(vil du gerne deltage være på photokina torsdag, så kontakt dff og hør om mulighederne – intet er umuligt)

 

Fælles Pressemeddelelse!
(udsendt af Malou og Michael) – download PDF

Europas største fotografiske talent 2014 – er Dansk!

Henter THE GOLDEN CAMERA til Danmark – første gang nogensinde!
Prisen overrækkes på Photokina, verdens største foto event i september med 200.000 gæster.

THE GOLDEN CAMERA i Danske hænder
For første gang nogensinde kommer THE GOLDEN CAMERA i danske hænder. Det svarer til, hvis det danske herrelandshold i fodbold vinder Verdensmesterskaber. Ja, det er en drøm, der bliver til virkelighed, når den smukke og helt ukendte og uslebne fotografiske diamant fra Fyn bliver en stor berømthed i hele Europa. Når hun skal op på scenen og modtage den pris, som aldrig er vundet af en dansker før. THE GOLDEN CAMERA
Navnet er Malou Reedorf, 24 år.

To danskere modtager eksklusiv overrækkelse på Photokina 2014
Interessen for at fotografere har aldrig været større, så dét at skabe noget nyt og innovativ fotografi kræver noget helt specielt og en ægte fotografisk livsstil i alle døgnets 24 timer. Denne livsstil har begge Award‐modtagere: Malou Reedorf og Michael With.
Passionen for at udvikle dansk fotografi, så det gør sig bemærket på den internationale scene, er en stor drivkræft som begge fotografer bl.a. dyrker i dff / Dansk Fotograffisk Forening. Det er igennem deres medlemskab af dff/Dansk Fotografisk Forening, som er medlem og i bestyrelsen for FEP (Federation of European Photographers),  det er muligt at deltage i FEP´s Golden Camera billedkonkurrence.

Michael With (48 år) skriv sig ind i Den Danske Fotohistorie! I 2011 og har siden vundet Awards i 3 verdensdele imens Malou Reedorf (24 år) får sin entré på Photokina, en entré, der går over i Den Danske Fotohistorie!

Malou udtaler:
At vinde THE GOLDEN CAMERA overgik min vildeste fantasi. At deltage i så en prestigefyldt konkurrence på lige fod med Europas dygtigste ”Stundents and young” fotografer er en ære i sig selv. Jeg havde aldrig turdet håbe på, at jeg ville ende med at være den, der skulle modtage Top Award i form af ”Stundents and young photographers GOLDEN CAMERA 2014”. Har ikke helt forstået det endnu… Siger den fynske skønhed med et dejligt smil.

Michael With modtager en eksklusiv SILVER AWARD i Wedding, kun seks bryllupsfotografer i hele Europa skal modtage denne hæderspris på photokina og dermed kom han ind i en eksklusiv ”klub” blandt de 10 bedste bryllupsfotografer i Europa.

Top 10 i verden og Top 10 i Europa i 2014
Michael With udtaler:
Det er for vildt!!! Top 10 i verden / World Photographic Cup 2014 og Top 10 i Europa / FEP Photographer of the Year Awards 2014” begge gange i bryllupsfotografi og så i det samme år! Når jeg tænker på, at det kun er lidt over 2 år siden jeg lå 6 uger på kræft afd. på Aarhus universitetshospital og tænkte på, om jeg skulle dø og hvor jeg flyttede mine tanker ved at sætte mig et umuligt mål. Så det er utrolig følsomt og livsbekræftende at komme så langt på så kort tid – og bare dét at være til stede og opleve det..! Glæder mig helt vildt til at modtage Award på Photokina og ser dét, som en milepæl i min kræftbehandling. Jeg er stolt af at kunne repræsentere Danmark igen, dog ikke som landsholdsfotograf denne gang ved en international fotokonkurrence.

 

Comments are closed.