Succes for digitalt magasinkoncept

Skrevet af

køb dit fotoblad på nettet - digital foto & video klar i app-storen til iPad

 

Når man nu arbejder med digital foto og digital video, er det så ikke nærliggende at publicere digitalt?

Sådan spurgte redaktør på digital foto & video Henrik Malmgreen sig selv i efteråret, og svaret blev et klart ja. I december 2012 udkom så første udgave i AppStoren, og medio februar kom nummer 2, mens nummer 3 er planlagt til at udkomme ultimo maj.

 

Efterfølgende er det planen med månedsudgivelse, bortset fra en sommer- og en vintermåned, således at det årlige antal udgivelser vil være 10. digital foto & video er kendt i branchen, og på den trykte side har man tidligere haft et samarbejde med dff/Dansk Fotografisk Forening – et samarbejde, der i øvrigt er under overvejelse for så vidt angår reetablering på den digitale front.

 

”Det var en stor beslutning at lukke ned for det trykte magasin, men med de muligheder, der i dag er på den digitale platform – og ikke mindst set i lyset af eksorbitant høje distributionsomkostninger, når det gælder tryk – er beslutningen helt naturlig. Modsat så mange andre magasiner har nemlig vi gjort meget ud af at gøre magasinet interaktivt, så det ikke blot er en flad PDF-fil. Og vi har kun lige skrabet i overfladen af, hvad vi kommer til at tilbyde”, siger Henrik Malmgreen.

 

Planen er, at magasinet på sigt også skal udkomme til Android, men ind til videre er det Apple iOS, der er har førertrøjen på, når det gælder magasinpublicering. Og det at anskaffe sig en iPad er jo en helt naturlig ting for mange fotografer, der desuden benytter den i deres workflow til f.eks. billedgodkendelse eller lettere billedbehandling.

 

Netop det digitale workflow fra kamera til skyen og videre ud til såvel computer som tablet og iPhone er temaet i det kommende nummer af digital foto & video, der skulle være klar i AppStoren ultimo maj. Ifølge Henrik Malmgreen er konceptet blevet godt modtaget blandt læserne og er inden for sit felt det eneste af sin slags i det danske mediebillede.

Hent app her:

https://itunes.apple.com/us/app/digital-foto-video/id567731827?ls=1&mt=8

Comments are closed.