så er det tid til nyheder !

Skrevet af

efterår i lige årstal er = photokina i Köln

(BNL 17.sept 2012)

 

I fredag´s lancerer Nikon det nye Nikon D600, et nyt DSLR-kamera i FX-format med 24,3 megapixel opløsning. Det kompakte Nikon D600 er Nikons mindste og letteste fuldformatkamera nogensinde, og det forandrer drastisk spillereglerne for fotoentusiaster.

Det lette Nikon D600 er udstyret med en billedsensor i FX-format og giver flere fotografer mulighed for at udforske fuldformatfordelene. Kameraet gør det muligt at optage en helt ny verden af fotografisk dybde og detaljerigdom, fra vidvinkel til supertelefoto. For os er det meget spændende at se, hvordan Nikon D600 kan give en bredere kategori af fotografer adgang til et FX-kamera. Det er også noget, som mange seriøse entusiaster har ventet på. Det faktum, at kameraet har meget af den seneste teknologi fra vores professionelle kameraer, betyder, at dette kamera virkelig vil ændre spillets gang for dette segment, siger Thomas Lorenzen, Advanced Product Specialist hos Nikon Danmark.

Exceptionel dybde og detaljerigdom

Nikons nyudviklede CMOS-sensor i FX-format (fuldformat) med 24,3 megapixel opløsning giver en stor detaljerigdom og tonespænd selv i situationer med svagt lys. Med 14-bit A/D-konvertering og enestående signal-til-støj forhold leverer kameraet billeder af meget god kvalitet, lav støj og bredt dynamikområde selv ved høj ISO-følsomhed – fra vidvinkel til supertelefoto. Kameraet klarer situationer i svagt lys uden problemer med et ISO-interval på 100-6400, hvilket kan udvides til modsvarende 25.600 og ned til modsvarende 50. Kameraets intelligente støjreduktionssystem styrer støjen uden at give afkald på de små detaljer. Det giver fleksibilitet under alle lysforhold med skarpe og rene billeder selv ved højere ISO-indstillinger.

EXPEED 3-billedbehandling

Nikon D600 er udstyret med den samme avancerede EXPEED 3-billedbehandlingsenhed som Nikons flagskib D4. Den klarer nemt datatunge opgaver uden at kompromittere hastighed og kvalitet. 16-bit billedbehandling giver rigere farver og farvetoner end tidligere. Toneovergangene er jævnere med masser af detaljer og farvetoner i hele skalaen til ren hvid, selv når der optages i JPEG-filer.

Yderst følsomt autofokussystem

Nikon D600 finder motivets fokus hurtigt og i ethvert lys takket være Nikons AF-system Multi-CAM4800 med 39 fokuspunkter, der har arvet sin AF-følsomhed fra flagskibet Nikon D4.

AF-systemet er kompatibelt med objektiver med kombineret blændeåbning op til f/8 og følsomhed ned til -1 EV (ISO 100, 20 °C). Dette giver skarpe billeder selv i de mest krævende lysforhold. Forskellig fra autofokusindstillingen som dynamisk AF-område og 3D-tracking sørger det for, at kameraet altid fastholder fokus på selv de mindste motiver, uanset hvor uforudsigelig deres bevægelser kan være.

Video i prof-kvalitet

Nikon D600 har Multi-area D-film, som bygger på samme teknik som Nikons prisbelønnede D800 og giver fleksibilitet for fotografer, som gerne vil indspille film. Et bredt udvalg af filmfunktioner og billedfrekvenser og bekvem brugertilpasset betjening muliggør fuld kontrol med live-visnings-indstillingen. Kombineret sikrer det, at kameraet giver brugeren de bedste muligheder for optagelse i fuldformat.

Billedfrekvenser:
 Optager i fuld HD-opløsning (1080p). Kan optage i 30, 25 og 24 frames pr. sekund. For 720p kan 60, 50 eller 25 frames pr. sekund anvendes. Videoklip i fuld HD kan være op til cirka 29:59 minutter lange.

Multi-område-indstilling:
 Optagelse i fuld HD (1080p) er mulig i både FX- og DX-format.

Hi-Fi-lydstyring:
 Via mikrofonindgangen kan en ekstern stereomikrofon tilkobles, for at give knivskarpe lydoptagelser. Der er endda lydudgang til hovedtelefoner.
Ukomprimeret HDMI-udgang: Nikon D600 kan udsende en live video-stream på 1080p til eksterne optageenheder og udgangssignalet vil automatisk falde til 1080i, hvis en ekstern skærm anvendes. De ukomprimerede data sendes med den indstillede billedstørrelse og billedfrekvens, og de er fri for den overførte information, som samtidig kan vises på kameraets TFT-skærm.

Avanceret motivgenkendelse med 2.016-pixel RGB-sensor.

Nikons D600s avancerede system til motivgenkendelse inkluderer Nikons RGB-lysmålingssensor med 2 016 pixel opløsning, som minutiøst analyserer hvert motiv for den bedste præcision. Systemet kan registrere ansigter og identificere motivets farver og lysstyrke gennem den optiske søger.

Denne detaljerede motivanalyse anvendes også til at understøtte autofokus, autoeksponering og i-TTL-blitzeksponering med højere præcision i en række forskellige kompositions- og belysningsmæssige situationer. For eksempel er 3D-motivtracking forbedret særskilt meget ved fotografering af mindre motiver.

Sensormodulet og algoritmerne for autofokus har fået et nyt design med Nikons prisbelønnede AF-system Multi-CAM4800 med individuelt valgbare eller konfigurerbare indstillinger for 9-, 21- og 39- autofokuspunkter. Følsomheden ved fokusering i mørkere miljøer er også forbedret, så den er kompatibel med en kombineret blændeåbning på op til f/8 med sporing ned til -1 EV (ISO 100, 20°C).

Det er nu enklere at vælge AF-indstillingen som AF-A, AF-S og AF-C, uden at man flytter øjet fra søgeren.

Fuldskærmsmobilitet

Nikon D600 er Nikons første fuldformatkamera i et så kompakt format. Kombineret med avancerede indstillinger til billedoverførsel tilbyder det brugeren frihed til at fange og dele indholdsrige billeder hvor som helst.

Kompakt, let og holdbart:
 Nikon D600 er bygget til at modstå krævende vejrforhold med magnesiumlegering øverst og på de bageste dæksler og vejer kun 760 g (uden batteri). Det er vejrbestandigt i samme grad som Nikons professionelle digitale spejlreflekskamera D800 og byder på øget modstandsdygtighed over for fugt og støv.

Effektiv strømstyring:
 De reviderede kredsløb fra D800 giver nu mulighed for at optage cirka 900 billeder ved stillbilledfotografering eller cirka 60 minutters live-visning af film . Alt sammen på en enkelt opladning af det genopladelige Li-ion-batteri EN-EL15.

Lagringsmedier:
 Dobbelte kortpladser til højhastigheds SD-kort understøtter SDXC- og UHS-I-hukommelseskort.

Dataoverførsel: Nikon D600 tillader hurtig dataoverførsel med Hi-Speed USB og trådløs billedoverførsel med WU-1b Mobil Adapter (sælges separat).

Hurtigt og intuitivt

 Nikon D600 er skabt til at lette fotografering i alle situationer. Den reagerer superhurtigt, er pålidelig og har ergonomisk placerede knapper og betjening, der muliggør smidig og problemfri håndtering og fleksibilitet.

Hurtig respons: Starter på cirka 0,13 sekunder , lukkerudløsning er minimeret til cirka 0,052 sekunder samt kontinuerlig optagelse med cirka 5,5 bps i FX- og DX-format.

Slidstærk lukker med høj præcision:
 Lukkerenheden er testet i langt over 150.000 udløsningscyklusser for at garantere holdbarheden. Lukkeren har et tidsinterval fra 1/4000 til 30 sekunder og har en intelligent, selvdiagnosticerende lukkerskærm og en drevenhed, der er designet til at reducere strømforbruget, når lukkeren er åben i længere perioder under videooptagelse.

8 cm (3,2”) LCD-skærm med cirka 921.000 pixel, bred visningsvinkel og automatisk styring af skærmens lysstyrke:
 Giver lysstærk, skarp billedvisning med kapacitet til en bredere farvegengivelse. LCD-skærmens lysstyrke justeres automatisk efter visningsmiljøet.

Optisk søger med glasprisme: Med cirka 100 % søgerdækning og 0,7 gange forstørrelse (50mm f/1,4 objektiv fokuseret på uendeligt, -1,0m-1).

Elektronisk, virtuel horisont med to akser:
 Gør det nemt at se på LCD-skærmen eller i søgeren, om kameraet er vandret (både i det vandrette niveau og dets hældning).

Forbedret ergonomi:
 knapper og hjul er placeret strategisk til smidig betjening. Finjusteringer omkring udløserknappen betyder, at din pegefinger kan hvile bekvemt i længere tid. Kameraet har desuden en særlig knap til videooptagelse, ISO, hvidbalance, billedkvalitet og bracketing.

Indbyggede værktøjer

Et bredt udvalg af kreative, praktisk indbyggede værktøjer som HDR og filtereffekter hjælper med at få det bedst mulige ud af hver fotomulighed.

Timelapse-fotografering: 
Med intervaloptagelse kan lukkeren udløses med forudindstillede intervaller. Timelapse-film gemmer billeder som videofiler, så langsomme hændelsesforløb kan vises hurtigere. Med afspilningshastigheder, der er 24 og 36.000 gange hurtigere end normalt.

HDR-funktion (High Dynamic Range): Tager ét overeksponeret og ét undereksponeret billede i en enkelt lukkerudløsning. Intervallet kan udvides med op til 3 EV for forskellige effekter, fuld af farvemætning og tonegradering samtidig med, at overgangen mellem de to eksponeringer kan justeres til et mere naturligt udseende.

Aktiv D-Lighting:
 Med Nikons Aktiv D-Lighting bevares detaljerne i både mørke og lyse områder automatisk, sådan at billederne får en naturlig kontrast, når der fotograferes i situationer med høj kontrast.

Picture Control:
 Tilpas udseendet af dine stillbilleder og videoer ved at finjustere parametre som: Skarphed, farvemætning og farveglød. Arkiveres direkte med en særskilt knap.

Motivtyper: 19 motivprogrammer optimerer indstillinger som: Lukkertid, ISO og blændeåbning for at opnå det bedste resultat.

Indbyggede redigeringsmenuer:
 Inkluderer en række praktiske funktioner herunder korrektion af røde øjne og farvebalance samt D-Lighting, RAW-billedbehandling og indstillinger for ændring af billedstørrelse. Filtereffekterne inkluderer: Skylightfilter, Stjernefilter, Miniature-effekt, Farvelægningsskitse, Farvetegning og Selektiv farve.
Indstillingerne for hurtig retouchering inkluderer forvrængningskontrol, perspektivkontrol, opretning og fiskeøje-objektiv. Desuden findes funktionen Rediger Film, hvor start- og slutpunktet for et videoklip fastsættes med det samme og gemmes mere effektivt.

Tilbehør

Multifunktionsbatterigreb MB-D14 (sælges separat): Flere forskellige batterier kan anvendes inklusive AA-batterier samt Nikons genopladelige Li-ion-batteri EN-EL15 (se specifikationer). MB-D14 har sin egen særlige udløserknap og kommandohjul, der gør det mere komfortabelt at komponere billeder ved vertikal fotografering.

Creative Lighting System: Nikon D600 er kompatibel med Nikons Creative Lighting System og understøtter brugen af kraftige og alsidige iTTL-Speedlight blitzenheder som den professionelle SB-910 eller den brugervenlige SB-700.

WU-1b adapter (sælges separat):
 Med Nikons trådløse mobiladapter kan billeder overføres direkte til en smartphone eller en tablet, og kameraet kan fjernstyres via den smarte enhed. Det er en fantastisk måde at dele billeder af høj kvalitet på, vise billeder på en større skærm eller til at eksperimentere med selvportrætter i fuldskærmsvisning.

Capture NX 2 (sælges separat).
 Hurtig, kraftig og kreativ billedbehandling: Den seneste version af Capture NX 2 er nu endnu hurtigere og kompatibel med 64-bit for at kunne håndtere D600s opløsning på 24,3 megapixel.

Camera Control Pro (sælges separat).
 Fleksibel kamerafjernstyring: Softwaren inkluderer adskillige forbedringer, der gør det ekstremt smidigt at bruge Nikon D600s live-visning. Udover at styre eksponeringsindstillinger, lukkertid og blændeåbning indgår fjernkontrol af start og stop af videooptagelse og skift mellem live-visning, stillbilleder og film.

ViewNX 2 (medfølger).
 Gennemse, rediger, del og meget mere: Den medfølgende alt-i-ét-software implementerer en let anvendelig brugerflade af en række redigeringsfunktioner inklusiv grundlæggende redigering af RAW-filer og D-video. Den fungerer perfekt med My PictureTown; Nikons fotodelings- og -lagringstjeneste.

Nikon D600 har salgsstart ultimo september 2012 og sælges til en vejledende pris for D600 hus Kr. 17.495,- og for D600 kit m. 24-85MM VR Kr. 21.895,-.

Comments are closed.