QEP-møde i Bruxelles

Skrevet af

 

Det var en fantastisk oplevelse at tilbringe nogle dage og aftner i selskab med yderst kompetente fotografer, der alle lever og ånder for det gode fotografi. På kryds og tværs debatterede vi billeder, billeder og atter billeder – hvordan de laves og opleves, hvordan man skaber den rette situation. Hvordan man arbejder med mennesker i billeder etc – spændende og inspirerende, fordi man ved de andre er mindst lige så engagerede som en selv.

Jeg deltog 29-30. November/1. december 2008 i Brussel som dommer i bedømmelsen af ansøgere til Qualified European Photographer, QEP, i den fælles europæiske fotograf organisation FEP (http://www.europeanphotographers.eu/)

Den generelle standard blandt de indsendte billeder var høj – men kravene til en QEP fotograf er også høje – og skal være det. FEP ser det som sin opgave, bl.a. via QEP og Master QEP fotograferne, at arbejde for en styrkelse af fotografiet og ”det gode billede”

I bedømmelsen deltog dommere og hjælpere fra det meste af Europa, nemlig Finland, Danmark, Storbritannien, Irland, Tyskland, Belgien, Frankrig, Portugal, Spanien, Italien, Slovakiet med flereBlandt de 48 ansøgere fandt dommerne 11 nye, der nu er hædret med den prestigefyldte titel QEP. I alt er der udnævnt 287 QEP’er blandt de ca 56.000 FEP repræsenterer

I bedømmelsen af de enkelte ansøgere skal altid deltage mindst 5 dommere fra 5 lande.
Den 1. December holdt FEP bestyrelsesmøde, hvor i deltog photo-dk/dff’s formand Knud E. Jensen samt mig.

Efter det officielle program brugte Knud og jeg ventetiden på at nyde et orgie af lys og lyd i den centrale gamle bydel af den smukke by. På billederne ses vi i arbejdstøjet sammen med de andre…

Comments are closed.