Nyt medlem i bestyrelsen

Skrevet af

Geir er det nye ansigt i dff’s bestyrelse. Vi har fået ham til at skrive et par ord om sig selv:

Mit favntag med fotografiet startede i sommeren 1976 hvor jeg startede på Odense Tekniske Skoles Grafiske Basisår. Efter 9 mdr på fagskolen Randers og praktikår på Odense Sygehus fik jeg chancen for at tage til Dronningens By og tage resten af uddannelsen hos Ole Bjørk Fotografi på Christianshavn.

Min værnepligtstid blev ligeligt fordelt mellem Nægterlejren i Gribskov og Knud Jacobsen portrætstudio på Kongens Nytorv. AA1 color på Stockholmsgade og Colorcopy i Sankt Pedersstræde var steder, hvor jeg fik kendskab til den Københavnske fotograf-scene og dennes bohemer.

Da computergrafikken startede op fik jeg mulighed for at være med der og tilbragte herlige år med at tegne vindmøller, broer og businessgrafik samt at passe E6 fremkaldemaskinen og lave farvekopier. Med nok af fulde svenskere der faldt ned på dækket af vores sejlskib i Nyhavn og barn nr. to på vej var det tid til at søge ud i den lykkelige provins og Svendborg var lige for. Tilbage til Odense Sygehus i 1990 hvor det først blev computergrafikken og derefter afdelingsledelse. Vi var den første afdeling der blev indtægtsdækket, da vi havde svært brug for de ekstra penge til at indføre det nyankomne og rasende dyre digitale fotografi. 10 år i det offentlige system var nok for mig og jeg startede på hjemmebane hos Netdoktor og havde to år, hvor jeg holdt 7 landes redaktioner i ørene som billedredaktør. Da Netdoktor rykkede til København fik jeg mulighed for at starte som selvstændig for dem og flere af deres kunder.

I dag har jeg en god blanding af virksomheder og offentlige institutioner – ingen private – og trives så godt med det, at jeg gav mig selv onsdagsfri fremover i 50årsgave sidste år. En af de store oplevelser var at komme på masterkurset hos Grahame Dunn i Århus sidste år, at få de faglige skyklapper trukket til side, lade nye ting komme til og at møde kolleger i faglige og sociale sammenhænge. ERFA-one er min faglige rådhusplads på andet år, Erfa-east er næsten et år gammel. Derudover mødes jeg med tre fotografer i Odense for at få ERFA-fyn på benene, om alt går vel.

DFF er på papiret en gammel organisation, men her er masser af nye tanker og udviklingsmuligheder for vort fag og for os som mennesker. Kom Med!

Comments are closed.