Ophavsretssag “misbrugt kommercielt og politisk”

Skrevet af

Pressefotografforbundet skriver i dag på deres web site: Venstre betaler erstatning i ophavsretssagI et forlig med DJ betaler partiet Venstre tilfredsstillende kompentation til to fotografer, hvis billeder blev misbrugt i annoncer i starten af valgkampen.


Af Lars Lindskov

Partiet Venstre betaler som del af et forlig med DJ en kompensation for uden tilladelse at have brugt to DJ-medlemmers billeder af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal i annoncemateriale i valgkampens første dage. Dermed er sagen om misbrug af de to billeder afgjort.

Med forliget anerkender Venstre, at man har brudt lov om ophavsret idet man ikke havde aftalt med fotograferne, der har ophavsretten til billederne, at disse måtte bruges i Venstres annoncer.

”Det er helt afgørende, at fotografer kan beskytte deres værker mod at blive misbrugt kommercielt og politisk, og at de der misbruger materialet i en politisk sammenhæng, også får at mærke at det er en grov krænkelse af ophavsretten. Jeg er derfor glad for, at Venstre erkender sin skyld og betaler de to fotografer en tilfredsstillende kompensation”, siger Lars Werge, næstformand i DJ.

”Hvis vi ikke havde ophavsretten, er der ingen grænser for hvordan mediearbejderes arbejde kunne misbruges og udnyttes til andre formål end det de var produceret til. I dette tilfælde er der to fotografier, der er lavet til Socialdemokraterne og SF, og så er det klart, at et andet parti ikke skal misbruge det i deres kommunikation”, siger Lars Werge.

Som en del af forliget har parterne aftalt ikke at offentliggøre detaljer i forliget, herunder erstatningens størrelse.

Comments are closed.