Let´s Talk

Skrevet af

Fotografisk Topmøde & Konference – i marts 2011 – hvad kom der ud af det ? ? ? ? 

Onsdag d. 23. marts 2011 mødtes 75 fotografer på Medieskolerne (fotografskolen i Viborg) til den første konference i den professionelle del af fotobranchen, et Fotografisk Topmøde under sloganet: Let’s Talk!

Og der blev snakket!

Efter oplæg af Gunner Byskov (Medieskolerne Viborg), Christian Christiansen (Goecker), Gunnar Merrild (Merrild Photography) og Julie Navne Klitbo (Blink produktion) gik samtalerne i gang om de største udfordringer branchen står overfor bl.a. den økonomiske situation, ophavsret, fremtiden, nye produkter og ikke mindst: om hvordan man kunne blive ved med at sikre, at disse samtaler kunne fortsætte bl.a. ved at oprette en reklamefotograf & portrætfotograf sektion i photo-dk/Dansk Fotografisk Forening, hvor 45 fotografer af de fremmødte er medlemmer i forvejen.

Der var stor interesse for brugen af kontrakter mellem fotograf og kunde. Det klargør de indgåede aftaler, og det fastholder fotografens rette til at bestemme over sine billeder. Der var også stor interesse for at skabe et forum for samtale – gerne inden for rammerne af photo-dk/Dansk Fotografisk Forening – så meget tyder på, at topmødet kan blive starten på et bedre samarbejde mellem de professionelle fotografer, så der er flere af de fremmødte reklamefotografer som efterfølgende har ansøgt om medlemsskab af photo-dk/Dansk Fotografisk Forening.

Inspireret af successen overvejer vi at gøre det til at årlig begivenhed i slutningen af marts. I 2012 vil det således blive d. 28. marts på Medieskolerne Viborg.

Vi ses!

photo-dk/Dansk Fotografisk Forening vil også arrangere en lignende konference for fotograferne i øst Danmark, den afholdes i uge 40 i København, følg med på www.dff-photo.dk for mere information om tid og sted.

1 kommentar