KickOff 2015

Skrevet af

I N V I T A T I O N  til event for professionelle fotografer den 15. & 16. marts i Nyborg

Sinatur Hotel Storebælt danner i år rammerne for Kick Off, generalforsamlinger og leverandør & billedudstillinger hvor du blandt andet kan opleve betydningen af det internationale fotografiske samarbejde dff også står for.

Kick Off – Du blander selv
PDF workshop oversigt til print
Mulighederne er mange, søndag i fælles forum og mandag mikser du selv din egen dag ud fra 30 muligheder. Vi har lagt vægt på de nye trends og værktøjer samt inspiration for dagens professionelle fotograf.

Netværk, fest og farver
Vi starter Kick Off med generalforsamling i Art Studio og samtidigt åbner billedudstillingerne. I samme område af hotel Storebælt står leverandørerne klar med Erly Birdy tilbud (timetilbud der er ”værd at gå efter”) og registreringen til dff´s generalforsamling åbner. Kom i go´tid og vær klar til kl. 11:00 hvor dff/Dansk Fotografisk Forening afholder ordinær generalforsamling. Efter de faglige indlæg søndag eftermiddag rundes dagen af med præsentation af World Photographic Cup DK landshold og resultatet af dff Billedkonkurrence 2014 og dermed udnævnelsen af Årets Fotograf 2015. Netværksmiddag, fest musik og dans runder dagen af kl. 01:00

Hvorfor er der ikk´noget for mig?
Det er altid svært at tilfredsstille individuelle behov, så mandagens program er i bedste ”zap kultur” – se nedenfor, vælg 4 lektioner, én i hver farve og du har dagens program. Vælg imellem TOTAL High-End billedbehandling for reklamefotografer, TOTAL High-End Capture One seminar, New Born med én af Norges bedste portrætfotografer eller 90 min med i Nikons univers. Du vælger selv . . . . . . . ved at skrive dine valg på tilmeldingen

TILMELDING SENEST mandag den 9. marts (se nedenfor)

 PDF program til print

Kick Off Program

Søndag den 15. marts
fra kl. 08:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe
09:00 – 10:30 Art Studio Generalforsamling
09:00 – 18:00 World Photographic Cup & Art Studio digital billedudstillinger
09:00 – 18:00 dff Billedkonkurrence print udstilling
09:00 – 17:30 Leverandør Erly Birdy tilbud og Leverandør udstilling
11:00 – 12:30 dff/Dansk Fotografisk Forening ordinær generalforsamling
12:30 – 13:30 Frokost
13:30 – 14:15 Christian Ravn Brems
14:20 – 15:00 The Independent Air projekt
15:00 – 15:30 Kaffepause
15:30 – 16:30 Kate-Monica, tidens portrætfotografi
16:45 – 17:15 Hvem er Philip, Mie-Maria & Mads ?
17:30 – 18:00 Fotograf uddannelsen – ingen adgangsbegrænsning ?
19:00 – 19:30 Reception & resultater af konkurrencer
19:30 – 01:00 Netværksmiddag, fest musik og dans
01:00 – 01:30 Natmad & go´nat

Mandag den 16. marts
09:00 – 15:30 World Photographic Cup & Art Studio digital billedudstillinger
09:00 – 15:30 dff Billedkonkurrence print udstilling
09:00 – 15:30 Leverandør udstilling
09:00 – 10:30 Lektion A (se plan nedenfor)
11:00 – 11:30 Pause
11:30 – 12:30 Lektion B (se plan nedenfor)
12:30 – 13:30 Frokost
13:30 – 15:00 Lektion C (se plan nedenfor)
15:00 – 15:30 Pause
13:30 – 17:00 Lektion D (se plan nedenfor)

 

Detaljeret program

Christian Brems’ foredrag om ‘Det tredje rum’
søndag 13:30 – 14:15
- at skabe mening imellem fotografi og tekst tager udgangspunkt i hvordan dette tredje rum kan bruges inden for både kunsten og i fotografisk kommunikation i bla. reklame- og mediebranchen.

Rummet imellem fotografiet og det skrevne har mulighed for, at indeholde meninger og betydninger, der ikke er direkte synlige i hvert medie selvstændigt. Denne mening opstår i beskuerens egen sammensætning af helheden, der er bestemt af de to mediers enten komplimenterende eller modsættende forhold. Foredraget vil fokusere på hvordan dette kan bruges i en fotografisk sammenhæng, og hvordan vi er i stand til at styre denne kommunikation ved, at være bevidste om de processer, der foregår i spillet mellem fotografi og tekst.

Foredraget tager udgangspunkt i mit 3-årige studie i Fotografi på Camberwell College of Arts i London som dff/Dansk Fotografisk Forening har været med til at støtte. Her vil der tages udgangspunkt i en række film- og bogproduktioner samt udstillinger i både England og Danmark som er skabt i denne kunstneriske kontekst.

Efterfølgende vil foredraget fokusere på hvordan jeg har taget disse kompetencer, jeg har fået igennem kunsten over i et mere kommunikativt og kommercielt virke, hvor branding af virksomheder og artikler for tidsskrifter vil være i fokus.

Foredraget er for alle der er interesserede i, at få en forståelse af hvad der sker, når vi ser fotografi sammen med andre medier, og hvordan vi kan bruge denne viden i en bred vifte af brancher inden for det fotografiske.

Sissel Thastum og projektet The Independent AIR
søndag 14:20 – 15:00
dff-medlem Sissel Thastum er uddannet på den dokumentarfotografiske linje på Fatamorgana og University of Wales, Newport i 2014. Desuden er hun og initiativtager til projektet The Independent AIR der arrangere recidencies for unge internationale fotografiske billedkunstnere i Silkeborg.

Hun vil fortælle om sine fotografiske projekter, uddannelsesmæssige baggrund samt betydningen af den dff støtte hun har modtaget under forløbet.

Desuden kan man høre om projektet The Independent AIR, der er blevet europæisk kulturhovedstadsprojekt i forbindelse med at Århus i 2017 skal være kulturhovedstad. The Independent AIR skaber gennem den årligt tilbagevendende residency, netværk og udvikling omkring fotografisk billedkunst, og det visuelle medie på tværs af landegrænser. Projektet vil gerne vise fotografiet i grænselandet mellem dokumentar og kunst, gennem et højt kunstnerisk og fotografisk niveau fra de deltagende fotografer ved residenciet. Der er langt større fokus på denne form for fotografi i resten af Europa end der er i Danmark, og The independent AIR håber gennem Artist Talk, udstillinger mv., at kunne bringe nogle af disse strømninger til Danmark.

Fotograf Kate-Monica
søndag 15:30 – 16:30
- er blant landets (Norge) fremste når det gjelder portrettfotografering.
Med ivrig, kreativ lemenet og hardt arbeid har Kate-Monica bygget seg opp til å bli en ettertraktet portrettfotograf og foredragsholder.
Kate-Monica er fagutdannet fotograf, med både skole og tradisjonelt svennebrev.
Fotograf Kate-Monica er kanskje mest kjent for hennes unike nyfødtportretter.
I løpet av barnets første dager forevige hun den umiddelbare kjærligheten og nysgjerrigheten mellom det nye livet og de stolte foreldrene.
Denne viktige dokumentasjonen av disse skjøre og flyktige øyeblikkene har blitt en stor suksess.
Dette bringer hennes lojale kunder tilbake til ny fotografering, når neste lillebror eller lillesøster kommer til verden.

Egne prosjekter
Fotograf Kate-Monica finner også tid til å dyrke sine egne prosjekter. En lekegrind der hun kan slippe kreativiteten løs og jobbe fullstendig fritt etter egen lyst og intuisjon.
Hun beveger seg i landskapet der det klassiske portrettet møter tekst, layout og følelsesladet fotokunst.
Med serier som «Kids of Norway» og «Raven» plasserer hun det skandinaviske barneansiktet i en ny innpakning av uvanlige stemninger.
«Silent Hill» er en serie med rå sjangermiks. Her presser hun grensene mellom det tradisjonelt trygge portrettet, og flytter det mot mørkere situasjoner i en ukjent atmosfære.

Hvem er Philip, Mie-Maria & Mads ?
søndag 16:45 – 17:15
Mange kender dem, men hvem er de egentligt ? 3 fotografer som hver viser billeder og sætter os ind i deres visioner og hverdag hvor unge fotografer spiller en meget stor rolle. De kan alle 3 præge vores fotografiske branches fremtid igennem deres hverdag.

Fotograf uddannelsen – ingen adgangsbegrænsning ?
søndag 17:30 – 18:00
Hvad sker der med fotograf uddannelsen? – det vil Gunner, Medieskolen og Henning, KTS gi´et kort indblik i – de har hver 15 min til at give os en Up Date på de to fagskoler. Har du elev eller tænker du på at få en elev, så kan du på svar på dine spørgsmål her.

 

Workshop
mandag 16. marts
Nedenfor finder du beskrivelser af hvert enkelt modul som er 90 min.
Nogle få er dobbeltmoduler.
Hvis et modul ikke fylder hele tiden ud, så er der leverandør, billedudstilling og kaffe på ”torvet”
Du skal tilmelde dig modulerne ved tilmelding til KickOff
Skriv modul bogstav og nummer på din tilmeldings mail
Du kan ”kun” tilmelde dig ét modul i hvert bogstav/farve

PDF workshop oversigt til print

Portræt og Mode med Phase One
Modul A-1 & C-1
Medbring eventuelt Mac / Pc med Capture One
Specialist Alexander Flemming har sammensat indlæg ud fra hans erfaringer som test engineering hos Phase One, primært på software delen.
Alexander fotograferer selv på et professionelt plan , se: http://alexanderflemming.net
Vi ser på

 • Tethered workflow og opsætning
 • Adjustments under fotografering
 • Gennemgang af relevante adjustment-muligheder
 • Skintone tool
 • Fra Capture One til Photoshop og tilbage igen

Reklame og Mode med Phase One
Modul B-1 & D-1
Medbring eventuelt Mac / Pc med Capture One
Specialist Alexander Flemming har sammensat indlæg ud fra hans erfaringer som test engineering hos Phase One, primært på software delen.
Alexander fotograferer selv på et professionelt plan , se: http://alexanderflemming.net
Vi ser på

 • Tethered workflow og opsætning
 • Katalogisering, smart albums, batch renaming
 • Gennemgang af relevante adjustment-muligheder
 • Live view, overlays, guidelines
 • Eksport og recipes

The Colour Club – stram op, optimer og spar tid med Martin Moos
Modul A-2 samt B-2 og C-2 samt D-2
Medbring eventuelt din Mac / Pc med photoshop instal.
Stifter, fotograf og direktør Martin Moos som var foredragsholder på UpDate 2014 vil gi´dig en lang række værktøjer som du kan bruge i hverdagen i din billede behandling. Ofte anvender du samme billedbehandling 80% af vejen og 20% individuel, så hvorfor ikke spare en masse tid, optimere dine Work flow og ”nøjes med” af billedbehandle de 20% ? Martin vil på 2×90 min sætte dig ind i hans hemmeligheder. Det her er simpelt hen guld, en af Denmarks bedste billedbehandlere åbner op for posen.

New Born Workshop – 90 min inspiration med Kate-Monica
Modul A-3 & B-3 & C-3 & D-3
Medbring eventuelt kamera, objektiver, Mac / Pc
Kate-Monica ”viser, tegner og fortæller” om hendes succesfulde måde at arbejde med new born fotografering. Du kommer selv til at fotografere med hende som mentor.

Workshop – Retouch & hudtoner med Mads Bjerre Henriksen
Modul A-4 & B-4 & C-4 & D-4
Medbring  2 til 3 RAW filer samt din Mac / Pc med photoshop
I løbet af de tre timer, workshoppen varer, vil Mads vise, hvordan han arbejder – altså give et indblik i hans workflow. Mads vil komme ind på, hvordan og hvor meget han bruger Camera Raw – hvordan han arbejder på en ikke-destruktiv måde – hvordan Mads, ved hjælp af adjustment layers, spotter de elementer, som skal retoucheres væk – hvilke værktøjer, han bruger til at fjerne urenheder og eventuelle andre distraherende elementer – hvilke actions, han benytter sig af – hvordan han, ved hjælp af dodge & burn, jævner toner i huden – mere dodge & burn (global og lokal, samt carving/contouring) – forskellige metoder til color correction/color grading – forskellige metoder til at øge skarpheden i billedet/detaljerne.

Undervejs vil Mads rådgive jer i forbindelse med jeres egne retoucheringer, samt besvare spørgsmål – og der findes ingen dumme spørgsmål.

Mads Bjerre Henriksen er født i 1990, og dermed en af de helt unge i branchen. Han har billedbehandlet i godt og vel ti år på forskellige måder, laver digital kunst (fotomanipulationer) og haft en udstilling med et udvalg af disse på Værket i Randers i september 2013. Passionen for retouchering er kommet inden for de sidste tre års tid, Mads bestræber sig altid på at forbedre sig dag for dag, retouchering for retouchering.

GreenScreen Workshop – nye forretningsmuligheder
Modul A-5 & D-5
Medbring eventuelt kamera, objektiver, Mac / Pc
Hvem kender det ikk´ ? kunden vil have ens baggrund på alle erhvervsportrætter, eller have sat anden baggrund på samme reklamebillede afhængeligt af slutmarkedet. GreenScreen kan løse mange ”problemer” og åbne op for nye muligheder. Bruger du softwaren fra HHC og har spørgsmål, udfordringer, manglende rutine eller aldrig rigtigt kommet i gang, så har du her muligheden. Skolefoto, du fotografere på GreenScreen og kunden bestemmer efterfølgende farve / baggrund.

ICC Workflow – spar tid, penge og få bedre resultater
Modul B-5 & C-5
Medbring eventuelt kamera, objektiver, Mac / Pc
Bliv en seriøs samarbejdspartner med dine erhvervskunder, farvelab eller forbedre din egen printkvalitet.
Få indblik i hvad farvestyring med en ³custom made² icc-profil til din printer,dit papir kan gøre ved dine billeder. Udover at sikre en korrekt farvegengivelse, opnås der ofte også en blækbesparelse!
Oplev også hvad en ³custom made² kamera icc-profil, implementeret i Capture One, giver af forskelle!
Ta´din computer med og prøv selv at se hvad en korrekt kalibreret skærm kan gøre ved dine billeder, ta´dit kamera med og få dine egne profiler med hjem.

fra Skud til Print – spar tid, penge og få bedre resultater
Modul A-6 & B-6 & C-6 & D-6
Arbejd med de nye Nikon kamera, objektiver, flash og software Mac / Pc.
Her møder du toppen af Nikons danske specialister som vil invitere dig med ind i Nikons univers. Mange af os tror vi kender vores kamera, kender softwaren, kender mulighederne i originale flash og workflow til de bedste resultater. Her er den helt unikke mulighed for at skyde med dit næste objektiv, med dit eget Nikon kamera eller sætte flere Nikon flash op i større set-up og prøve grænserne af.

FotoAdMind
Modul A-7 & B-7 & C-7 & D-7
KIS – Bull sender – admind
Jelling.it holder workshop i FotoAdMind – den daglige administration i det skræddersyede Fotograf administrationssystem udviklet af Jelling.it – direkte til Dansk fotografisk forening. Kom og hør hvordan du kan spare tid på nogle af de følgende områder og få samtidigt mulighed for at præge den fremtidige udvikling i systemet.

Agenda for workshoppen:

 • Demo ad systemet

Fra tilbud til ordre og faktura
Kunderegistreringer
Kunde opfølgninger på dato

 • Gennemgang af en arbejdsgang fra online booking til fakturering
 • Automatiske rykker procedurer
 • Webshop med mulighed for at købe fotografier, eks. Kunde får taget 20 billeder og vil gerne købe x antal, kunde logger ind, køber, bestiller til tryk etc.
  • Kunderegistreringer
   Integreret nyhedsbrev’s modul

Workshop – FINE ART NUDE PHOTO on location – med Jørgen Brandt
Modul A-8 & B-8 & C-8 & D-8
Medbring eventuelt kamera, objektiver, Mac / Pc
Fine Art Nudes er en både svær og interessant del af kunstfotografiet – og langt mere en den blotte fremvisning af nøgenhed.
Denne workshop er overvejende praktisk anlagt og ledes af fotograf Jørgen Brandt
Location er en gammel skolestue – som kan anvendes på flere måder. Som en direkte del af billedernes ide – eller som noget der måske ikke er så tydeligt.
Vi tager udgangspunkt i en samtale om deltagernes erfaringer udi FineArtNudes og bevæger os derfra.
Vi taler om lys – kunstigt såvel som det eksisterende på vores location. Vi taler om udtryk. Komposition.
Du må gerne have enkelte af dine egne billeder med til feedback.
Vi har en erfaren FineArtNude model tilrådighed under arbejdet.

 

Hvor & hvornår
Sinatur Hotel Storebælt, Østerøvej 141, 5800 Nyborg
ca: 100 meter fra afkørsel 45 ved Nyborg
Søndag den 15. marts fra kl. 09:00 & mandag den 16. marts til kl. 17:00

Pris
Prisen er inddelt i 3 forskellige ”pakker”.
I prisen er diverse forplejning og kursusgebyr.
Alle priser er pr. person.
Det er samme pris om man bor på enkeltværels eller delt dobbeltværelse.
Deltagelse søndag indtil 12:30 er gratis for medlemmer af dff & Art Studio

Pakke 1 til kr. 1.990,- indeholder
Deltagelse & foredrag søndag 15/3
Kaffebuffet med brød (søndag)
Frokost inkl. 1 øl ell. vand (søndag)
Kaffebuffet med kage (søndag)
Reception inkl. 1 velkomst drik (søndag)
Netværksmiddag 2 retter efter køkkenchefens valg inkl. 2 glas vin , fest musik (søndag)
Kaffe/the med sødt (søndag)
Natmad (søndag)

Pakke 2 til kr. 2.630,- indeholder
Deltagelse & foredrag søndag 15/3 og mandag 16/3
Indeholder Pakke 1 plus:
Overnatning på Hotel Storebælt (søndag til mandag) i enkelt eller dobbeltværelse
Stor morgenbuffet (mandag)
Kaffebuffet med brød (mandag)
Frokost inkl. 1 øl ell. vand (mandag)
Kaffebuffet med kage (mandag) 

Pakke 3 til kr. 1.475,- indeholder
Deltagelse i workshops mandag 16/3
Kaffebuffet med brød (mandag)
Frokost inkl. 1 øl ell. vand (mandag)
Kaffebuffet med kage (mandag)

Tilskud
Medlemmer kan søge kr. 500,- i tilskud hos dff.
Der kan hun søges ET tilskud uanset om du deltager 1 eller 2 dage.
Tilskud skal søges senest 3 mdr. efter event er afsluttet. Klik for ansøgning

Tilmelding
Send en mail til dff@dff-photo.dk
Skriv deltagernavn + telefon nummer:
Hvilken pakke du vil med på Pakke 1, 2 eller 3
Dine Modul valg hvis du deltager mandag (f.eks. A1 + B3 + C5 + D8)

TILMELDING SENEST mandag den 9. marts

Der tages forbehold for ændringer.

Comments are closed.