har rygterne noget på sig ? ? ?

Skrevet af

-svar fra Gunner Byskov til dff medlemmer som var på den ekstraordinære generalforsamling i november.

Efter udsendelsen af referatet fra den ekstraordinære generalforsamling har vi modtaget nedenstående brev fra Gunner Byskov faglærer på “fotograf skolen i Viborg” Medieskolerne * Media College Denmark.
_____________________________________________________________________________

Til DFF’s medlemmer!

Jeg har nu modtaget referatet af den ekstraordinære generalforsamling d. 6. november, og det glæder mig at se, at det gamle navn DFF nu er kommet til ære og værdighed igen. Det ligger godt i munden, og det repræsenterer hele branchens historie i Danmark, så det kan ikke være mere perfekt.

Til gengæld glæder det mig ikke så meget at læse følgende i referatet: “Fotografuddannelsen blev debatteret på baggrund af rygter om at Medieskolerne i Viborg skulle være præget af dalende faglig kvalitet…”

Jeg må tilstå, at vi undrer os såre over, hvor sådanne rygter kommer fra, for vores oplevelse af skolen er noget anderledes. Faktisk er det vores opfattelse, at uddannelsen aldrig har været bedre, og vi har aldrig fået eleverne bragt så langt som nu. De får en solid kunnen inden for både portræt- og reklamefotografering, og efter endt uddannelse finder de praktisk talt alle sammen arbejde i Danmark eller i udlandet.

Det er vi svært tilfredse med, så vi er noget uforstående overfor en påstand om dalende kvalitet. Der er ingen af vores samarbejdspartnere, hverken mestre eller elever, der har antydet noget sådan, og det har ikke været diskuteret i det lokale uddannelsesudvalg, der holder øje med, hvad der sker på uddannelsen.

Vi har netop (d. 25. november) sendt de 34 elever fra vores første hovedforløb hjem. Da kun én af dem har praktiksted hos en fotograf, der er medlem af DFF (Jannick Børlum hos Gunnar Merrild), har I andre ikke mulighed for at få en førstehånds kilde hjem i virksomheden. Derfor vil jeg gerne, som eksempel på hvor langt de er nået fotografisk set inden for det første læreår, sende jer en række links til deres digitale portfolioer. Det er de hjemmesider, hvor de præsenterer deres opgaveløsninger og de billeder og plancher, de har lavet i løbet af de 15 uger.

Det skal lige nævnes, at de også i de samme 15 uger lavede en (lille) videoproduktion, havde et reklameforløb og var på studietur til Paris, så værkerne i portfolioen er lavet inden for 12 intense uger. De har haft travlt!

Jeg sender jer alle 34 links, så I ved selvsyn kan undersøge niveauet. Det tager selvfølgelig lidt tid, men det er nok umagen værd, for der gemmer sig rigtigt meget fint arbejde på disse sider.

Se selv:
Magnus Andersen:      www.foto87.mediespace.dk
Josefine Svane:  www.foto71.mediespace.dk
Rebecka Johansson: www.foto84.mediespace.dk
Dan Mariegaard: www.foto98.mediespace.dk
Águst G. Atlason: www.foto86.mediespace.dk
Malthe Mogensen: www.foto85.mediespace.dk
Josefine Molter: www.foto69.mediespace.dk
Camilla Brændgaard: www.foto75.mediespace.dk
Line Buttgereit: www.foto77.mediespace.dk
Marin Esquives: www.foto99.mediespace.dk
Jannick Børlum: www.foto79.mediespace.dk
Daniel Schriver: www.foto74.mediespace.dk
Yuliya Christensen: www.foto82.mediespace.dk
Axel Sigurdason: www.foto95.mediespace.dk
Lea Kaae Hansen: www.foto100.mediespace.dk
Sara Bach Henriksen: www.foto73.mediespace.dk
Louis Stilling: www.foto91.mediespace.dk
Mikkel Kallehauge: www.foto97.mediespace.dk
Cecilie Østergren: www.foto72.mediespace.dk
Kauturah Rasmussen: www.foto78.mediespace.dk
Daniel Starrason: www.foto93.mediespace.dk
Cecilie Bach Pedersen: www.foto68.mediespace.dk

Comments are closed.