Fra de gamle stuer

Skrevet af

Danmarks Fotomuseum i Herning har arrangeret en udstilling med fotografier af forskellige stuer fra oldemors tid.

Fotoudstillingen har titlen ”Interieur – da oldemor var barn”. Det er en tematisk udstilling, hvor den røde tråd er stuernes indretning gennem tiderne, hvilket i denne sammenhæng vil sige fra 1890´erne til 1960´erne. Fotografierne er hverken tids- eller stedfæstet. Det vigtigste har været at belyse dette universelle tema, som vil interessere både børn og voksne.

Museumsleder Bjarne Meldgård har udvalgt de cirka 50 billeder, som udstillingen vil omfatte. De er valgt blandt de mange fotografier og negativer, som museet til stadighed får indleveret, ofte i forbindelse med oprydning, hussalg eller dødsboer.

Til fremstillingen af billederne er anvendt moderne teknik, idet negativerne er scannet og herefter kopieret som digitale filer. Det giver en helt anden detaljerigdom og flere gråtoner af de over 100 år gamle negativer.

Billederne beskriver miljøet i stuerne. Boligindretningens historie forsøges skildret via den tidsmæssige bredde. Der er også afbildet personer på de udstillede fotografier, hvilket er med til at give liv i billederne samt at vise det tøj, man havde på igennem tiderne.

For at give udstillingen et mere nostalgisk udseende er nogle af fotografierne kopieret i ekstra stort format og monteret i fotomuseets gamle guldrammer. Ligeledes er der opstillet møbler fra tiden i udstillingslokalet, så publikum vil opfatte det, som om de stod midt i en af de gamle stuer.

Danmarks Fotomuseum har flere gange arrangeret tilsvarende tematiske og historiske udstillinger udvalgt blandt sit arkivmateriale. Udstillingerne ”Kvinden i fokus” og ”Børn i leg – dengang” blev store publikumsmæssige succeser.

”Interieur – da oldemor var barn” kan ses på Danmarks Fotomuseum frem til – 30. januar 2011.

adresse og åbningstider, se:  www.fotomuseum.dk

Comments are closed.