Fotografens udfordringer

Skrevet af

1 dags Kvalifikations info kursus – faglig udvikling - 8/10

Foto: Jesper Iversen

Har du overvejet at gå i gang med at få en dff eller FEP kvalifikation ?

Har du tidligere deltaget i vores kvalifikations forløb ?

Er du gået i stå med det fotografiske ?

Savner du inspiration ?

Foto: Flemming Worm

Så har du NU mulighed (hvis du er medlem af dff) at deltage i dette “info & inspiration kval kursus” -og denne gang på DANSK . . . . . . . .

 

Onsdag den 8. oktober kl. 09:00 – 17:00

  DELTAG  

 

Fotografens udfordringer i dagens marked og dff’s måde at tage hånd om medlemmerne og deres personlige og faglige udvikling.

Branchens udfordring med stadig bedre billeder fra ikke branchefolk og dff’s svar ved at opgradere medlemmernes kvalifikationer og kompetencer. Men husk at det ikke er en gave. Der skal arbejdes på sagen.

Gennemgang af kvalifikationssystemets 3 niveauer og forventningerne til de enkelte fotografers engagement og dertil de tekniske , kreative, kunstneriske krav, niveauforståelse.

 

Foto: Kenneth Ploug

 

På dagens kursus kommer vi ind på følgende:

Hvad er et panel ?

Teknisk/fysisk. Indholdsmæssigt-fotografisk/historien/virkemidler. Teori om opbygning af panel. Homogenitet, forløb

Værktøj: Brainstorm, skema, idé/emne/historie, location/studie, stil, farveholdning, lys sætning,  prøveoptagelse, homogenitet, Hvad er vigtigt mht. idé – evt. ud fra faktisk udført fotografering. Idé til færdigt billede/panel.

Vi ser på scarpboard og hvordan man systematisk kan anvende det. En mere sikker og akademisk indgangsvinkel end fotografer ofte anvender (a’la Vincent som vi kender fra UpDate 2012).

Associationer, farveprøver, strukturer, notater, snapshot med mobil, inspirationskilder. En idé fødes.

Mentorordning, beskrivelse/forpligtelse.

Færdiggørelse af panel. Materialer, overflader, prøveprint for at se fejl man ikke ser på skærm, second opinion evt. brug af mentor, kollega.

Samarbejde og sparring gennem dit fotografiske netværk i dff.

Gennemgang af prøvepaneler med tvunget verbal vurdering. Alle taler ud. Hvad mener du niveauet er?

Medbragte egne billeder fungerer som inspiration og støtte i processen med at finde ind til kernen i fotografens egne kompetencer og stil. Skal belyse styrker og muligheder.

Workshop med udarbejdelse af egne planer ved at følge/udfylde et fastlagt skema/plan. Tænk over hvad du kan og har lyst til og hvilke udfordringer du har lyst til. Tegn/skriv/planlæg. Nyt terrain/kendt og afprøvet teknik. Ny vinkel på kendt tema.

Flere kvalificerede fotografer arbejder sammen med de deltagerne for at sikre at alle har en skudsikker og realistisk plan.

Alle skal have en færdig plan med emne, historie, stil, teknik, location ol. når de går – samt en tidsplan og en modelliste.

Foto: Karina Jønson

 

Det praktiske:

Vi holder prisen nede på et absolut minimum idet vi er hos en kollega (i Odense), der er ikke behov for overnatning idet vi starter ud med 1 dag.

Tilmelding KLIK HER for online tilmelding

Du vil modtage en ordrebekræftelse som bekræfter din tilmelding hvorefter dff sender dig en PDF faktura.

Yderligere info – kontakt dff (Bent Nygaard) på mobil 22 56 90 10 eller mail dff@dff-photo.dk

Der er kun plads til 12 fotografer på ét hold, så skynd dig at tage en rask beslutning; meld dig på NU – dog senest den 1. oktober 2014

 

Foto: Svend Christensen

Foto: Malou Reedorf

Foto: Tony Nielsen

Foto: Søren Weile

Foto: Asbjørn Haslov

Comments are closed.