Fotograf Helle S. Andersen

Skrevet af
Fyens Stidtstidende har følgende artikel om photo-dk/DFF medlem Helle S. Andersen – Årets Fotograf 2009/2010:
Hæder til Fredericia-fotograf
Det nærmest vælter ned med både nationale og internationale anerkendelser til fotograf Helle S. Andersen fra Fredericia.
20 EU-lande er med i de professionelle europæiske fotografers organisation og deltager i arbejde med at gøre fotograferne endnu dygtigere inden for bl.a. bryllups-, portræt-, reportage-, arkitektur- og illustrationsfotografering. I tidens løb har kun to andre danske fotografer kvalificeret sig til en titel i henholdsvis reklame og kunst.

Helle S. Andersen kvalificerede sig til QEP-titlen i portrætfotografering med 12 billeder, som blev bedømt anonymt af et internationalt dommerpanel.

- Det er en kolossal udfordring at udvide sin fotografiske horisont, og det har tvunget mig til bl.a. at fokusere mere på dybde og lys, så det fremhæver motivet i front.

- Jeg har altid arbejdet med at søge nye retninger og forsøgt at være i udvikling, og jeg vil stadig fortsætte med at udvikle mig selv og mit fag.

- Disse billeder har jeg så lavet med tanke for portrætfotografiets historie. Jeg har brugt nye og gamle teknikker for at opnå den gamle Hollywood-stil, siger Helle S. Andersen.

Hun er netop som den første i Danmark blevet hædret med titlen QEP i portrætfotografering af de professionelle europæiske fotografers organisation The FEP. Udmærkelsen kommer kun en uges tid efter, at hun opnåede titlen som Qualified Master Photo – dk inden for photo-dk – Dansk Fotografisk Forening (DFF).

- Den europæiske QEP-udmærkelse er svær at få, og derfor er det her meget stort for mig, siger en lykkelig Helle S. Andersen.

Link til artikel: http://www.fyens.dk/article/1249607:Navne–Haeder-til-Fredericia-fotograf

Comments are closed.