dff FotografElevPris

uddeles til eleven som “rager op” og er noget “unikt” på hvert afgangshold fra “fotografskolen”hvert hoved forløb ( HF 4 ) på skolerne afsluttes med en afgangsprøve hvor fotografeleverne skal fremstille en række billeder som viser deres kundskaber indenfor fotografiet og samtidigt give beskueren et oplevelse ud over det sædvanlige, kort sagt årgangens Fotograf Elev.

dff/Dansk Fotografisk Forening vil gerne tilkendegive og præmiere den elev på holdet og har derved indstiftet FotografElevPrisen som består at et kunstværk “Viggo”, en lille fotograf der er “på vej ud i den store verden for at prøve kræfter med virkeligheden”.

Majbritt Drud er kunstneren bag dette trofæ som yderligere følges af kr. 5.000 deltagelse i foreningens aktiviteter inden for 2 år, det er op til FEP modtageren om prisen skal bruges til at videreuddanne sige, rejse med på studietur eller tage på PhotoTour til f.eks. USA / Photokina i Köln eller blot deltage i nogle af de mange tilbud som hele tiden annonceres i vores kalender. Med prisen følger der også 2 års kontingent (værdi 2016 kr. 7.000) i dff.

Derved opnår modtageren af FotografElevPrisen udover den store ære, en mulighed for at udbygge og vedligeholde sit fotografiske netværk samt muligheden for at drage med ud i den store (foto) verden.

 

Hvem står bag “Rigmor” og “de første Viggo” ?

Hanne Møller 47år, født og opvokset i Skagen, nu bosiddende i Horsens har igennem de sidste 5 år arbejdet med forskellige modelleringsmaterialer og glas. Hovedinteressen er skulpturer. Der kan være flere budskaber i hendes skulpturer ofte tabubelagte og samfundsrelaterede emner, hverdags situationer og det sætter gang i beskuerens tanker og reaktion. I Hannes verden er det ikke enten eller, op eller ned, men både og.

I forbindelse med arbejdet for dff / Dansk Fotografisk Forening er det figuren Selverkendelse som er blevet valgt til Årets Fotograf, et trofæ som er døbt “Rigmor” og som følger med den fornemme titel  ”Årets Fotograf”. Denne skulptur symbolisere at man trods dygtighed, vil støde på forhindringer (personlige og ydre) og at der altid er mulighed for udvikling og dygtiggørelse. En proces som fortsætter, udfordre og glæder.

Da jeg fik opringningen om at forme en figur til skolens “bedste” elev, var jeg så heldig at få frihed til selv at udforme skulpturen. Jeg mærkede straks glæden – glæden ved at være færdiguddannet – at modtage anderkendelse, men også glæden og forventningerne til nu at skulle personen for alvor ud at prøve sig selv af i den “store” verden, fortæller Hanne Møller

Jeg er meget beæret over, at jeg er blevet udvalgt til at fremstille skulpturerne til Dansk Fotografisk Forening og finder samarbejdet spændende og givende. Hvem bliver nogen sinde træt af at lave en glad figur med fremtid og betydning eller en skulptur, som viser en person med anderkendelse og respekt for sin dygtighed.

 

Ny “Viggo”

Desværre har Hanne Møller været udefor en ulykke og kan derfor ikke længere fremstille skulpturer.

Vi søger nu en efterfølger som vil fremstille en 100% unik designet fotograf der er på vej ud i verden, ligesom de nye elever fra fotografskolen, som kan modtage den nye “Viggo”.