Om dff

dff/Dansk Fotografisk Forening er en national non-profitorganisation, for fagfotografer der lever af at fotografere. Foreningen startede i 1879 og er dermed en af verdens ældste forening for professionelle fotografer.

Formålet med organisationen er at virke for fremme og udvikling af det fotografiske håndværk, fremme det kollegiale samarbejde, samt modvirke usund konkurrence.

Disse ambitiøse mål nås gennem kurser, seminarer og kollegialt samvær, hvor medlemmerne får ny inspiration og bliver opdateret i de nyeste teknikker og arbejdsmetoder.

I dff diskuteres løbende uddannelsen af nye fotografer, og medlemmerne får juridisk råd og vejledning via vore kontakter i Dansk Journalistforbund, DJfotograferne, Pressefotograferne og CopyDan. Foreningen samarbejder desuden med de nordiske fotografforbund NFF og PPA, WPPI samt FEP Federation of European Professionel Photographers. www.europeanphotographers.eu

Vi er medlem af  Pyramid Nordic, FEP, Danske Billedautorer og Copydan Billedkunst og vort medlemskab af Image2Use giver medlemmer adgang til at sælge arkivbilleder. Vi administrerer midler fra fonde og legater doneret af fotografer og leverandører, i form af rejse-/studielegater.  Vi administrerer kollektive midler, som genereres gennem Copydan´s royaltyaftaler med offentlige institutioner som DR og underholdningsindustrien generelt.

Foreningen ledes af en bestyrelse og foreningschef Bent Nygaard står for den daglige drift via sekretariatet.